Какво въоръжение е поискал Зеленски? Всичко, без летателни средства

Украинският президент е предал списък с въоръжение и боеприпаси
7 юли 2023 08:50, Елка Василева
309
Какво въоръжение е поискал Зеленски? Всичко, без летателни средства
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашното си посещение в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента.

Още по темата
На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: "Всичко, без летателни средства."

По думите му в момента се правят разчети как може да се изпълни искането на Киев.

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ, припомня БНТ.

Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
4
 
! Отговори
Коко преди 11 месеца
Подивели сте копейки. Ще дадем всичкото соц оборудване и ще получим съвременно оръжие. Аз ходя на Гергьовденския парад всяка година от когато го възсановиха. Като изключим Хамърите ново оборудване няма от 20 г. Тези трошки скоро ще спрат да вървят. Естествено, че трябва да ги дадем, ако вземем натовско оръжие. Всеки който не го разбира е чеченец и няма нищо общо с България. И това е мнението на всички офицери от нашата армия, на които им писна да се излагаме на ученията. Втора ръка сме.
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А при Ердоган е с костюм ,не с вмирисана тениска , вчера тоя михлуз си позволи да Унижава и Обижда ,да Нахалства и Наглее ,обслужван от шепа Подбрани Предатели и Продажници -мн Гнусно беше ,що не поканиха бсп и възраждане ? щот ги беше страх да чуе прадльото Истината за мнението на Бг Народа. театро с друсан актьор и марионетки
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко даваме, първо 240 човека от нс и другите от мс
199
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ХОРА ЗАСПАЛИ ПОМИСЛЕТЕ - ИДВА НЯКАКЪВ СИ И НИ ПРЕДАВА СПИСЪК КАКВО ИСКА. ТАКАВА ГАВРА НЕ Е ИМАЛО ОТ ТУРСКО ВРЕМЕ. ПРОСТО БГ ВЕЧЕ Е НА НИВО СЕЛО ИЛИ СОМАЛИЯ И ЗАПАДА ГО ИМА ТОЧНО ЗА ТАКОВА. АКО СИ МИСЛОИТЕ ЧЕ СТЕ ЕВРОПЕЙЦИ МНОГОООООО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ, ВИЕ ЗАСПАЛИ ОВЦЕ СТЕ ТОЧНО ТОВА ОВЦЕ.
198
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами Магарев да хваща автомата и да отива в Украйна щом е важно за него ,за българите е важно да не ги набутват в чужди конфликти.
197
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе Митев и що така бе,къде са ни ония Ф-16 дето ги платихме.Ами да им ги дадем.Ние нямаме самолетите украинците нямат пилоти за тях,значи всичко е точно Така ,както е тръгнало и украинци скоро няма да останат.
196
15
 
2
 
! Отговори
Митев преди 11 месеца
Как ще иска летателни средства. Благодарение на бившият командващ ВВС и настоящ Резилдент станахме за смях дори в третия свят!!! Сигурно дори Ангола има по-добра авиация от нашата.
195
1
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 11 месеца
До Анонимен 204: Подводници ние отдавна нямаме. Останаха без акумолатори и ги бракуваха. Но Зеленски ще поиска нашите зенитни ракетни комплекси С300 и продажниците ПП-ДБ-ГЕРБ ще им ги дадат. А сетне? Дори един заблуден дрон няма да имаме с какво да свалим. А имаме АЕЦ която обязателно трябва да има противовъздушна защита. Но сегашният министър на отбраната Тагарев за това изобщо не го е грижа.
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи ни е искал и подводницата...... щом е всичко без летателни средства.....
193
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ам що направо не обявим война на руснаците Зеленски не иска ли това???
192
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ВНИМАНИЕ!!!Ти на коя чаша парцуца написа коментара си? Какви Радеви министри ти блуждаят в главата? Кабинетът е на ПП-ДБ, т.е. на Кико, Кокорчо, Ристо мравояда и бившия прокурор, лидер на ДСБ към ДБ ген.Ат.Атанасов! Те предадоха България заедно с Б.Борисов от ГЕРБ и Карадайъ, Й.Цонев от ДПС, а не служебните министри,които от почти 1 месец са аут от властта. Така че вземи зеления чорап,намокри го и си го нахлузи на главата!
191
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То в България няма летателни средства. Разчитаме на византийци да ни пазят небето.
190
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво ни е поискал? А нещо в замяна? ааааа, няма.....не можете и една шешарка да ни дадете.
189
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продажно правителство, в което Просто Киро и Кокорчо назначиха за министър на отбраната бивш съветник цели 6 години на МО на Украйна Т.Тагарев и той предаде на Зеленски опис на въоръжението в резерва на Българската армия. Вчера Зельо поиска всичко от резерва с изключение на нелетящите поради липса на части самолети! А министрите от кабинета Денков и депутатите от ПГ на ГЕРБ,ПП-ДБ и ДПС бяха готови и себе си да заложат за Зеленски! Ами хващайте АК и отивайте да се биете! Защо продавате БГ?
188
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той пък от къде знае с какво разполагаме се пита в задачата че да ни казва че сме нямали потенциал на армията???? значи някой му е дал информация какво имаме а това е национално предателство според закона и трябва да гние в затвора....
187
1
 
20
 
! Отговори
Майна преди 11 месеца
Белото ,белото му е малко
186
1
 
23
 
! Отговори
Украйна преди 11 месеца
Капитолира.Само наркомана е още в мокри сънища и не осъзнава,че е в чужда територия и обявен за терорист.
185
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
мии то защото имаме много самолети ... ф16ките да му дадем най-добре
184
4
 
16
 
! Отговори
Дойде да се оплака преди 11 месеца
И на фашистите във България,че нито една ядрена ракета не можа да прекоси Руските граници и отчаян търси помощ за тяхното проникване за някоя идея как да ликвидират Руския православен и непобедим народ.
183
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя е дошел да иска. Каквои разговори би могло да има с разпадаща се със страшна сила държава, която при това е дело на Ленин, Просто да обалдееш. Колко е жалко, когато една нация се помисли завелика-тези вече изкараха Исус Христос украинец. Арийци, та дрънкат.