Политолог: Сглобката ще издържи по-дълго, отколкото мнозина предполагат

Възможно е след местните избори тя да се реализира и на местно ниво
13 юли 2023 18:15, Елка Василева
135
Политолог: Сглобката ще издържи по-дълго, отколкото мнозина предполагат
Снимка: архив, БГНЕС

"Още от началото са си коалиция във връзка с простия факт, че са мнозинство. Имаше свенливост заради дългогодишните битки помежду им да го нарекат с истинското му име". Това каза в интервю за БНР политологът Георги Киряков за управляващото мнозинство и формата на управление.

Относно квотното и партийното разпределение на постове и позиции в различни институции и регулатори на фона на заявките за професионализъм Киряков посочи, че "трябва да падне и тази бариера пред тях – няма професионалисти при политическо мнозинство".

Още по темата
"Важното е, че това мнозинство трябва да одобрява, да контролира, да поправя тези политики, ако те вървят в грешна посока", каза политологът.

Подкрепата на ДПС е нужна за проевропейска конституционна реформа, защото все още не сме напълно интегрирани в европейските ценности, отбеляза Георги Киряков.

"Въпреки всички опасения, че ГЕРБ ще удуши ПП и ДБ, че ще ги унищожи, че ще ги занули – няма такива индикации на този етап. Има малък спад на подкрепа, но не е този, от който много от тях се опасяваха. ГЕРБ доста са се обрали поведенчески и на реторично ниво. Приемат неща, които си мислехме, че са немислими, че ще приемат. Включително ролята си, макар и неохотно, на второстепенна политическа сила, защото мандатът не е в тях", коментира политологът.

Не е фатална стъпка в това Борисов да оглави външната комисия, смята Киряков. Според него по-скоро е била проблемна стъпката Пеевски да участва в конституционната комисия.

Сглобката ще издържи много по-дълго, отколкото много хора предполагат, допуска той.

И най-харизматичната личност да издигнат ГЕРБ, съотношението на силите в София е такова, че разликата е в полза на ПП-ДБ, дори с кандидатурата на Васил Терзиев, изтъкна още политологът. "Тази разлика е нестопяема до изборите".

Възможно е след местните избори сглобката да се реализира и на местно ниво, защото целта е една и съща – "връщането на България в пронатовските, проевропейските коловози, от които се опитаха да ни изкарат ред служебни правителства и президентството", каза още в анализа си Георги Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затворил се цял ден в панелката и драска коментари от рода на - искам да съм европеец ахахахаха
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тройна коалиция,всеки има вече чекмедже!Ще издържи,ако си трайка народът!
77
2
 
2
 
! Отговори
ало ало преди 10 месеца
киев пак цяла нощ са спали в бомбоубежищата! а уж щеше да има контраофанзива - на куково лято, те не могат да излязат от мазетата!
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Панелните атлантици почнаха да си фантазират, че са европейци ахахаха само дето освен за бели роби за друго никой не ви иска вас в Европа
75
1
 
3
 
! Отговори
Подкрепям ПП ДБ ГЕРБ преди 10 месеца
За Еврото За помощ за Украйна и За Шенген!
74
4
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 10 месеца
Подкрепям българското правителство избрано от българи ЗА Европа ЗА Шенген ЗА Еврото НИЕ сме европейци Успех на Борисов на Кирил Асен НА Държавниците политици НАЙ после истинско работещо българско правителство България е парламентарна република
73
2
 
3
 
! Отговори
да преди 10 месеца
ами нали всички там са американски предатели и под-логи!....краставите магарета през девет баира се подушват! народа не можеш да го излъжеш!
72
2
 
2
 
! Отговори
Всички рушняци преди 10 месеца
От форума да вървят на пилона
71
2
 
3
 
! Отговори
Рубладжии жалки преди 10 месеца
Хората искат да живеят като европейци не като любимите ви русняци!
70
2
 
2
 
! Отговори
Бах ти преди 10 месеца
мръсната политическа ***... Кюлчета, незаконни деца, Барселона....и накрая пр. на комисията по външна...... Е няма такава държава..
69
1
 
0
 
! Отговори
Тоз пък! преди 10 месеца
До Тоз пък! КОЯ ЧЕРВЕНА МАС ТИЯ СЛОЖИ МИНУСИ? вЪzРАЖДАНЕ?
68
2
 
4
 
! Отговори
Закривай преди 10 месеца
корумпираното правителство и платените му лакеи, като въпросния "политолог".
67
0
 
3
 
! Отговори
- преди 10 месеца
При такова стадо може да еправ политолога
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нека изпирането на боко продължи по евроатлантическия модел . След много сделки без конкурси . След като Ф16 печели сделката без дори да отговаря на условията на конкурса . Без самолети по време на война а парите дадени напред и накрая вместо затвор нов пост . Честита борба с корупцията на европедалите гласуващи за евроатлантици до дупка.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има една тенденция-след всяка война, Русия се разширява. Факт. След втората световна придобиха курилските острови, откъдето са излетяли камикадзетата за Пърл Хърбър. И сега Русия ще се разшири. И без друго е огромна.
64
0
 
3
 
! Отговори
дълго или кратко преди 10 месеца
Това зависи от нас. След днешното избиране на Борисов за председател на Комисията за външна политика е съвсем очевидно, че целта на ППДБ-сглобката е да заличи ограбването, да го скрие, да изкриви и без това несъвършената правна система. Днес се събраха по повод Закона за мерките срещу изпирането на пари. Със сигурност ще нагласят всичко така, че мародерите да бъдат още по-недосегаеми във връзка с "Барселонагейт", фалита на КТБ, опита за фалит на РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ, въпросите с ББР и др.
63
1
 
1
 
! Отговори
Оливаров преди 10 месеца
Ще издържи само по една причина - другата алтернатива са копейките.
62
0
 
3
 
! Отговори
В тоя държава преди 10 месеца
Има прекалено много ушеви държавата Дана излишно пари за заплати ще е хубаво да се уволнят бая ненужни особенно проруски като тия които пишат тук
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това съглашение ще им струва много скъпо.
60
2
 
2
 
! Отговори
Гъбено семе преди 10 месеца
Ся гледам програмистчетата се разциврили, че ще им вдигат прага, народът, че се работи в посока Украйна само, че се не зачита референдум и прочие - абе ей, вие какви сте - едните си гласуват за пепетата и дебетата, от другите над половината не гласуват - и ся ама що става така. Е вие какво очаквахте, всеки с мозък по-голям от гъбено семе се е сетил още преди изборите за какво иде реч. Сърбайте ся и бъдете живи свидетели как се затрива 1300 годишна история! Щото всички сме съучастници!