БСП: Помощта за Украйна да се одобрява от НС и да е публична

Ако Тагарев изпълни това, което обяви - означава напълно обезкостяване на българската армия
7 юли 2023 19:47, Йоана Цонева
103
БСП: Помощта за Украйна да се одобрява от НС и да е публична
Снимка: БГНЕС

Отношението си към министър Тагарев и политиката, която той провежда, ние сме я изразявали два пъти и много последователно. Един път в правителството на Петков и един път сега – като опозиция. Тогава ние възпрепятствахме Тагарев да стане министър на отбраната и сега, като опозиция, поискахме оставката му. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

"Ако Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо. Ще внесем проект на решение – цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание", добави тя.

Нинова припомни, че служебното правителство на президента Радев е внесло  решение и Народното събрание тогава е одобрило, без гласовете на социалистите, Министерският съвет сам да решава какво да предостави и информацията за това да е засекретена.

"Тя трябва да бъде публична. Позовавайки се на практиката във всички европейски държави и САЩ, те обявяват какво ще предоставят като военна помощ. Смятаме, че българският народ трябва да знае. Този процес трябва да е публичен и прозрачен и да е достатъчно обществено обсъждан – в него да се включат и Министерството на отбраната, и специалисти, и общественици", посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП припомни позицията на партията по отношение на военната помощ за Украйна:

"Ние сме против. Смятаме, че това удължава конфликта и трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията от двете страни, и водене на дипломатически преговори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
Членството в ЕС и НАТО не ни задължава да изпращаме оръжие на Украйна. Това трябва да се припомни на нашите политици. И още - съгласно член първи от Северноатлантическият договор държавите-участници се задължават, в съответствие с Устава на Организацията на обединените нации, да уреждат по мирен начин всички международни спорове, в които могат да станат страни, без да застрашават международния мир. А да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин. Каза го и президентът Радев.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/07/08/tagarev-bylgariia-predostavia-pomosht-za-ukra
87
0
 
0
 
! Отговори
рамзан кадиров преди 9 месеца
До Анонимен 88 има просто си ,,пр,,,ост изражденец опитваш да прокарва внушения аз бих те обесил на вратата на митрофанова
86
0
 
0
 
! Отговори
генерал смърт преди 9 месеца
крушевска крадлива краво ние НЯМАМЕ армия и то благодарение най ве4е на твоята крадлива партия а залежалото старо второсортно оръжие което се мотае Мястото му е в Украйна за борба с армия на третия свят като руската става ина4е ще го *** с пенсията на бсп гласоподаватели
85
0
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Тая миризлива мисирка Нинова не разбра най - после, че никой не я бръсне за нищо! ***-а заспала!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами Щатите публикуват всичкото оръжие дадено за Украйна, след като го одобрят в Сената. И то го дават срещу заем, а ние подаряваме и пак се крият, като мишки. Да не взимат комисиони определени хора работещи единствено за личният си интерес? Няма друго обяснение за тази тайнственост платена от българските данъкоплатци
83
1
 
0
 
! Отговори
Козяк: преди 9 месеца
"Корни,мини за бърза закуска в посолството,да си вземеш грантовете... После пак викай срещу Украйна!"
82
2
 
2
 
! Отговори
" ПУБЛИЧНА &quo преди 9 месеца
....ИСТИНАТА.... че БСП пада на 7% електорат!!
81
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
"Публични" --- могат да бъдат само далаверите по износа на Корни за Украйна---ДРУГО НЕ!!!!
80
2
 
3
 
! Отговори
от бузлуджа преди 9 месеца
корни много иска да участва в даването на помощи , каквито и да са :) може и патрони за ,,,, Полша
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е кой цял свят бе,вие за чуждото мнение ли живеете ,ще получите потупване по рамото и усмивка от служебното куче от тоя "цял" свят.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жълтите *** са жалки,че си избягаха от страната и я защитават,ама в сайтовете и чак на другите.Е за това и Украйна няма да я има.Като се научите на родолюбие тогава.Ама това май са сложни думи за украинците.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно така, цял свят трябва да знае, че подкрепяме Украйна!
76
3
 
2
 
! Отговори
Червени б о к л у ци преди 9 месеца
Жалки сте!
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 77 И от кога пък да не харесваш просяците от Украйна е комунизъм.Какво общо има България с Украйна,какво общо има Украйната ти с ЕС.А тия дето най-много натискат за оръжия за Украйна също нямат общо с ЕС,а само изнудват хората с едно НАТО.Ама ние не сме като тъпите европейци и украинските простотии не вървят.А те и там не вървят и не я искат Украйна.
74
1
 
2
 
! Отговори
Украйна Благодари на преди 9 месеца
Леля ви Курррнела за военната помощ
73
1
 
1
 
! Отговори
Зеленски благодари преди 9 месеца
На *** за военната помощ
72
2
 
3
 
! Отговори
Антикомунистка София преди 9 месеца
София мрази комунисти
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 73 В София съм бе просяк в държавата съм си .Ама теб мога да пратя в някой руски клуб там са просиш.
70
2
 
2
 
! Отговори
Иzруж дениците са преди 9 месеца
Психично болни а Бекапейците хронично нагли и нас рани
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 70 Айде ела,май не сте яли скоро бой.