Радев: Поканата на Зеленски трябваше да се съгласува с мен

Винаги съм защитавал българските интереси, а не тези на други държави
Обновена: 10 юли 2023 10:41 | 10 юли 2023 10:39, Стела Стоянова
733
Радев: Поканата на Зеленски трябваше да се съгласува с мен
Снимка БГНЕС

"Когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България.

"В тази ситуация, разбира се,  най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна. Надявам се МС да спазва елементарните правила на протокола", добави Радев.

"Аз винаги съм защитавал българските интереси, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно, в много случаи - не българските. Кое задава тяхната политика?", каза президентът.

Още по темата
"Миналият октомври един от президентите от Източна Европа изпрати проект на декларация за незабавна подкрепа на членството на Украйна в НАТО от всички държави в Източна Европа. Тогава отказах да подпиша, защото приемането на Украйна в НАТО преди установяването на траен мир там означава пряк конфликт НАТО-Русия. И тогава се надигна един вой срещу това и сега същите тези яростни критици изведнъж промениха мнението си и приеха моята теза.

Въпросът е имат ли собствено мнение и позиция? Защото те безпрекословно следват мнението на големите държави, което в случая е добре, защото те имат разумна позиция, но всъщност нашите управляващи нямат свое мнение и позиция и това е големият проблем. А национално отговорното поведение изисква да имаш собствено мнение", коментира президентът.

Ясно е едно - наливането на повече оръжия увеличава риска в тази война и то риск за всички ни, колкото и далече да ни изглежда тя", подчерта Радев.

"В момента явно текат скоростни процеси на препланиране, на промяна на критериите, така че да се освободят определени въоръжени боеприпаси и да се обявят за излишни. Призовавам управляващите да бъдат много внимателни, защото това засяга националната ни сигурност", каза президентът, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още по темата: Румен РадевЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
505
16
 
22
 
! Отговори
Makedon преди 10 месеца
Radev golem SRAM za Bolgarija i za EU si... skrij se negde da ne te gledame...
504
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като ви чета коментарите си мисля, че няма нижда някой да ни напада и превзима - ние сами се изяждаме. Ако някой дойде в дома ви и ви "моли" за помощ както наркоманчето от изтока то много ми се струва вероятно да получи ритник отзад. Този се подигра с цялата нация не с президента! Ама от продажници какво да чакаш - всички провали в историята ни сочат, че сме продажна нация. Така че промяна в конституцията и Байдън президент на колониална България. Така умните и красивите ще са доволни, а другите
503
15
 
23
 
! Отговори
Йордан преди 10 месеца
Един Президент, избран с такава незначителна електорална подкрепа, няма право да говори от името на Българите.
502
3
 
5
 
! Отговори
don diego преди 10 месеца
До АнонименИнтересна мисъл. Само не разбрах за каква НАША полза става дума. Да не сте гражданин на САЩ или ВБ или сте от някои специални фамилии?
501
13
 
22
 
! Отговори
Руски агент преди 10 месеца
И национален предател
500
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сърбите и гърците 150години преди нас благодарение на героичната си борба се освобождават. А миротворците 500години лижат задните части на султана -----///------ Сърбите са се освободили с руска и френска помощ, по времето на Наполеон, а гърците са се освободили с руска и английска помощ. И са се освободили две малки парченца, намиращи се в самата периферия на империята. България се намира на половин ден път от столицата на Турция. Други тъпотии ще ни кажеш ли днеска?
499
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като самото НАТО, флагманите му, отказват на Украйна членство и ги е шубе да се намесят и да решат войната в наша полза, за какво говорим?
498
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Радев!
497
19
 
13
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
Отиде ли си зеления наркоман Zelenski???Дa се маха.........................българите не обичаме фашисти и нацисти!!!
496
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой ни бръсне Зеления Чорап за зилена слива.
495
16
 
11
 
! Отговори
Тото преди 10 месеца
До Радев е пътник : Пътник е, щото му изтича мандата и няма право на трети мандат, иначе щеше да го спечели. Явно вас мишоците на изхранване от Козяк ви е страх да има НЕЗАВИСИМО българско управление в БГ.
494
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 551Сергей Бубка украинският шампион и рекьордор по овчарски скок се оказа че продава с фирмата си горива за русия през границата с грузия . Смех)))Да,да и аз така чух даже е продавал горива и на Саудитска Арабия,щото арабите си нямат!
493
6
 
16
 
! Отговори
Далаверата преди 10 месеца
Всъщност всички които сме служили в казармата знаем че под фуражка акъл не търси. Радев потвърди правилото. Не е виновен човека. А когато и Корнелия го е открила колко е умен нещата стават ясни. Парадокс е че децата на Корнелия са в Америка. Толкова много години ни учеха че сме за равенство и братство. Кво равенство кво братство. Докара я до там ча една нация се изтребва. Разбира се Американците и фашистите и националистите са виновни. А дали Корнелия не е взела лични облаги че продаваше оръжие.
492
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Да, да... да, да, ама не... Просто т.нар. българско население е било управлявано от върхушка съставена от тюркски народи и им е било все тая.
491
8
 
27
 
! Отговори
Валката С. преди 10 месеца
Зеленски направи за смях льотчика пред цяла България, избърса пода с този кремълски зелен чорап.
490
7
 
25
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 10 месеца
Радев е руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
489
7
 
16
 
! Отговори
Да, да преди 10 месеца
Когато турците нападат Византия, ромеите ни молят за помощ, но българите са миротворци и отказват. После Сърбите ни молят за помощ, но отново сме миротворци. Резултат - турците първо се разправят с миротворците.Гърците и сърбите още 50 години смело се бранят.После и сърбите и гърците 150години преди нас благодарение на героичната си борба се освобождават. А миротворците 500години лижат задните части на султана. Така че мислете преди да подкрепяте оли..го..фре..на Радев.
488
2
 
17
 
! Отговори
Далаверата преди 10 месеца
Не разбирам защо е този спор и деление. В крайна сметка и Пригожин си го каза в прав текст че войната в Украйна е заради това че руските далавераджии искат да вземат парите на украинските. Само че заряди далавераджиите всеки ден умират хиляди хора на които им се казва че се борят срещу фашизма и национализма. И явно и в България има хора които се връзват на това. А защо след като на руснаците им е толкова мила Украйна през 90та я оставиха да се оправя сама след фалита на комунизма.
487
2
 
23
 
! Отговори
Решетников преди 10 месеца
Само банановите републики в Африка си избират в мирно време военни за президенти! България дегенерира тотално!
486
2
 
19
 
! Отговори
Аман вече преди 10 месеца
Президентът следва да е обединител на нацията. Този отдавна не е, ако въобще някога е бил и му е било цел. Да излиза от президентството и да прави партия, с която да се бори за гласове. А не да стои и оттам да сеят раздори и интриги с мис пиги.