Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
1
 
5
 
! Отговори
10% преди 10 месеца
Що бе? Възраждане могат да изкарат 20%, при избирателна активност 40%. Кое му е странното? Нима някой се изненадва, че в България 10% от населението е неуко?
387
0
 
3
 
! Отговори
уххаа преди 10 месеца
бля, бля, бля. дрън, дрън, дрън. цапцарап, опала.
386
16
 
6
 
! Отговори
о_О преди 10 месеца
В обкръжението ми няма хора, които подкрепят Възраждане. Или се крият. От къде се намират толкова хора да гласуват - не ми е ясно. Вероятно ги намират по някакви селски кръчми, няма друго обяснение.
385
2
 
18
 
! Отговори
карибско питие преди 10 месеца
Академика не виждам да пазиш Българският интерес. Продаваш ни за жълти стотинки и ни злепоставяш пред света. Те знаят кокло малка душичка си и за малко ще ни продадеш, затова си там нали?
384
2
 
14
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
България никога след освобождението от османско иго не е била толкоз унизена от слуги и марионетките на кравария и юрохея... Ще дойде втори Видов ден... ===)))
383
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди две седмици в Молдова беше извършен първият експеримент, със забрана на опозиционната партия. Вторият експеримент ще се извърши в България. И в двете държави управляват неолиберални евротроцкисти. Разликата между еврокомунизма и съветския комунизъм е, че има целогодишно банани и лгбт. Иначе всичко останало е същото.
382
14
 
1
 
! Отговори
Вече има смисъл преди 10 месеца
Да живее Коцето Копейкин, който осмисли безсмисления ми гладен мързелив живот. Айде, къде да ходим за да почваме гражданската война. Ще има ли безплатни сандвичи?????
381
9
 
2
 
! Отговори
ROLF преди 10 месеца
До Tangra - TOЧНО УЧЕБНИК ПИСАН ОТ КОСТАДИНОВ ЩЕ СИ КУПЯ! :D :D ТИЧАММММ!!!! ХАХАХАХ и после що били промити мозъци, фанатизиран планктон, плe6c
380
4
 
16
 
! Отговори
Tangra преди 10 месеца
До АнонименКостадинов има учебник по история писан от него. Вземи си го купи да научиш нещо българско, а не промит турско-европейски мозък.
379
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГОЛЕМИ СТЕ ПАТРИОТИ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ, НО НЕ ВЛАДЕЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК? ЗАЩО БЕ? КАКВИ ПАТРИОТИ СТЕ? ВИЖТЕ, ЧЕ 1 ИЗРЕЧЕНИЕ ПРАВИЛНО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЪСТАВИТЕ БЕ!
378
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е мъжка костенурка, която само си клати главата и опашката.Ти ли си съдник бе? Ти ли ще казваш, кой какъв е? Че вие сте ала - бала 6% .На следващите избори ще сте само пред ИТН
377
18
 
2
 
! Отговори
ЕЙЙ преди 10 месеца
ХИТЪР ХОД НА ДНЕС.БГ, ТУКА Е ЦЯЛОТО ВЪЗРАЖДАНЕ И ПС УВА! ТРАФИК ЯКО!
376
24
 
4
 
! Отговори
Евала преди 10 месеца
Възражданци са се разпенили. Браво на Денков.
375
3
 
28
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 10 месеца
Може да си премиер, но не си съдник Денков. Кой какъв е ще реши народът, на изборите, които няма да са след 4 г.
374
4
 
26
 
! Отговори
Иван Дончев преди 10 месеца
От вас Г-н Премиер обаче виждаме как се отдалечавате от обществото като идеология, мислене и ценностна система. Слушаме и как съгласувате решенията си с посолства и посолството, да това от Вашия министър на финансите го чухме. Най-лошото е, че дори нямате смелост да ни кажете кои са тези посолства и посолство. Вашето прваителство нама как да бъде припознато от повечето българи, но това даже и няма как да го разберете. Не ви се получава това да убеждавате обществото в красотата на евроатлантизма.
373
22
 
6
 
! Отговори
Ей неудачници преди 10 месеца
В България има отворен пазар, можете да си намерите каквато работа ви харесва и да изкарвате луди пари, да карате немски коли, но вие избирате да работите охрана на цехове или изобщо да не работите и по цял ден да гледате популистическите изказвания на ОПГ Възраждане, които хем ви губят времето, хем ви правят още по-бедни, защото вместо да си търсите по-добра работа се отдавате на разгул и лекомислие. ВИЕ СТЕ НEУДАЧНИЦИ. Това, което се надявате, НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ. Никой няма да го допусне.
372
23
 
6
 
! Отговори
провинция преди 10 месеца
Много просто.Обявавате партия възраждане за фашистка и я заличавате като такава, щом се държи неевропейски.И призовава за безредици.Така щеше да направи Путин или Ердоган.Това е.
371
20
 
2
 
! Отговори
Бурсук Мъхди преди 10 месеца
Да живее Коцето Копейкин, който осмисли безсмисления ми живот. По цял ден съм без работа и само живите включвания на Коцето *** ми дават малко живец, в иначе дългите и гладни дни.
370
14
 
1
 
! Отговори
tobi преди 10 месеца
denkov dnes razbra,4e slunceto izgrqva ot Iztok!Vuzrajdane sa vredni za Bulgariq,i to mnogo!Tepurva 6te prawqt beli!
369
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
голема драма с тия мар гинали , дето нямат и 5% подкрепа от народа!