Трифонов "за" референдумите, това бил смисълът на демокрацията

Той заяви, че е "за" еврото и иска да защити тази теза
Обновена: 7 юли 2023 16:05 | 7 юли 2023 14:51, Нели Христова
78
Трифонов "за" референдумите, това бил смисълът на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Трябва да има референдуми. Това е смисълът на демокрацията. Който го е страх от референдуми, значи или няма аргументи или по принцип е страхливец и лъжец. А конкретно по отношение на този референдум, аз съм "за" това да има евро и ще направя всичко възможно аргументирано да защитя тази теза.

Това заяви лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод дискусия в Народното събрание за това дали да се проведе референдум за еврото или не.

"Най-големият страх на депутатите. Когато питат хората на избори, обещават всичко, но успеят ли да влязат в парламента, хората престават да бъдат важни и думата “референдум” става много опасна дума. Ние произведохме референдум. Събрахме седемстотин хиляди подписа, гласуваха три милиона и половина души, тогавашните политици заметоха референдума под килима и този референдум стана причината сега да съществува ИТН и аз да продължавам да се боря с вятърни мелници. Е, прозвуча малко патетично, не са вятърни мелници, а са тикви. Може би една тиква и други различни зеленчуци, но битката си е битка, а аз още не съм се отказал", написа още Трифонов в своя пост.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
komitata преди 9 месеца
бориш с е като гласуваш с подмяната ,така е бизнеса е пари
47
5
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 9 месеца
Тия опорки вече ги чухме... Няма договор с ЕС който да установява точната дата за приемането на еврото... Тогава къде виждаш нарушение ??? И къде в конституцията е записано че международните договори трябва да се спазват ???
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви са аргоментите за еврото ? Нали сме в борд . Когато падне еврото ще можем да напуснем а като влезем в еврозоната не можем . ЕЦБ ще може да печата и да изкупува чужд дълг обезценявайки нашите пари .Освен това държавата ще може да задлъжнее а на хората ще им вдигнат лихвите по кредитите двойно както е в еврозоната -7 - 8 % Който не верва да види че са двойни лихвите по ипотеките в еврозоната .Та къде са доводите за еврото ?Това че политиците ще вземат заеми а народа няма да може да си връща
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЗАЩОТО е казано, че не може да се правят референдуми по въпроси решени с МЕЖДУНАРОДНИ договори, какъвто е нашият с ЕС. Анадъммо ръззки изтърсаци?
44
4
 
5
 
! Отговори
Тихомир преди 9 месеца
Дотук всичкото плява дето се е изказало против референдумите, да вземе да се поразходи до Швейцария. Там правят референдуми по над 20 пъти в годината. Сигурно са много зле и хич не разбират демокрацията!?!!?
43
5
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 9 месеца
драги ми умнико, защо тоя референдум е противоконституционен??? Един довод моля с препратка към конституцията.... не че очаквам смислен отговор от наркозависим.
42
4
 
5
 
! Отговори
В бг преди 9 месеца
...ще бъде демокрация по американски. Скоро ще станем съвсем като тях - ще се друсаме, за да не виждаме реалността, ще се убиваме в училища, магазини, улици...защото това е демократично!!! 1984. Прав беше Оруел. Кога е имало референдум в сащ??? Точно Никога.
41
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нямам нищо против референдумите, НО този е противоконституционен. Ако утре някой вземе, че събере 400к подписа за референдум с въпрос " Да избиеем ли всички руззки оттрепки в България?", това значи ли, че трябва да се проведе такъв?....айде за изпълнението му после, ясно, че сме ЗА :).
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
за да се оправдава някой еурохатлантик че народа бил неграмотен -тогава защо не са въвели закон да се гласува с диплома за висше или средно- отиваш до урните,лична карта,диплома и тогава гласуваш ? обаче само за референдумите народа бил неграмотен нали?
39
3
 
3
 
! Отговори
Минаващ преди 9 месеца
това бил смисълът на демокрацията - А какъв е смисъла на демокрацията ??? Избори на некакви си хорица 'народни представители' и след това тотална диктатура на тия хора над плебса. Това ли е демокрациата г-да и дами пропагандисти?
38
4
 
7
 
! Отговори
Сащ: преди 9 месеца
Вие сте Никой. Какви референдуми, кви пет лева! Слушай и Изпълнявай!!! Иначе - бой! Туй е демокрация по американски. Прав е Слави тук.
37
8
 
4
 
! Отговори
ловец преди 9 месеца
тая мумия провалена я видяхме колко може
36
8
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 9 месеца
Не знам за какво е Трифонов, но българите са категорично за това да няма постоянно предсрочни парламентарни избори, за това да има редовно правителство. Скрий се бе мишко такава.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
въведе ли се еврото дълговете на гърци и испанци стават и наши, въведе ли се еврото винаги могат да ни манипулират после с него
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До кога на глупавият българин няма да му овци тиквата, защо червената мафия на олигарсите не иска въвеждане на ? Въведе ли се еврото, банките и най- вече БНБ отиват под стриктният контрол на ЕЦБ и псевдо фалити, или по- точно казано разграбване на банки от нашата и руска мафия ще са невъзможни! Това ще е истинската гаранция за всеки българин, че хайдуците са до тук.Спомнете си как и кои окрадоаха КТБ.
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
абсолютно е прав ,значи за гласуване на избори не е неграмотен народа обаче за референдум бил неграмотен а ,демократчета?
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Достатъчно си противен, чалгарино, дори без да си казваш вмирисаното мнение!
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трифонов да си завре криворазбраното тълкуване на демокрацията в онова място от тялото, в което Слънцето не може да огрее!!!Адолф Хитлер също е провел референдум за Аншлуса на Австрия!!!
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
демократите ги е страх от демокрация
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този и копейкин са еталоните за айдиот в България! ГАзолизци номер 1 и 2!