Трифонов "за" референдумите, това бил смисълът на демокрацията

Той заяви, че е "за" еврото и иска да защити тази теза
Обновена: 7 юли 2023 16:05 | 7 юли 2023 14:51, Нели Христова
78
Трифонов "за" референдумите, това бил смисълът на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Трябва да има референдуми. Това е смисълът на демокрацията. Който го е страх от референдуми, значи или няма аргументи или по принцип е страхливец и лъжец. А конкретно по отношение на този референдум, аз съм "за" това да има евро и ще направя всичко възможно аргументирано да защитя тази теза.

Това заяви лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод дискусия в Народното събрание за това дали да се проведе референдум за еврото или не.

"Най-големият страх на депутатите. Когато питат хората на избори, обещават всичко, но успеят ли да влязат в парламента, хората престават да бъдат важни и думата “референдум” става много опасна дума. Ние произведохме референдум. Събрахме седемстотин хиляди подписа, гласуваха три милиона и половина души, тогавашните политици заметоха референдума под килима и този референдум стана причината сега да съществува ИТН и аз да продължавам да се боря с вятърни мелници. Е, прозвуча малко патетично, не са вятърни мелници, а са тикви. Може би една тиква и други различни зеленчуци, но битката си е битка, а аз още не съм се отказал", написа още Трифонов в своя пост.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонименЗащо великобритания излезе от ЕС у не прие еврото?
27
7
 
6
 
! Отговори
Антифашист преди 9 месеца
Кой му дава думата на тоя чалгофашист!?
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само да напомня, че преди борда и връзването на лева с марката, нямаше нормален човек, който да си държи парите в левове. Левовете или се сменяха за истински пари(долари и марки) или се харчеха възможно най бързо, докато още може да се купи нещо с тях. Знам, че облъчването от БСП и Вгзръждане влияе на хората, но ако едни от най богатите страни (Франзия, Германия, Италия, Испания и тн) са преценили, че еврото е по добро от техните валути, ние дали сме по умни ?
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Референдум само, ако е добре образовано населението. Тука не е така, иначе нямаше да ни управляват неграмотни мутри.
24
1
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 9 месеца
айде сега "да плащате ли сметки" никой не пита такива неумни въпроси,това въобще не е аргумент и оправдание на управляващите
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Елементарно Уотсън Реално, с лева все още има някакъв шанс да се измъкнем, ако ЕСето затъне в кризите си. Това, че навремето са решили да приемат валутен борд, в переспекива да затрият лева, вместо да се разправят с групировките, не означава, че точно пък сега трябва да продължаваме напред.
22
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
За да с референдуми се решава посоката на държавата, населението трябва да е с интелект над средния, а политиците и с по висок. За България е неприложимо, не само заради населението, а най вече защото повечето политици не са на ниво. Другата опастност е в залитането да се решават безумни казуси. Например, ако питат населението искате ли да не плащате сметки 90% ще кажат да, след няколко години когато фалират всички по веригата както и държавата :"еми народа така реши".Лидерите трябва да водят
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Тенгри кан Късно е чадо! Мислят да ги забраняват на Запад. Имали само умни управляващи, и в условията на все нови и нови кризи, всички проблемни моменти ще ги решава ИИ-то.
20
2
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Реално сме на евро от както има валутен борд и лева е обвързан с марката и после с еврото. Лева отиде в историята тогава.
19
5
 
6
 
! Отговори
стоян преди 9 месеца
Оставка на антибългарското правителство.
18
4
 
5
 
! Отговори
Тутандиван I преди 9 месеца
Т'ва от дивана пак ли го сподели дългуча?
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слафчу, какво стана с прекия избор на главен прокурор? Какво стана с избирането на шерифи по места? Какво стана със субсидията от 1 лев? Какво стана с референдума за президентска република?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първо, темата не е за референдум. Процентът необразовани и слабо образовани какъв е? Второ, високо образованите трябва да спрат да се правят на абсолютно сигурни в условията на световни кризи и война - все техни думи. Това не са основания за поемане на нов риск - приемане на евро. Когато гледаме как се цитират едни милиарди хвърлени за това или онова, или нужди от още милиарди за приоритети, които на са на малка България, това е огромен риск за нашата малка икономика /бих й сложила кавички даже/
15
4
 
7
 
! Отговори
Кире преди 9 месеца
Ами в такъв случай да проведем един на тема искате ли представители на политическите партии да го сложим на гило тината и да се отдаде на демокрацията. Резултата може да го изненада ::)
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Свободен - Хванете се с воя вож и пълководец Копейкин и се зинасяйте, че и двата ни псинахте вече.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"И да престане с темата за референдумите - не желая бабите и ромите да взимат отношение по въпроси, които няма как да разбират." - То и ти не разбираш, ама гласуваш, нали?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С ГЕРБ, да ти държат половината места в коялицията, управление няма.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до Спешно заменям - Ам ... на кого говориш?
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мари - След 2 месеца, като сегашното клоунско правителство се разпадне, ще разбереш ЗАЩО ИТН не "управляваше".
9
5
 
2
 
! Отговори
до Спешно заменям преди 9 месеца
...и по-изгодно ще става, от гледна точка на рублата, де :D