Атанасова: Имунитетът на Борисов не е бил част от преговорите

ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента кабинета "Денков-Габриел"
88
Атанасова: Имунитетът на Борисов не е бил част от преговорите
Снимка: БГНЕС

"Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата. ... Направихме прекалено компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, за да даде шанс на следващ такъв, само и само да има редовно избрано правителство", заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ нивото на политическия разговор, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на заседание на Националния съвет на ПП, трябва спешно да бъде променено.

Атанасова подчерта, че от ГЕРБ нямат планове да прекратят общото управление с ПП-ДБ след местните избори.

"Доверието между нас тепърва започва да се гради. ГЕРБ-СДС се държи значително по-коректно, защото, когато ние имаме критика, я казваме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в задкулисни договорки. ... Ако някой трябва да очаква доверие помежду ни, това ще сме ние".  

Десислава Атанасова коментира и поискания от главния прокурор имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като подчерта, че гласуването по тази тема не е била част от преговорите за кабинет.

"Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи. Свързвам обявяването на искане за сваляне на депутатски имунитет с факта, че съдебната реформа е в ход и не може да бъде спряна".


88
Още по темата: Десислава Атанасова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
БОЙКО Е ЛЕГЕНДА.. преди 3 месеца
НЯМА НУЖДА ОТ ИМУНИТЕТ.....
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Христо Иванов трябва да си сложи един червен клоунски нос. Прави номера толкова години и накрая сам си напълни гащите.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тикво, приготвили са ти среща с бай Ставри.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой ще бъде даден курбан за успокоение на стадото, и това ще е бибитко, като най-интелигентен. За да не го закачат го накараха да гони каскета, после да прегърне кокорчо, но ще стане като в приказката за оня, дето изял солта, после боя, а накрая му взели и парите. Бибитко обаче още не се усеща.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние друго чухме
63
2
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 3 месеца
Не е виновен хлебаря,че му давате трици,а искате да ви извади хляб добруджа!Нито Борисов може сам нещо,нито ПП и ДБ,още по малко останалите смешници?!Е тогава кой печели от това,че козлетата си чукат рогата на мостето,кой да мине пръв?Ами печели Кумчо вълчо или по скоро баба меца!!Така,че който не е доволен от действителността,да гласува,има 700 партии,а не да се гуца и да дрънка простотии!!Нищо кой знае какво по лошо от управлението на московския аватар няма да се случи!Като не стане,ЧАО И ПАК!
62
3
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 3 месеца
Бъгърчето живеещо в България хем не гласува,хем гласува по начина по който гласува,а накрая не е доволно от това,че най накрая корабът макар и пробит,ще отлепи от руския пристан?!Нещът този,нещът онзи,щото този бил крадец и мафиот,а онзи за който гласуват е пет пъти по толкова крадец и мафиот колкото е този?!До онзи ден Гешев пазел Борисов,а последния съботирал реформата?Рече и отсече Борисов,че е за Крумовата реформа и хоп да видиш как стана виновен на всички за всичко и най вече на ПРОКУРОРА?!
61
6
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 3 месеца
По-добре Бойко Борисов и Кирил Петков да ми откраднат девственосста, отколкото Радев да ми открадне бъдещето.
60
0
 
4
 
! Отговори
ПП преди 3 месеца
Щом ще се защитават мутрите ще гласувам само за рях. Така ми казаха от Посолството кат си вземах заплатата
59
0
 
4
 
! Отговори
Посолството преди 3 месеца
Чак сегъ ша преговаряте за него
58
0
 
6
 
! Отговори
истина преди 3 месеца
Явно е и в ГЕРБ няма хора с достойнство и морал защото след всичкия този цирк, няма как да приемеш правителство с ПП. Съжалявам но мислех, че в тази партия има свестни хора, че някой от тях ще стане и ще каже не може повече така, но май съм се излъгал - всички там са кукли на конци дърпани от вожда - позор и жестоко падение.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако ПП-ДБ направи така, че мутри да запазят имунитетите си, аз повече няма да гласувам за тях. Всичко друго се търпеше, но това не.
56
0
 
6
 
! Отговори
Бог да ни пази? преди 3 месеца
Гласуваш за ПП, палучаваш ГЕРБ и ДПС. Още инфлация, още повишаване на цени. Водата с 44% се повиши, такова чудо не е имало. В еврозоната ще ни вкарат, още спекулативна инфлация и "фалшифициране" на Референдума за еврото "ала бала" и "коне" на хартии и машини. И батальон ще изпратят в чужбина. И в училище децата ни ще изучават странни практики. И цифрово евро ще ни въвеДат. Край, свърши се. И парното ще стане 500 лева за гарсониера. Това е краят. Бягайте от България, ако сте млади.!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ам кое бре како...метеорологията ли ?На къде да духа ...вятърът ли?
54
0
 
7
 
! Отговори
Още преди преди 3 месеца
Да е избрано правителството съществуват противоречия с обществото,т.е.създадоха си врагове. Те сами си заложиха мини, които ще гърмят след 4-6 следмици
53
3
 
7
 
! Отговори
Да не стане преди 3 месеца
Така че до избиране на този кабинет да няма нужда от този имунитет, но вече гадостите за народа ги натворихте. Първото цялото въоръжение на БА заминава за окрайна, армията остава без въоръжение още кака пари от продънения бюджет да купува ново отдавна морално остаряло оръжие. Нека този човек да обясни чий интерес защитават 27000 американски войници у нас? И за да се закрепите ще почнат гонки на вс.,които мислят различно от тях.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е няма ли останали ваксинационни пунктове. Имунизирайте го и да се приключва.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То става и СИК да му поискат имунитета, той затова стана дупетат Бойко :)))
50
1
 
7
 
! Отговори
Атанасовааа... преди 3 месеца
Ей къдее е вратата...
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Егати бъдеще с Бойко и Киро..... Много хора са за психиатър.... Тези ли са идолите .. При нормална държава трябваше да са в затвора