Венко Сабрутев: ДПС има своите патерици - "Възраждане", ИТН

Ние нямаме коалиция с ГЕРБ, заяви той
8 юни 2023 21:56, Нели Христова
69

ДПС по никакъв начин не участва в управлението, така че да е заложен на карта текущият кабинет "Денков". Направиха изключително добра политическа интрига. Двама народни представители от ДПС, а именно г-н Пеевски и г-н Карадайъ, демонстративно подкрепиха кабинета, докато цялата останала парламентарна група не участваше в гласуването. Това има за цел да се направи интрига.

Така депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев коментира в студиото на "Денят ON AIR" казуса "Пеевски", който взриви парламента.

Той припомни казаното от партията, че ще бъдат водени разговори с всички политически сили. "Това, че отидохме в парламента, в стаята на ДПС, не означава, че сме били по сараите. Виждаме неразбиране в част от партиите на идеята за Конституционната реформа. Делян Пеевски влезе в парламентарната комисия, вотът мина с подкрепата на "Възраждане". Ние нямаме коалиция с ГЕРБ", каза Сабрутев.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази категорична позиция за членството на Делян Пеевски в Комисията. "Моят вот е против г-н Пеевски да влезе в тази Комисия. ДПС има своите патерици - "Възраждане", ИТН", добави гостът.

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" определи вкарания бюджет от служебния кабинет като "бутафорен".

"Заложени са много разходи, но от друга страна са заложени малко приходи. Оказа се, че всичко това е една лъжа. Приходите могат да бъдат реални, а разходите могат да не бъдат раздути. Като махнем разходите за кражба - дефицитът ще си влезе в 3%", категоричен е Сабрутев.

По думите му тепърва ще стане ясно с колко президентът Радев наказва хората за това, че му е отнета властта. "Служебният кабинет реши да увеличи присъствието на дела на електроенергията, произведена от "Марица-изток 2". Това ще доведе до повишаване на цената на електроенергията. Така президентът отново саботира кабинета "Денков". Това, което ще направим е, този шок да не отиде при потребителите", обясни той.

По отношение на конституционните промени и предложенията той изтъкна, че инициатор на реформата е "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Имаме текстове, които са още от 47-ото НС. Те тепърва трябва да седнат юристите да ги обсъдят. Тази конституционна реформа е необходима за България. Трябва да се премахнат величаещите позиции като главен прокурор. Моделът служебен кабинет също не работи", заяви той.

Според него избирателите ще накажат жестоко партията, която свали това правителство. "Независимо коя. Никой не можа да повярва, че ПП-ДБ ще направи правителство, дори Радев. Той вложи отношението с обществото, той започна да бламира обществото през неговия служебен кабинет. Във всички сфери има съмнения да се вярва, че има огромни злоупотреби. След ротацията на министър-председателя ние оставаме с нашите си министри", настоя Сабрутев и добави, че разбира желанията за протести в страната.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герб, сдс, пп, дб, зелени иззмекяри на Доган
59
0
 
0
 
! Отговори
Нагъл до край преди 3 месеца
ходи спори с твоите вождове, че няма коалиция
58
0
 
1
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 месеца
РУуското разузнаване хвърли милиони долари за създаване на проруски партии в б лгария с цел да я привърже отново към себе си като 16та република.ДПС и АТАКА бяха първи и имаха задача да изострят етническото напрежение за се представи Русия като желан "освободител".Възраждане е откровено руска ,ИТн е създадена да промени конституцията на президентска република за да може поставения от ген.Решетнтиков президент ген Радев да промени политическата орентация на страна на руска.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е и? ДПС са най-проевропейската партия у нас.
56
0
 
1
 
! Отговори
Пффф, преди 3 месеца
ама много Gро3ен съединител е тоА,баце! Дано се гримира и маскира за прайда,че ще изплаши любимите си момченца!
55
1
 
4
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 3 месеца
Без ГЕРБ нямаше да бъде избран дебелака така, че и те са им патерица.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ами то това Сабри /Сабрутев /идва от Кърджалийския край/. Май Пеевски е по християнин
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сабрутев Сабри сте си , защо от вашите гласуваха въздържал се та мина кворума проста математика
52
0
 
4
 
! Отговори
Божееее преди 3 месеца
дпс крадат през пеевски данъците на германци и французи и финансират Ал-Кайда,купуват си телевизии,налагат администрация,евАХ те в държавата на пеевски,къв е тоя ес дето финансира убийства бре през терористични организаций????ужас,3-та СВ и да се свършва!!!
51
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
Сащ задължително трябва да осъдят и се очистят от руски лобистки и адвокатски кантори работещи за путин и мафиотите му в Европа и по Света ни,подценявате ги наивно!!!Война е...става въпрос за животите на децата ви...и парите ви нямат значение!!!
50
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
и да време е САЩ да споделят,че дПс работи с Идил и Ал-Кайда...работи с терористични организаций!имащите памет знаят за атентата на една автогара където бяха убити израелски граждани и един български шафьор,от терористи,удобно пропуснати от службите на кгб-дс...завладяни от дпс,РФ...финансирани от пеевски през грабежи от кгб-дс,през схеми грабещи ЕС данъкоплатците...ЕС финансира волно или неволно тези терористи и крадци...само факти!!!Бог да пази САЩ и Свободният!!!
49
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
явно е време САЩ да наложат и Рико на работещи за путин руски престъпници налагащи грабежи в ИЕ,с ограбеното финансират пропагандата,организаций...пеевски е отявлен пример!да бъдат екстрадирани и изтърпят наказания в затвори в Щати със смъртно наказание!Война!пУтин вярва като хитлер на обслужващи го,убийте обслужващите го,върнете вярата на Народите в Справедливоста...и ще си върнем Света и Свободата!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!
48
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
До Анонимензавист???истината е,че от дпс са се самозабравили!живеем в Глбален Свят...и офшорните ,схеминте на пеевски не могат да са фактор,едно е да грабиж бг турчета,данъците на Българите,данъците на ЕС през схеми със завладяни "институций и администрация",друго е да го наложиш на ...САЩ...Кралството...Франция дори...кой завижда на...камикадзе...сър???*** с пари ограбени от себеподобни...оксиморон...като конституционните на...пеевски!!!
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя както е тръгнал ще каже че е забременял.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Венко Сабрутев: ДПС има своите патерици - "Възраждане", ИТН" ... и това ако не е завист, здраве му кажи!
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Венко Сабрутев: ДПС има своите патерици - "Възраждане", ИТН" ... и това ако не е завист, здраве му кажи!
44
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
очаквах нещо аргументи смислени?от пАсолството и робите им имат само...минусите...по гьобелс...така умря хилядолетният им райх...вярващи в собствените си лъжи,споделял съм, по над 1400 ми плющяха за секунди пеевските *** и тези на пригожин!и още вярвам че има Бог,и че има място за всички нас,че можем да живеем Щастливо и като приятели,ако се отървем от диктатори,крадци и манипулатори!!!
43
6
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
До Анонимендобре ли си прекарахте с копейкин на "тържеството" в...посолството...посолствата?с кво ви черпи митрофанова хванала пътя за Ада,с кръвта на децата на украина?или с кръвта на децата на русия?нинова с какво се налочи??? а коктейл...и на украинските и руските...ненаситница е!!!
42
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
и русорибите от итн вкарани с пари на пеевски, в 12 без 5,***,този позор за България...резЕдента,ако България не те уволни...Света ни ще я презре,Свободният Свят ви гарантира,че е част и ще е част от Свободният Свят...и няма сили който да я превърнат в руска провинция!!!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Демократичния избор, няма що, голям избор: ГЕРБ с Умнокрасивите или Умнокрасивите с ГЕРБ?