Всеки депутат трябва да е готов да се откаже от имунитета

Кристина Петкова: Важна е европейската практика
31 май 2023 15:16, Росен Стойчев
61
Всеки депутат трябва да е готов да се откаже от имунитета
Снимка: БГНЕС

„Привърженик съм на европейската практика за искане на имунитет. Трябва да бъдем убедени в автентичността на целите, които преследва прокуратурата – дали има достатъчно данни, които те са събрали за престъпление или не. В лично качество смятам, че всеки един депутат трябва да бъде готов да се откаже от имунитета си доброволно, когато знае, че няма от какво да се притеснява и какво да крие”.

Още по темата
Това заяви Кристина Петкова, депутат от ПП-ДБ, в ефира на Нова Нюз.

Що се касае конкретно до имунитета на Борисов, нека видим какви материали и данни са събрани от прокуратурата, обясни тя.

Тя не се нае да прогнозира колко време би заседавала работна група в парламента, която да разгледа материалите, с които от прокуратурата искат сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Мотивът й е, че не знаят какъв обем е информацията по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Тутманик преди 10 месеца
Тоест да се ваксинира ?
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко да не е всеки депутат? Той е най-умен и най-красив. И най-подготвен. Къде ще го сравнявате с Киро? Няма никакво пране на пари. Всичко е откраднато законно!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Циркът е пълен и не разбирам как тези от ДБ не се усещат че ги разиграват.Или може би и те не са това за което се представят?През 2020-та, Борисов бе лошият, Гешев превърна Радев в жертва, Радев оглави протеста (чрез триото) и Борисов бе изпран. Последният няколко седмици се криеше из Балкана и не смееше да се мерне сред хората. В крайна сметка го изпраха и започна отново да мирише на нов.Сега участниците са същите но ролите са малко разменени.Целта на днешните ченгеджийски номера е Борисов отново да бъде изпран както през 2020 тъй като е изолиран и отслабен а и трябва да бъде решен пр
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съдията осъдил Бойко на 40 години затвор за кражби на милиарди и развитие на корупцията в БГ. Бойко протестирал чрез адвоката си Менко пред Съдията, че е на почти 70 години и няма да може да излежи цялата 40-годишна присъда. Съдията казал - е, тогава колкото можеш.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов стана депутат точно защото му трябва имунитет. Борисов е прибрал милиони от далаверите с парите за автомагстрала Хемус и от много други далавери. Борисов знае , че има много престъпления и няма да даде имунитета си сам.
8
3
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 месеца
Тиквата, Костадинов за втори път се отказва от депутатския си имунитет доброволно, защото няма за какво да го осъдят, а ти си една престъпна мутра която те е страх да те разобличат. Тиквата, Киро ***, Асенчо, Козела Иванов- всичките в затворааа!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП-ДБ категорично не трябва да гласуват за падане на имунитета на Борисов! И не само и просто заради шанса за правителство, а защото така не се прави, независимо дали срещу Борисов или някой друг, защото може да е всеки. Прокуратурата на Гешев години се мота и превежда тия 200 страници от испански и точно сега реши да иска имунитета на Борисов. Щом са се бавили толкова години, ще почакат още малко, докато се реформира съдебната система и приключи работата си това НС. Публиката тука вече е свикнала да чака справедливост. Вече 34 години го прави, ще почака още малко, ако й се обясни с думи ***
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евроатлантическите чакали се сдавиха.Колонията се разпада.Доброто иде,но трябва още около 1,5-2 годинки търпение.И дано повече българи започнат да излизат от тая летаргия.
5
2
 
7
 
! Отговори
дон Буци преди 10 месеца
Кръв повръщам, имунитет и милиарди не връщам!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай Боже скоро да бъде разпитана и Борислава Йовчева ! Злите езици обаче говорят, че тя се крие в Дубай !А, като са почнали с разпитите , нека разпитат и Цветан Василев за фалита на КТБ, както и Васил Божков за рекета срещу него от страна на Борисов и Влади Горанов !
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хем не го даде, хем най голям разбирач стана
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Костадинов за второ НС се отказва от имунитет си, а Борисов го е страх да се откаже(та той затова стана депутат). Що ли го е страх?
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като знае баце какви ги е вършил как да се откаже от имунитета си???