Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Няма на какво да разчитат. Точно затова най-добрата, а в техния случай единствената, защита е атаката.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.(2) Ако деецът доброволно разкрие пред органите на властта извършеното престъпление, наказва се при смекчаващи обстоятелства.(3) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Информацията, пред
18
0
 
18
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 месеца
Ристю лодкаря преговаря с Дпс.. И това не е скандално ахахааххаах
17
1
 
29
 
! Отговори
София преди 6 месеца
Про(Да)й България, най-накрая се докопаха до властта и сега когато е на път да им се изплъзне са си активизирали всички плазмодии да ходят да обясняват по телевизии, радиа, форуми, сайтове, че няма нищо лошо в тоя запис. Самият факт, че очевидно са правно и функционално неграмотни, поставя доста въпросителни, наред с най-важната - дали точно такива хора трябва да управляват държавата.
16
22
 
3
 
! Отговори
Време разделно преди 6 месеца
Ако искаме да сме в Шенген, службите трябва да са отворена книга за партьорските, както и те за нашите. Тъй като те ни нямат доверие, затова не ни приемат в Шенген. Всеки, който не го разбира това или не иска да сме в Шенген, ЕС и НАТО или иска да сме Руска губерния. Който не иска това, да подкрепя Възраждане, да се излиза от ЕС и НАТО и да се престане веднъж за винаги...но с ясното съзнание, че това ще бъде 4-та Национална катастрофа и последна !
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
7-8 % и малко алабала, законно незаконно требва да ги сменим, МВР за изборите требва да е наше, Борисов е само един маркетинг, бранд, трябва да го изперем.......отделен въпрос е замесването на Урсула и други висши еврочиновници, това не е просто скандално, това е мега скандално, и честно аз незнам на какво разчитат
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нямат срам!
13
1
 
11
 
! Отговори
Dabe преди 6 месеца
Хахахха .Много се забавлявам с плиткоумните ви опити за пропаганда .Явно най-некадърните завършили БФ сте станали мисирки.
12
1
 
28
 
! Отговори
xoxo преди 6 месеца
Абе вие нормални ли сте??Как да няма нищо скандално?
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП и ДБ са направо жалки.Години ореваха света срещу Борисовата държава, която била мафия,а сега било евроатлантическо да влязат в същз с мафията.Вие изобщо не схващате вече какво става нали.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На медиите плащат дебело, за да замажат скандала и да насочат внимението на хората в друга посока. Но...ние не сме избирателите на Боце! Бъркате ни с някого продажни ***!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е нужен скандал със записи. Всички хора видяхме що за стока са и партии и политици и прокурори. Пълна мафия съставена от няколко клана които се опитват да се домогнат до европейските пари, без въобще да си правят сметка, че те са пари за два дни, а съсипията ще е за дълъг период.
8
0
 
19
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
ХАХАХАХАХАХА, че какво друго да каже завалията?
7
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато РР-*** е на власт - вече ТРЕТА година, ние НЯМА да имаме законна РЕДОВНА власта! ЦЯЛАТА власт е в гнусните мутро-коМУНЬО-ръчици на РР-***!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За тях извратеносттттта е нормалност. Как да проумеят, че са се нааааакали?
5
26
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 6 месеца
къде е скандала? така се обсъжда и ти обсъждаш така. аиде елфите бегом иZток.
4
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зеления чорап много се заседя и размириса.
3
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това ще го преценим ние на изборите като пратим ПП под 4%!
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как да няма скандални неща в записите?Има.Всички хора са отвратени.А защо не направят на другите партии такива записи?Просто не могат,защото нв говорят такива глyпocти.Кирливите прекалиха и затова са им изкарали кирливите ризи да ги видят всички що за стока са.Не се лъже толкова много...всяка дума на Кирливите си е била лъжа.
1
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе защо всички медии се опитвате да изперете на.раните *** на ПП?!?! Нямало скандали в записите ли...тези записи за прокуратурата, не за скандали!!!