Йотова: Политическа сила опита снощи да се намеси в независимата съдебна власт

Вицепрезидентът не коментира избора на Сарафов за и.д. главен прокурор
17 юни 2023 11:11, Елка Василева
271
Йотова: Политическа сила опита снощи да се намеси в независимата съдебна власт
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че няма да коментира избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функциите главен прокурор, тъй като това решение е изцяло в правомощията на съдебната власт и съдебните кадровици са в правото си да решат какво да правят оттук нататък.

Още по темата
"За мен обаче беше учудваща реакцията на една от партиите, която снощи направи опит да се набърка в независимата съдебна система, което не ме изненадва", каза Йотова, цитирана от БНТ.

Вчера от ПП-ДБ призоваха и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да подаде незабавно оставка. В противен случай министърът на правосъдието Атанас Славов ще предприеме всички възможни действия за преразглеждане на решението за избора на Сарафов, заявиха от коалицията.

"България има нужда от истинска съдебна реформа. Подмяната на Гешев със Сарафов е фарс, а не реформа", се посочва в декларацията на ПП-ДБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СЛАБ ВИ Е СЦЕНАРИЯ, ОПИТАЙТЕ ДРУГО!!...
216
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Комунистите...на тази баща и опита да ограби имота на един беден Българин,стотици хиляди примера са,хората са уплашени и не споделят...гешев...или сарофав...ктб грабежи...седемте джуджета,ония явно му причерня и го закла,явно са го изгорили в някоя немска газова камера...те работят заедно за...путин и нов сССР!Бог да пази САЩ и Свободният!разпуснете позорният и несправедлив финансиращ ОПГ...еСССР!!!бите!
215
4
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
комунистка,тея съсипаха животите на поколения българе
214
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
ПП не е пионерска на решетников г-жо!имаше намеса която удобно обслужвахте!всеки можещ да чете може да провери какво заяви гешев...бях заплашен с...ентер...бе ми предложен посланически пост...от банкята,ама посланиците ги назначава...началника ви решетников!!!само факти...решетников-борисов се намесват и корумпират Съдебната в България...и еСССР трябва да прекрати позорната мафитска практика...или...САЩ не са слепи,да обявиш война на Свободният Свят...камикадзе сър!!!Живеем в Глобален!
213
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
Разбира се, някои винаги се опитват да се намесват, особено ако така са учени досега и това са научили...Фарсът е не че ПП се опитват да се намесят, а че те се опитват така да се намесят, че да бъдат отхвърлени, показвайки на другите какво ги очаква ако някой започне да мисли по подобен начин...Лицемерието на БСП е вопиющо! Те продъниха света докато махнат Гешев, но сега ВЕЧЕ не трябвало никой да се месел в НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, значи...Те могат да се месят, значи, но не и другите..
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Главният мафиот седи в пРезиденството!! Там трябва да търси новия прокурор Сарафов.
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен,к.237 В президентската република правителството се назначава от президента, е в БГ лидерите на партии искат да да цицат като спечелят сами или в коалиция управлението многото пари от европомощи или напр.по Договора за възстановяване и устойчивост.За какво смяташ, че са дошли Киро,Асен и Лорер - да помогнат на родината си или да спечелят пари чрез управление посредством ПП? Или Христо и А.А. искат да помогнат на Майка БГ за 3-4 г.да стане водеща в ЕС.Защо ГЕРБ беше 10,5 г. на власт?
210
2
 
3
 
! Отговори
9999 преди 10 месеца
Защо България има вицепрезидент ?
209
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен,к.236. Пишеш: 'Мнозинството желае статукво, не желае независима съдебна власт.' Кико П. и Асен В. независим ли прокурор желаят или такъв от ПП? Хр.Иванов и Гнома също жадуват,особено А.А., зависима съдебна власт, разбирай прокурорска колегия, гл.прокурор от ДБ и ВСС в подчинение на ПП+ДБ. Само че същото желаят и ГЕРБ, а защо не и Възраждане. Така че борбата ще бъде жестока, но от съдебната власт чрез ВСС няма да допуснат, както се изрази ИГ, политически dust при тях.
208
2
 
2
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Аман от профани. Когато си президентска република президентът решава кого да назначи а тук сме все още парламентарна
207
1
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е СНЕЖАНКА.. преди 10 месеца
НА ОСЕМТЕ ДЖУЖЕТА....
206
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Грантоваците на америка така са свикнали. В сащ президента назначава съдиите , а тук искат обратно те да назначат дъдии прокурор и накрая и президента. Да си хващат Йонко от отворено общество и от еспч да го типосат за прокурор. А Лозан Панов президент. Идеална "реформа" съгласувана с посолството.
205
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много нападки по ПП-ДП, че ГЕРБ ги прецаква, че се месят в "независимата" съдебна система и други такива. На никой обаче не му минава през акъла, че мнозинството гласува за партиите на статуквото и не желае промяна, не желае независима съдебна система,не желае разследване на двамата шопара от ГЕРП и ДПС...само мисли ако може нещо да се усвоява ... въобще забравите за промяна. ПП-ДБ правят повече от колкото им е реалната тежест, не че е достатъчно, но поне мъчат нещо.
204
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Йотова,това наистина е фарс!Само ти ли не разбра,че нямаме независима съдебна система?Забрави ли нахлуването на Гешев в президентството по поръчка на Боко?По-добре сега да замълчиш,за да не се излагаш.
203
4
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Баце пак прецаква коалиционния партньор... Тия к'во си мислят, че са хванали Господ за шлифера? То политиката не е само дрога и еднополова любов, както си мислят шарлатаните.
202
7
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 месеца
ПП-ДБ ПРЕВРЪЩАТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ОТ ЧАСТНО-ПРЕДПРИЕМАЧЕСКА В ДЪРЖАВНА И НЕЗАВИСИМА.
201
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
РАВНИС, МИИИИРНО! ДРУГАРИ КОМУНИСТИ, МИЛИЦИОНЕРИ, МУТРИ! ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С РАЗПАДАНЕТО НА УНИКАЛНАТА, НЕПОВТОРИМА И САМОБИТНА МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКА ХУНТА И МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКИ РЕЖИМ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! УРА!
200
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОТ ИСКЪРО ПО-ДЛИБОКО НЕМА ХАХАХА ПОДЛИБОКАТА ДЪРЖАВА НА БОКО СЕ РАЗПАДА
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БОЙКО БОРИСОВ СЕ ПОКРИ КАТО БРАТЯ ГАЛЕВИ... ИЗПАДНА В НЕЛЕГАЛНОСТ.
198
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
Усеща се, другари, че тая вашата истинската държава, която реално властваше и стоеше зад другата - официалната, за пред хората за парлама, та тази вашата т.нар. дълбока държава и система се разпадат няма вече пирамиди, фараони бе, няма да правите пачка ще бачкате ахахаха