Политолог: Сглобката ще издържи по-дълго, отколкото мнозина предполагат

Възможно е след местните избори тя да се реализира и на местно ниво
13 юли 2023 18:15, Елка Василева
135
Политолог: Сглобката ще издържи по-дълго, отколкото мнозина предполагат
Снимка: архив, БГНЕС

"Още от началото са си коалиция във връзка с простия факт, че са мнозинство. Имаше свенливост заради дългогодишните битки помежду им да го нарекат с истинското му име". Това каза в интервю за БНР политологът Георги Киряков за управляващото мнозинство и формата на управление.

Относно квотното и партийното разпределение на постове и позиции в различни институции и регулатори на фона на заявките за професионализъм Киряков посочи, че "трябва да падне и тази бариера пред тях – няма професионалисти при политическо мнозинство".

Още по темата
"Важното е, че това мнозинство трябва да одобрява, да контролира, да поправя тези политики, ако те вървят в грешна посока", каза политологът.

Подкрепата на ДПС е нужна за проевропейска конституционна реформа, защото все още не сме напълно интегрирани в европейските ценности, отбеляза Георги Киряков.

"Въпреки всички опасения, че ГЕРБ ще удуши ПП и ДБ, че ще ги унищожи, че ще ги занули – няма такива индикации на този етап. Има малък спад на подкрепа, но не е този, от който много от тях се опасяваха. ГЕРБ доста са се обрали поведенчески и на реторично ниво. Приемат неща, които си мислехме, че са немислими, че ще приемат. Включително ролята си, макар и неохотно, на второстепенна политическа сила, защото мандатът не е в тях", коментира политологът.

Не е фатална стъпка в това Борисов да оглави външната комисия, смята Киряков. Според него по-скоро е била проблемна стъпката Пеевски да участва в конституционната комисия.

Сглобката ще издържи много по-дълго, отколкото много хора предполагат, допуска той.

И най-харизматичната личност да издигнат ГЕРБ, съотношението на силите в София е такова, че разликата е в полза на ПП-ДБ, дори с кандидатурата на Васил Терзиев, изтъкна още политологът. "Тази разлика е нестопяема до изборите".

Възможно е след местните избори сглобката да се реализира и на местно ниво, защото целта е една и съща – "връщането на България в пронатовските, проевропейските коловози, от които се опитаха да ни изкарат ред служебни правителства и президентството", каза още в анализа си Георги Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 месеца
До 97 по леко с заплахите да не те арестуват от вътрешни руzки ушев циркаджия
98
0
 
2
 
! Отговори
Политолога преди 10 месеца
98 Ааа чакай сега това е заради червените некадърници които не умеят да правят бизнес и плащат смешни пари на хората укриват данъци източват ДДС
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Какво по хубаво Работат за имоти и банкови сметки. Населението обеднява и исчезва.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като скочи 4 пъти тока, благодарение на тези ууроди от тройната коалиция, ще има масов линч на евроидиооти!
95
1
 
0
 
! Отговори
Психолог преди 10 месеца
Егати държавата, щом аз съм вицепремие- Н.Неев! Нямало индикации , че герб ще унищожи пп дб! И какви индикации да има? Трябва човек да е абсолютно *** и наивен, за да повярва на такива твърдения! Съгласен съм да се обзаложа с всеки- гледайте какво ще направи мафиота на мафиотите, нека само да мине време и да спечели местните избори! А той ги спечели от движение, не е необходимо дори да се гласува! Оттам нататък пр осто ще видите залеза на ппдб!
94
5
 
2
 
! Отговори
Какво по хубаво преди 10 месеца
От това да работят заедно за доброто на Бъргария!И успешната и евроинтеграция!
93
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Хаоса и ин хауса продължават с пълна сила!Вие сте валат селяни прости!Агент Бенджамин Фратли!ЦРУ!!!
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заварката на сглобката е американска.
91
0
 
6
 
! Отговори
Мунчовци фат маци преди 10 месеца
Нещо много са си поверявали
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма смисъл от избори. Сглобката е направена в ЕС и НАТО и няма смисъл. Всички са за еврозона, за Шенген, гей брак, трети пол, македонски езици и т.н. и реферндуми са забранени а само избори за ПП ДБ ГЕРБ СДс ДПС или подобна еврозонна партя. Все едно е чл. 1 от конституция и вместо БКП е ЕС и НАТО.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По времето на боко България изчезва с 86 000 човека на година . Така не е изчезвала през най голямата си национална катастрофа . Хората предпочитат Аспаруховия мост пред светлото евроатлантическо бъдеще обещавано им от 15 години при няй лошите резултати историята на Българи . Постигнати от боко тиквата и ЕС в съвместно управление - 86 000 на година по малко и дългове невиждани в цялата ни истори дори по времена на война . Това са факти а не ,,светли бъдещета ,, Видим резултат на герб - дпс и ЕС
88
4
 
0
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Езито е ГЕРБ, а тората е ПП-ДБ, монетата е корупцията в България!Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важното е "сглобката" да удари един хубав и звучен импийчмънт на кауня, ако ще да е дори ден преди края на мандата му. Да носи завинаги срама!
86
4
 
1
 
! Отговори
Боса на кокоса преди 10 месеца
До 86 руския фат машки *** не ми разказвай какво ти правят на теб в кафявия двор.Искаш ри да пиеш Бел коктейл?!
85
3
 
3
 
! Отговори
Нищо се не знае преди 10 месеца
До 85 може да играе по вас провокаторите про руzки корумпирани фат маци
84
3
 
1
 
! Отговори
до Боса на кокоса преди 10 месеца
Местят ти го от задния кафяв,мазен двор в устаата и ти си мислиш,че като ти дадат 100 евро за услугата, ще пиеш коктейл....:)))А Монако през крив макарон ще видиш...
83
5
 
7
 
! Отговори
БОЕЦ преди 10 месеца
ВИЕ--УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ДЪРЖИТЕ НОО--НАРОДА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ И ЩЕ ИГРАЕ СОПАТА
82
4
 
3
 
! Отговори
Боса на кокоса преди 10 месеца
До 80 Не позна в Монако съм на плажа където не пускат *** като теб и си пия коктейл за 100 евро
81
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
И когато Румен Радев отиде на Рожен да вдигат байрака, да не забрави да каже , че корупционното управление на ГЕРБ-ДПС 12 години на власт унищожи голяма част от българската гора и сега селяните при по интензивен дъжд ринат кал, а някои хвърлят покъщнина, коли, а други оставят без къщи!!!Това знаме не може да бъде параван за прикриване на корупцията!Всеки уважава националните символи, но когато се използват отново да заметем проблемите и корупцията под масата, накрая винаги сте валат!Роджър!ЦРУ!!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама разбира се! Ще издържи толкова, колкото заповядат от посолството! А българският изборател да продължава да си преизбора все роби!