След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си

ГЕРБ все по-убедително пред вторите
Обновена: 21 юни 2023 09:14 | 21 юни 2023 08:29, Камелия Цветанова
175
След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Политическата динамика от изборите насам е дала отражение върху електоралната картина в страната.

 Ако изборите бяха днес, 24.9% от гласуващите щяха да подкрепят ГЕРБ-СДС, докато 19.4% биха гласували за Продължаваме промяната-Демократична България. Това показват данните от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и партиите. Изследването е реализирано в периода между 10 и 16 юни 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1008 души на възраст 18+. 

Още по темата

Видно е че ПП-ДБ в по-голяма степен са понесли електорална щета вследствие на общите действия между двете големи формации.

„Възраждане“ (15.3%) отбелязва минимален ръст в сравнение с изборния си резултат. ДПС (13.5%), БСП (8.9%) и „Има такъв народ“ (4.3%) запазват позициите си от изборите насам.

Под парламентарната бариера остават „Български възход“ и Левицата съответно с 2.2% и 1.9% от гласуващите.

 5.8% пък биха отбелязали опцията „не подкрепям никого“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: избориГЕРБпп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
7
 
! Отговори
ЕНЬОВДЕН преди 11 месеца
СЛЕД ДВА ДНИ ОТБЕЛЯЗВАМЕ 1 ГОДИНА ОТ НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
81
1
 
1
 
! Отговори
Ако Костя не е преди 11 месеца
толкова краен русофил(да, няма да подкрепяме с оръжия Украйна;да, няма да подкрепяме някои от мерките срещу Русия,които ни удрят повече от нея;но за еврото и ЕС,макар и с някои условности),той би вдигнал драстично резултата на Възраждане.А ще видим и програмата на Гешев(която ще е предимно с вътрешна насоченост,срещу корупцията и политиканството,няма да пипа външната).И ето я новата вълна-споразумения на Възраждане и Гешев,което да измете "олуците" в НС и има грижа за БГ и народа.
80
1
 
11
 
! Отговори
Zeta преди 11 месеца
Гласуваш за ПП-ДБ, получаваш Бойко.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПО ПОЛЪЧКА НА ВЕСТНИКА НА ЧЕНГЕТО ТОШО ТОШЕВ КОЕТО Е НА ИЗДРЪЖКА ПРИ ГЕРБ
78
1
 
1
 
! Отговори
След като преди 11 месеца
видяхме кой какво прави,остава само да чакаме Гешев да направи партия.Побързай Гешев,тези скоро ще се самоизядат кой да грабне и лапне повече от парите за народа,а ти трябва да си готов за предстоящи избори,иначе ако чакаш,ще започнат хватките как си закъснял и няма да те допуснат.
77
1
 
5
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 11 месеца
Денков ми изглежда изключително коректен и интелигентен човек - Наистина съм учуден как се е съгласил да "работи" с определени хора! И как ще изпълнява точно определени "Заповеди" от точно определено "Посолство"! Габриел - НЕприятна млада Дама. Изглежда доста високомерна , нагла и цинична. Студенокръвна и смятам , че би минала "върху трупове" само и само ТЯ да прогресира! Изобщо НЕ ми харесва... И съм убеден , че това което върши изобщо НЕ Е за България , а единствено за НЕИН ЛИЧЕН ИНТЕРЕС!!!..
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САМО ГЕРБ ЗАГУБИХА И ПЛАТЕНИТЕ ЛЪЖИ НЯМА ДА ИМ ПОМОГНАТ
75
2
 
2
 
! Отговори
Медийните изяви преди 11 месеца
на този или онзи са призвани да информират народа.За какво?За това,че няма за кого или какво да гласуваш.Гласуваш за ГЕРБ-получаваш ПП;за ПП-провалените Кирчо и Кокорчо обясняват,че по-добре не сме били,явно не влизат в магазин;за Възраждане-хайде за Русия, че БГ я оправихме вече;за ДПС-машалла Ердоган паша;за БСП-не си от милионерското ръковводство и нямаш право на глас;за ИТН- чалгата е жива...Е за кого,кой ще работи на ползу роду?Всички ,но за техния си род не на народа.Отврат.
74
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Тази инсталирана от "посолството" хунта, трябва да бъде изметена!
73
0
 
3
 
! Отговори
Калейдоскоп преди 11 месеца
-въртиш,подреждат се едни стъкълца,отразяват се в огледалца,цветни симетрични форми.Гледаш нашите политици-като калейдоскопа.Пуснеш някаква медия-дават всякакви други глупости,освен това,което пряко касае и интересува хората.Добре,че по чуждите ТВ-та дават леко миришещи (е,от близките 10 години)"научни" предавания,та да използваш телевизора като лампа за осветление.Иначе ни вземат за политолози или храненици на НПО-та,да се грижим за политиката и света,че то за друго оправия няма.
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Онези от южната ни съседка не трябва да идват на изборен туризъм и онези от махалите, които си продават редовно гласа на ГЕРБ, трябва да се държат изкъсо. Не можеш ли да четеш и пишеш на български език - не може да гласуваш. И уседналост да има. За последните 4 години поне 18 месеца трябва да си живял в България, за да гласуваш. И много, ама много по-строг контрол, наказания и превенция за купуване на гласове и подправяне на протоколи и бюлетини.
71
4
 
9
 
! Отговори
Аз гласувах за ПП преди 11 месеца
Но от сега та татък след като ке коалираха с Бойко, само за Възраждане ще гласувам!
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Тва, което дръжките на микрофони всъщност не искат да кажат е , че Възраждане е Втора. Има повече от всички умнокрасивци заедно." Това не бива да е изненада или повод за радост. Простите и грозните винаги са били повече от умните и красивите.
69
5
 
5
 
! Отговори
На ПП преди 11 месеца
Това ще им е последното управляване! На следващите избори ще са 5-7% !!!
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много повече от 5% са. По-скоро са 95%. Лъжеха с години, свалиха правителство и накрая се обърнаха наопаки и скалъпиха правителство точно с тези които обвиняваха в корупция. Не съм виждал такова падение. Всеки уважаващ себе си избирател не трябва да позволява да се подиграват така с него и не трябва да гласува за такива измамници.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До НАТО и ЕС Ами ходи се бий ти бе.Кой те е спрял.Вземай мешката и бегом марш на фронта.Че инак ще те изселим от тук.
66
3
 
5
 
! Отговори
Царя е гол преди 11 месеца
Трябва да има закон, ако процента на "негласувам за никого" е по-виоск от 4%, да се забранява на хора били във властта по някаква форма, да участват по каквато и форма в управлението. Да им се забрани със закон да влизат в народното събрание и да заемат каквато и да е държавна длъжност за винаги. На водещите партии трябва да се забрани да влизат в управлението 4 години. Тогава има шанс, да влезе някой различен от мафията във властта! Може Европа да ни управлява 4 години, само да ги разкара тия!
65
3
 
2
 
! Отговори
aZ-ът преди 11 месеца
Тва, което дръжките на микрофони всъщност не искат да кажат е , че Възраждане е Втора. Има повече от всички умнокрасивци заедно.
64
0
 
6
 
! Отговори
хехе преди 11 месеца
"Пълни глупости, кога социолозите са познавали в последните няколко години? ПП са пътници, съмнява ме да има толкова мал.оу.мни хора които да гласуват за тях отново!" Е, щом вас ви съмнява, защо се харчат изобщо пари за проучвания??? Не знаят ли, че могат да дойдат и да ви питат??!?!!! Аман от несъобтазителни хора!
63
0
 
0
 
! Отговори
74 преди 11 месеца
Това беше пример, приятелю, за това как се и не се смятат повушение/понижение на %. Дали ще се каже 100 000 или 84 235 или 18, няма никакво значение. Клета история.