Какво въоръжение е поискал Зеленски? Всичко, без летателни средства

Украинският президент е предал списък с въоръжение и боеприпаси
7 юли 2023 08:50, Елка Василева
309
Какво въоръжение е поискал Зеленски? Всичко, без летателни средства
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашното си посещение в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента.

Още по темата
На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: "Всичко, без летателни средства."

По думите му в момента се правят разчети как може да се изпълни искането на Киев.

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ, припомня БНТ.

Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
4
 
27
 
! Отговори
сиромах преди 11 месеца
Зеленски само дето не е поискал червен сняг икисело мляко от таралеж!Няма какво да се мисли,а направо да вземе със себе си Тагарев,Шаламанов,Запрянов и всички с героични физиономии,които подкрепят укро%%хун++тата и убийствата и изгарянето на хора в Одеса!Как никой от тези наши храбреци не се сети да го попита,защо подписаха договорите,а не ги спазиха?А оня академик като кани гости да ги води у дома си,а не у съседите ако има елементарно възпитание!
181
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
най вече да е много и да е безплатно...
180
5
 
16
 
! Отговори
Филмът Бай Дрън преди 11 месеца
По заглавието си личи.. А тоя Джудженски в лайв интервюто пак блокира и обърна от украински на Руски, а накрая са омаза и на еглиш.. Пародия в зелено.. Имам чувството, че всички поддръжници на Атлантическата пропаганда са невменяеми, за справка виж също и Киро, Байдрън, Аналена Бербок и ред други изкрящи представители на прогреса и виьионерството. Надминава Пената, но той барем вършеше нещо
179
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха-ха-ха, русофили продажни, пак се опитвате да манипулирате обществото, но нямате потенциал на последния етаж....
178
16
 
1
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!! преди 11 месеца
Вчера беше изпрана поредната американска марионетка в лицето на Румен Радев. Не се подлъгвайте по думите му. Целта на ЦРУ е да контролира мнозинството от населението с уж справедливите думи на Радев и да не допусне развитието на истинска опозиция. Всички Радеви министри гласуваха за изпращане на оръжие. Радевият министър Денков щедро раздаде вчера наши милиарди за американската война срещу Руската Федерация и Китай. Мислете и се образовайте - това е спасението.
177
3
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 11 месеца
Язък, сега определени групи няма да плачат за миговете, които за да ползваме още 1-2 година ще трябва да ремонтираме за милиони, като единствените на теория, които могат да го направят са именно украинците. Изпуснахме влака да ги пробутаме, за стари, но работещи, които можехме да ползваме още 10 години. Радев върни ми парите изеднико.
176
4
 
4
 
! Отговори
помагайте преди 11 месеца
..за да помагат и на вас. Руските родни rъбu обаче е ясно ,че са оперирани от чувство на емпатия и солидарност.
175
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да благодарим на всички, дето ходиха за гъби на изборите и не фласуваха. Те са солидарни виновни за тази национална катастрофа.
174
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По силата на кой договор сме длъжни да харизваме въоръжението си на друга държава?
173
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не съм очаквал, че някога в родината ми ще дойде отново фашистко правителство, което подкрепя и фашизма, и тероризма. И че сс парите от моите данъци и осигуровки ще финансират фашистки хунти и терористи!
172
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 175Пич американците искат 5 милиарда лева за 10 самолета.Старички не стелт.10 милиона за един танк. 1 милиард за 1 малък крайбрежен боен кораб. Тва са цени от интернет от производителите.1 трилион са хиляда милиарда лева.За да имаме читава армия ни трябват половин трилион лева. 500 млрд.Кой кога и как ще ни даде тия пари и защо?Виж че държавата е толко умрела че по една година преговарят за кредит от 10милиарда и пак не е сигурно..
171
3
 
15
 
! Отговори
до 169 преди 11 месеца
Всъщност САЩ, са тези които провокират всички войни по света и не го крият...А що се отнася до бомбандиране, то пак САЩ е бомбандирала София в края на Втората световна война, с цел да ни заличи.
170
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия щяла да се разпадне заради санкциите и, че били срещу парите на света..бухаххахаха. Може да се разпадне само ако има натиск отвътре и гражданска война, друг начин няма. Май забравяте, че Китай и Индия купуват ресурси неофициално и произвеждат яко. После продават по цял свят, в момента никой не може да бие китайските цени и на ресурси. Плащат малко на ръшините, но онези пак имат пари. САЩ купуват ядрено гориво. Неофициално купуват и друго от русия. Вие си вярвайте на пропагандата по ТВ :))
169
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те затова руснаците като им очукат през ноща трансформаторите и електроцентралите на фашагите, и такива, като тоя по- надолу изчезват за около седмица от интернет.
168
0
 
10
 
! Отговори
тулуп преди 11 месеца
C300 е основното, което иска и Тагарката ще му даде
167
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До"Що няма референдум да се чуе гласа на народа?" - Имаше избори преди 3 месеца - тия дет обичате путин сте с 57 народни избранника. Това реши народът.
166
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бе какви искания на Киев ще изпълняваме? Къде е демокрацията (влас произлизаща от народа)??? Как така ще ДАВАМЕ оръжия на тия фашисти и терористи??? Що няма референдум да се чуе гласа на народа? Щото НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ФАШИСТИ знаят какъв ще е резултата. Отвратен съм от "нашите" управляващи!
165
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разкарвайте всичко съветско и подарявайте на Украйна!!! Всеки модернизира армията си, само ние спим...
164
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 169Последните 100 години все сме за слабият и ядем дървото сериозно.Нещо не върви така.Все залагаме на трикрак кон.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 166. Прав си, но явно такъв е животът. Цяла Европа е маша в чужди ръце. Нали не искаш да кажеш, че ни не сме?