След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си

ГЕРБ все по-убедително пред вторите
Обновена: 21 юни 2023 09:14 | 21 юни 2023 08:29, Камелия Цветанова
175
След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Политическата динамика от изборите насам е дала отражение върху електоралната картина в страната.

 Ако изборите бяха днес, 24.9% от гласуващите щяха да подкрепят ГЕРБ-СДС, докато 19.4% биха гласували за Продължаваме промяната-Демократична България. Това показват данните от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и партиите. Изследването е реализирано в периода между 10 и 16 юни 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1008 души на възраст 18+. 

Още по темата

Видно е че ПП-ДБ в по-голяма степен са понесли електорална щета вследствие на общите действия между двете големи формации.

„Възраждане“ (15.3%) отбелязва минимален ръст в сравнение с изборния си резултат. ДПС (13.5%), БСП (8.9%) и „Има такъв народ“ (4.3%) запазват позициите си от изборите насам.

Под парламентарната бариера остават „Български възход“ и Левицата съответно с 2.2% и 1.9% от гласуващите.

 5.8% пък биха отбелязали опцията „не подкрепям никого“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: избориГЕРБпп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 11 месеца
И както винаги, започват обидите на копейки, мопейки, доносници, мисловни дейности. Разбира се, от по-активните са именно хората от секатата "Свидетелите на Костадин". Н емогат да мислят, но казват, че другите не можели да мислят. Типични избиратели, като всички останали.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пълни глупости, кога социолозите са познавали в последните няколко години? ПП са пътници, съмнява ме да има толкова мал.оу.мни хора които да гласуват за тях отново!
60
1
 
5
 
! Отговори
До 68 преди 11 месеца
Това са сметки без кръчмар. Не може "да кажем", че са 100 000 и да развием хипотеза на абсурда. Хората от записа си казват, че имат 7%. Те не казват имаме 100 000гласа, а споменават само проценти. Щом споменават само проценти, ние трябва да смятаме само проценти. Или накратко изваждаме от реалните им 7% отлива от 5% и се получава 2%. Не разбирам защо ми изтриха коментара, на който давате отговора. Човекът, който обижда няколко пъти сте ВИЕ. Аз не съм Ви обидил с нищо. Асенчо, ти ли си, бе? :D
59
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 11 месеца
Тая загубена система трябва да изгуби над 2 милиона избиратели и тогава всичко ще започне на друго ниво, с друга основа. Но избирателят е облъчен, загубен, с една гънка, вярващ на ЕдИотите, които им казват, че е много хубаво и важно да се гласува. Гласувайте тогава, ръгайте по 8 лева в касите им, а те ще продължават да ви казват, колко било важно да се гласува. Толкова от българските гласуващи УФСе.
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 67 Анонимен Заради тези задкулисни игрички ще докарат при протестен вот Копейката на власт и тогава ще стане страшно. . . От къде знаеш с двете си мозъчни клетки! Това сложна мисловна мозъчна дейност! Не си застрашавай живот да мислиш, не ти се отдава!
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кви избори Бе,кви партии ? Всичко се командва отВън - пп ни ги натрапиха готова банда-киро,асен,лолел,лена от сащ ,тая гагамел от ес - вервайте си ,че народа нещо избира - ха ха ха
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези 5% надолу са от онези 7-8% преди али-балите, както каза Петков!!!
55
7
 
3
 
! Отговори
62 преди 11 месеца
Ще обясним за по-простичките колеги, разбира се. Да кажем, че тези 7%, които ПП са имали, се равняват на 100 000 човека. Казвайки, че са загубили 5% от гласоподавателите си, те са изгубили 5%*100 000 = 5000 човека. Това ще направи гласовете им на следващите избори 95 000. Не се смята 7%-5%= остават им 2%. Така смятат едвам изкласилите, дето после реват, че Сорос, хомосексуалните и кемтрейлсът им съсипват живота, а истината е, че са...глупави и некадърни.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заради тези задкулисни игрички ще докарат при протестен вот Копейката на власт и тогава ще стане страшно.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Муахахаха.....Парапетната Проституция и доносниците тепърва ще сърбат попарата. А Буда ще им гледа сеира и ще преценя кога да им ритне столчето. Гросмайстори:-)
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще трябва ала-бала с папата да правят.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То си беше очевидно как всички нови партии основния им принцип беше стани да седна, само изключителен наивник може да е вярвал, че искат да ни подобрят живота.
50
8
 
3
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Бих гласувал и за боце от благодарност ако ги изрита след като изперът - герб и дпс и отидем на избори преди местният вот
49
3
 
5
 
! Отговори
56 преди 11 месеца
Ей го и тоя с трудно избутания четвърти клас. Проценти не се смятат така, мамин умник
48
6
 
2
 
! Отговори
Сокола преди 11 месеца
Доган е най голеният разчита на -2 партии - пп и дпсИ сметката му винаги излиза да управлява било с герб било с - пп
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хахахахахаха Това означава, че са ПеПеДеБе са останали само с 2% от избирателите си, имайки точните данни за техните проценти споменати в "изтеклия запис" от Радо Гела. Хахаха Шарлатаните направо се закопаха.
46
5
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 11 месеца
Поредното социологическо проучване показва, че при нови избори всичко ще остане същото. Така че по-добре да няма нови избори, отколкото само да харчим пари. След наводненията в Северозападна България властта ще даде до 1500 лева обезщетения на семействата и до 2500 лева за електроуреди. Нека поне да се поставим на мястото на тези хора най-малко, които имат такива проблеми.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно простите пак си искат простия,щом щетата му е най-малка.
44
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Гласуваха за ПП и ДБ, за да махнат мутрите от властта. На следващите избори ще гласуват за друга партия, която каже, че ще изчегъртва мутрите. За ПП-ДБ ще останат да гласуват само привържениците на ДСБ, които са част от ДБ.
43
4
 
3
 
! Отговори
44 преди 11 месеца
Душичката сладка, как сам си показва, че едвам е избутал математиката в 7-ми клас. Но пък важното е, че имаш мнение по всякакви въпроси и някой друг ти е виновен винаги.