Радев: Поканата на Зеленски трябваше да се съгласува с мен

Винаги съм защитавал българските интереси, а не тези на други държави
Обновена: 10 юли 2023 10:41 | 10 юли 2023 10:39, Стела Стоянова
733
Радев: Поканата на Зеленски трябваше да се съгласува с мен
Снимка БГНЕС

"Когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България.

"В тази ситуация, разбира се,  най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна. Надявам се МС да спазва елементарните правила на протокола", добави Радев.

"Аз винаги съм защитавал българските интереси, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно, в много случаи - не българските. Кое задава тяхната политика?", каза президентът.

Още по темата
"Миналият октомври един от президентите от Източна Европа изпрати проект на декларация за незабавна подкрепа на членството на Украйна в НАТО от всички държави в Източна Европа. Тогава отказах да подпиша, защото приемането на Украйна в НАТО преди установяването на траен мир там означава пряк конфликт НАТО-Русия. И тогава се надигна един вой срещу това и сега същите тези яростни критици изведнъж промениха мнението си и приеха моята теза.

Въпросът е имат ли собствено мнение и позиция? Защото те безпрекословно следват мнението на големите държави, което в случая е добре, защото те имат разумна позиция, но всъщност нашите управляващи нямат свое мнение и позиция и това е големият проблем. А национално отговорното поведение изисква да имаш собствено мнение", коментира президентът.

Ясно е едно - наливането на повече оръжия увеличава риска в тази война и то риск за всички ни, колкото и далече да ни изглежда тя", подчерта Радев.

"В момента явно текат скоростни процеси на препланиране, на промяна на критериите, така че да се освободят определени въоръжени боеприпаси и да се обявят за излишни. Призовавам управляващите да бъдат много внимателни, защото това засяга националната ни сигурност", каза президентът, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още по темата: Румен РадевЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
525
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците са свободен и свободолюбив народ Помня преди доста години , в украинския парламент разискваха закона за лустрацията Техните комунисти разбира се пречеха по всякакъв начин да бъде приет И тогава украинците се събраха с брадви и колове около парламента и казаха - Никой няма да излезе от тук , докато не приемете закона '' И затова имат сега един герой за президент а ние имаме един жлък елемент , който нарича войната конфликт ...
524
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски не просто го смаза тоя имитатор на путин , с върха на обувката си Не , Зеленски го настъпи с всичка сила с петата на обувката си и го РА-З-***-ЗА ... Радев бе жалък ...
523
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Често се чудя - защо нашите политици го търпят тоя примитивен елемент Защо не му бият шамари след всяка негова путинска пропаганда която декламира , както го шамароса Зеленски Трябваше да дойде Зеленски за да сепочувстваме европейци Слушах случайно по радиото всичко - Зеленски в МС и после при тоя *** И бях във възторг когато Зеленски го насмете и го постави на мястото му ...
522
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А за кого работи Радев? Някой да не е разбрал ? Изказванията му са винаги като взети цитати от учебник по Научен комунизъм. Общи приказки и лозунги. Има вече друго поколение.
521
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Примитивен имитатор на путин Ще остане като срамно петно в новата ни история
520
6
 
25
 
! Отговори
Ме преди 10 месеца
Като си тръгна Зеленски, останахме без президент в България!
519
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев просто се е родил на неправилно място Ако бе се родил някъде в средна Азия - Узбекистан , Тюркменистан , Таджикистан го чакаше бляскаво бъдеще на диктатор Щеше да имитира своя идол Путин и щеше да изкара цял живот на престола си Но уви , тук е европата и тук такива шмекери не минават
518
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Президента и срам, позо и резил за кликата назначена от Козяк - ПП,Гроб и Продай, България!
517
4
 
20
 
! Отговори
Хммм преди 10 месеца
Ми няма как да се съгласува с теб. Ти, Радев си внедрен в българската политика като хибридна атака на Москва с дългосрочна цел с няколко етапа:1. Сваляне на прозападното правителство на Кирил Петков.2. Управление на служебни правителства, безконтролно и еднолино.3. Мечта за президентска република - пак управляваш еднолично в полза на Москва.4. Отдалечаване на България от НАТО и ЕС и връщането й под руско влияние.Първите две ти се получиха, но се разкри и си дотук. Отивай си при Путин! ЧАО!
516
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев се опитва да направи от България - Сирия. Да докара руско оръжие да убива хора за да си запази някакъв ареал за него и останалите комунистически скелети ала Масларова. Путин и Радев готвят нещо много опасно, арестувайте незабвно Радеви, Йотови и всички гълъби от двете правителства и започнете азследване. Онова малко прасенце от Данс го хвърлете от осмия етаж за да знаят новите служби, че са български, а не съветски
515
5
 
18
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
С теб, с Путин, все тая....
514
2
 
1
 
! Отговори
Гладни за... преди 10 месеца
Отидете си купете и изяжте по една вафла, стига сте яли лай....
513
7
 
35
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Винаги е защитавал интересите на този, който го назначи. А именно, Решетников.
512
9
 
41
 
! Отговори
Падение преди 10 месеца
Аз гласувах два пъти за този....А явно съм гласувал за Путин и това е тъжно. Опита на руските слуги да сложат знак на равенство между руското и западните посолства е смешен. Ние сме в ЕС и НАТО и Русия ни е обявила за неприятел. Така,че не на мен тези лъжи. Радев се изложи много и е вече в ролята на парий...
511
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев - "визитата трябваше да се съгласува с мен". За да можеш ти да я съгласуваш с Решетников, така ли бе, зелен чорап?
510
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой брои родните управници за слива. Тука става каквото каже Митрофанката или от Козяк. Ако някой си мисли, че имаме независима политика, просто много се е объркал. Това е плод на дългогодишната ялова, некомпетентна и покварена политическа "класа". Същото както 1947г. правят овчари директори на заводи, защото са били верни партизански другари.
509
6
 
19
 
! Отговори
Русомраз преди 10 месеца
Радев = Mиджитypка
508
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Визити няма как да се съгласуват с хора на Митрофанова...
507
1
 
6
 
! Отговори
f преди 10 месеца
Виждаме, че има супер умни и кадърни хора, които незнайно защо не се кандидатират на мажоритарни избори.
506
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нормално е поканата да не бъде съгласувана с руски агенти...