Всеки депутат трябва да е готов да се откаже от имунитета

Кристина Петкова: Важна е европейската практика
31 май 2023 15:16, Росен Стойчев
61
Всеки депутат трябва да е готов да се откаже от имунитета
Снимка: БГНЕС

„Привърженик съм на европейската практика за искане на имунитет. Трябва да бъдем убедени в автентичността на целите, които преследва прокуратурата – дали има достатъчно данни, които те са събрали за престъпление или не. В лично качество смятам, че всеки един депутат трябва да бъде готов да се откаже от имунитета си доброволно, когато знае, че няма от какво да се притеснява и какво да крие”.

Още по темата
Това заяви Кристина Петкова, депутат от ПП-ДБ, в ефира на Нова Нюз.

Що се касае конкретно до имунитета на Борисов, нека видим какви материали и данни са събрани от прокуратурата, обясни тя.

Тя не се нае да прогнозира колко време би заседавала работна група в парламента, която да разгледа материалите, с които от прокуратурата искат сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Мотивът й е, че не знаят какъв обем е информацията по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев атакува. Бойко подкрепяй ПП без условия. в по слаба позиция си. Твоята шайка на Сарафов и Еврото е по слаба от Гешев.
32
2
 
9
 
! Отговори
Боко преди 10 месеца
в три парламаента беше мафиот без имунитет, а сега се сетиха да му го искат, като стана от "почтените" Кирчовци.
31
11
 
3
 
! Отговори
Надблюдател преди 10 месеца
Още не са му поискали имунитета, и глутницата се разлая! Естествено, че ще го даде. Само че ще ги остави преди това да се налаят! Все е тая! Това Правителство ще е само за бюджета и за някои закони . На следващите избори, Борисов с още по-голям резултат!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя толуп, омръзна ми е до болка. Махни се толупе, влез малко в панделата да се успокоят страстите и ти
29
4
 
17
 
! Отговори
да знаете преди 10 месеца
Обаче Буци има от какво да се страхува, затова се запъва.
28
3
 
14
 
! Отговори
ППДБ преди 10 месеца
(П)ерилен (П)репарат "(Д)обрият (Б)ойко" - Гарантирано Качествено Изпиране!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е така когато прокуратурата се използва само като бухалка! В нормалните държави такова нещо няма, и за това могат спокойно да се разделят с имунитета си
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Черепа се е надявал Боко един път да не му иска пари, но не би всеки път тиквата е изнудвала за кинти.
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБерунгели скааапани, защо идолът ви не иска да се откаже от имунитета си? Кажете веее, кравари ***?
24
1
 
5
 
! Отговори
Единствено преди 10 месеца
говорителят на всяка парламентарна група трябва да има имунитет.НС се е превърнало в привилегирован клуб на богаташи,заети основно с личното си облагодетелстване. За тях законите,правилниците,кодексите не важат,но в замяна на това имат всички атрибути за охолен луксозен живот,без да са свършили необходимото,за да го заслужат.Народът казва:"На гол тумбак чифте пищови".Да,тумбакът ни е много гол, но пищовите ни са огромни,позлатени,но гърмят само за себе си,а не за народа.Колко ще търпим
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко Борисов няма как да излезе от политиката, ако няма влияние и не дърпа задкулисно конците, както прави това Доган. Ако Борисов излезе от политиката, има шанс или да бъде физически ликвидиран, или да бъде осъден. За него нещата са въпрос на живот и см ърт. За него това е проблем. Друг е проблемът в това, че хората допускат той да бъде избиран. Ето защо на тези хора им е важно да управляват година, година и половина.
22
7
 
5
 
! Отговори
Надблюдател преди 10 месеца
Щом и Атанас Атанасов, който ставаше и лягаше с Борисов на уста, се усъмни в постановката, значи нещо яко смърди! Излязла някаква елитна к***, която била знаела "достатъчно", и всите руски пара'зити скокнаха вкупом да разкарват бивш Премиер из прокуратурите, като панаирна мечка? Много пошло и плитко скроено, г-н Гешев!
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че той Борисов стана депутат зарди имунитетът преди не стъпваше в НС да дава обяснения като премиер, а вие искате да се откаже доброволно от имунитетът си хахахах.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Паля човците на Буци Шиши и компания се разтичаха нещо....Търсят Еврото, ама не търсят Емил Хърсев на когото щастливо уж разведените прехвърлиха всичко - от имотчето в Гърция, до последния цент от няколкомилионните им сметки.Това го потвърди и самият Хърсев, дори по ТВ, ама "той само управлявал тяхното"....Също и за офшорките си Хърсев потвърди, но то не е незаконно, - което си е вярно.Та - *** го търси Еврото, дори и Хърсев няма тел. или друг контакт с щастливо разведените...И Ами търсим в ресторанта - вероятно страшните спецслужби са очаквали да ги заварят с Еврото на сутрешна шкем
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пепи Еврото е поредната икона в стената на мутро-гербаджийската интелигенция.ГЕРБ (доколкото може изобщо да се говори изобщо за самостоятеле субект извън опеката на ДПС, защото това е под въпросителна) си има Никола Филчев, Недялко Недялков, Мишо Константинов, Петьо Блъсков, Тома Биков, Иван Стамболов - Сульото и сега, новите звезди в гербавата галактика - Пепи Еврото и обаятелната му със своя интелект съпруга.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай си го, дай, бате Бойко, нали си мъж, нали си невинен?! Каква евроатлантическа коалиция с шарлатани, от които се разграничиха и от ЕК, и от американското посолство в София?!
17
12
 
3
 
! Отговори
Ново Село Италия преди 10 месеца
Радев разчиства пътя за свой президентски диктат
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Началото на края на 12-годишното ЦАРУВАНЕ на Тиквата. Беше овладял цялата Държава, Съда, Прокуратурата, обградил се с неграмотници и крадци като него и купил националните медии, които да го хвалят по 20 пъти на ден.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А бе, той Бацко и Влади Горанов не си спомня да го е виждал.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тиквун преди го даваше спокойно, щото се назначи Гешев и не ти пукаше, знаеше, че ще разследват фиктивно. Сега като реши да пожертваш Гешев, той реши да изкара някои неща на бял свят. Сега те е страх.