Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
19
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 10 месеца
Ваксинирани антиваксари, Противници на еврото с евро влогове, Рекламиращи се като хора против субсидиите(ще ли да я върнат), строят си къщи с тях, нищо не върнали. Против мафията, с платени автобуси шведи от контингента на протестите им. Против статуквото, гласуват с ДПС и ГЕРБ, избират пеевски за конситуционалната комисия. Идеологията тук не е "фашизъм" ами е популизъм таргетиращ по слабо образованите ни съграждани. Толкова за тея.
407
25
 
7
 
! Отговори
леля Пена преди 10 месеца
ТЕЗИ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ.ТЕ СА ПРОСТО ЕДНИ НЕГРАМОТНИ КРЕЧЕТАЛА!
406
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Румен Грипенов Крадев е на грантове от США! Също така на хранилка на руското пасолство!
405
18
 
10
 
! Отговори
Зла участ преди 10 месеца
Копейкин се пъне да прави български Майдан, но ще се озове в кауша.
404
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пепе дебе и бебе сдс дпес са пък еврофашисти.
403
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До тяTo гледам от това следене сте на този хал. Кого следяхте докато Тиквата и шайката му крадяха милиарди? Кого следите когато неофашиста копейкин прозовава към насилие? *** народ сте, ***.
402
7
 
7
 
! Отговори
Е ми... преди 10 месеца
Ти му пишеш "тук не е Москва и Беларус", оно ти слага минуси... е ми кво да му кажеш.. то само не иска да влезе в пътя... режи от кокал Бай Ники!
401
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ликвидирането на бг лева еврогейска ценост ли е. Бракове между геюве и трети пол пак са *** цености.
400
8
 
8
 
! Отговори
Ицо преди 10 месеца
прекалено много важност им се отдава на "възраждане" как ги кичат с думи като фашистка, неофашистка партия и тн. Макар и лоша това също е идеология. "възрожденци" идеология нямат. Щеше да е хубаво да имаме идеалисти в НС, но тези посредственяци нямат акъл и за това. Нивото на избирателите им би ги затруднило дори да си напишат името правилно, а камоли да следват или дори да знаят за една или друга идеология.
399
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами досегашните европейци и атлантиц се оказаха предатели и слуги на запада и чужди държави все анти бг. това ли са техните антибг цености но не са бг.
398
11
 
5
 
! Отговори
Аз само да питам нещ преди 10 месеца
Абе, вие които се водите от манипулациите на Костадинов, дето ви води като на каишка, я да ви питам нещо. Вие не се ли замисляте, че като правите заплахи за насилие, руски пучове, преврати и гражданска война в европейска и натовска България, има там едни хора, които ви слушат мълчаливо и си правят сметката какво се случва. Опомнете се и вижте къде се намирате, не знам какво си мислите, но тук не е Москва, не е и Беларус.
397
2
 
16
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
За какво насилие говори тоя ? Когато нещи не ни харесва в управлението ,излизаме на протест !Тоя иска да сме послушни и да си трайкаме , а те да правят каквото си искат !Да ама Не ! Народа изкъсо трябва да следи управниците и ако трябва да предизвикат оставката им !
396
2
 
24
 
! Отговори
Конфуций преди 10 месеца
Не знам кои са фашисти, нео-фашисти и комунисти, но за кокала на власста някои политици ще нарекат родната си майка фашист.
395
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коцето, като е такъв голям мъж, ще се обяви ли открито срещу американското мюре Румен Грипен Крадев? Или скача само на ПП ?
394
1
 
2
 
! Отговори
Точния 2 преди 10 месеца
Гледам 12 минуса за твърдението че 358 000 НЕ Е равно на 500 000.Измислиха и нова математика другарите, 2+2 е четири но ако партията нареди ще стане и три.
393
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е кое ви е проблемът на вас?? Кравари, кравария... ама единственият завършил американски колеж за бойни пилоти е Румен Крадев! ФАКТ! БЕЗСПОРЕН ФАКТ!
392
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е Денков, това са престъпни елементи.
391
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До о_О 407 Обкръжението ти не е цяла България. Все едно някой от ДПС да ми каже че понеже в неговата община не гласуват за друг значи няма други партии.
390
2
 
1
 
! Отговори
Как къде преди 10 месеца
До о_ОВ дълбоката провинция в кръчмата .
389
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейката ви лъже по-умело от Волен, обаче. Ще се опомните, но ще е късно. :D