Денков отговори на Радев: Не знам откъде президентът вади тези заключения

Той призова държавният глава да изясни противоречията си относно Украйна
Обновена: 20 юни 2023 13:36 | 20 юни 2023 12:30, Нели Христова
185
Денков отговори на Радев: Не знам откъде президентът вади тези заключения
Снимка: БГНЕС

Аз не знам откъде президентът Радев вади тези заключения. Нито законодателната, нито изпълнителнителната власт трябва да излизат от правомощията си. Така премиерът Николай Денков отговори на коментара на президента Румен Радев от по-рано през днешния ден.

Според държавния глава реакциите след избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор пораждат съмнения, че партиите, представени в парламента, търсят да назначат свой човек на поста.

Още по темата
"От друга страна на съдебната власт трябва да осигури доверие за това, което прави. В последните няколко месеца се случиха събития, които изсветлиха много процеси, които допълнително нарушиха това доверие. Нека членовете на ВСС се замислят дали работят за връщане на доверието, за да вярват хората, че ще има справедливост. ВСС трябва да направи най-доброто, за да избере най-качествените хора', добави Денков пред журналисти в Пампорово. Той участва във форум на Националното сдружение на общините.

По отношение на помощта за Украйна Денков добави:            

"Има решение на Народното събрание. В същото изказване, доколкото успях да се запозная, Радев е казал, че България помага на Украйна, включително с оръжие. От една страна участваме, от друга страна не участваме със снаряди. Така че нека президентът изясни това противоречие. Трябва да сме последователни, да спазваме решението на Народното събрание и да помогнем на Украйна да възстанови териториалната цялост. Загиват хора, изселени са семейства и деца. Да напомним за човешката трагедия. Много е лесно да се каже "дайте да спрем войната и да установим мир", но да припомним, че когато се установи несправедлив мир, следва нова война", изтъкна министър-председателят.    

Денков добави, че очаква една номинация от ГЕРБ-СДС и една от ПП-ДБ за еврокомисар.

"Все още тече процес на обсъждане за избор на областни управители. Лично аз не харесвам квотния принцип, смятам, че той е грешен. Търсим консенсусни лица, доколкото е възможно", коментира още той.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
6
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 месеца
Па яште банани и бегайте свободно на запат бе!
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Трябва да сме последователни, да спазваме решението на Народното събрание и да помогнем на Украйна да възстанови териториалната цялост.".........................Решението не е на Народното събрание, а на посолството, на което служите, тоест е нелегитимно.
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прослушай си записа от партийното събрание и ще разбереш. Както винаги цяла България знае, а ти не. И троловете на посолството ти веднага трябва намесят Путин. Тя Хилари ще умре с тая опорка, те още я повтарят.
75
10
 
5
 
! Отговори
МЪКА преди 11 месеца
ДВЕ ГОДИНИ ЦАРУВАНЕ И СЕГА - ПАК ФИГУРАНТ? МЪЧНО МИ Е ЗА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП!
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Еми като е смешна помоща за хората, тези същите хора защо не са взели да си изчистят деретата? Защо не избират кметове и общински съветници които да им решават проблемите? Все чакате някой от София да ви навестява..
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едва ли е от Кремъл вече сме други слуги каквито и да сме сме слуги може пък президентът да не слуга никомуза разлика от Петков и Денков до следващия път -гласувах за тях няма да се повтори
72
15
 
5
 
! Отговори
ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА! преди 11 месеца
СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ЗАСТАНАХА ЗАД ВДИГНАТИЯ ЮМРУК НА РАДЕВ СРЕЩУ ГЕРБ СЕГА ЩЕ СТАНЕ ОБРАТНОТО, ВСИЧКИ СРЕЩУ РАДЕВ..
71
5
 
3
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 11 месеца
Елементарно! От Кремъл ги вади!
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Във финландия е дошло на власт правителство, което заявява че повече правомощия за намеса на брюксел във вътрешните работи на държави членки няма да толерира. Нито за преразпределение на средства от вноските и увеличаването им по усмотрение на брюксел.Нещо да ви говори това ?
69
2
 
14
 
! Отговори
срамота преди 11 месеца
От поредния прислужник на краварите ,толкова...
68
1
 
9
 
! Отговори
аноним преди 11 месеца
Ни чул,ни видял,ни знаещ.Взел званието си сам,бидейки шеф на комисията,която дава тези титли!!!!!
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Терит. цялост на една държава е проблем на политиката на самата държава -- ако тя е сбъркала не сме длъжни да им оправяме грешките на наши разноски. Преврати организирани от сащ -- ние какви сме да им помагаме ? -- незабавна оставка за прислугата на сащ.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истината е болезнена, и поражда крясъци в пространството.
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само една от линиите на поведение и действие на правителството е достатъчна за да му се иска оставката -- "България помага на Украйна, включително с оръжие." -- какво означава помага ? -- подаръци или търговски сделки ? -- ти академик ли си или някаква прислужница ? "да спазваме решението на Народното събрание и да помогнем на Украйна да възстанови териториалната цялост." -- нар. събрание може ли да взема решения, които превишават възможностите на държавата ? това са простотии.
64
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Негласуването на избори води до това недоразумение на снимката. Тази карикатура има преоритет и това не е България а Окрайна има бедстващи Българи. Почвате много да лазите по нервите на хората. Спрете се с тази Окрайна и започнете да работите за България защото ще излезем и ще ви наритаме няма да разберете от къде ви дойде продажници такива.
63
5
 
18
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 11 месеца
Поредния слуга на байДън и алчните кравари.Невзрачен ,безличен ,противен и много ,много послушен. До момента нищо не е казал , а и едва ли някога го е правил. Прилича на градински безполов гол ***.Както и всички останали от кабинета "Мишка".
62
4
 
7
 
! Отговори
Ало академика ... преди 11 месеца
ДВОЙКА ПО ИСТОРИЯ ИМАШ. И България е жертва на "несправедлив мир"! Граничи с българи! Че да отпочваме войни тогази? Или да пренапишеш учебниците ???
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв премиер е този, да си стои във факултета по химия и да преподава или да развива наука. Тези ППДеБе ни пробутват само някакви изнежени душици, които са абсолютно безволеви и няма как да защитават интересите на България
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не търсят - вече имат! Некадърници!
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Sasto triete muschmoli