ГЕРБ и ПП-ДБ подписват споразумение за управленската програма

Рамката ще бъде финализираната другата седмица
Обновена: 19 юли 2023 12:54 | 19 юли 2023 12:47, Камелия Цветанова
163
ГЕРБ и ПП-ДБ подписват споразумение за управленската програма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че във вторник е била финализирана управленската програма и следващата седмица ще бъде подписано споразумение с ПП-ДБ.

"Така, както Христо Иванов иска именно за този механизъм, включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, трите коалиции. Те са в полза на България", посочи той, цитиран от БНР.

Още по темата

От своя страна Христо Иванов обясни, че тече процес по съгласуването на управленската програма.

"Остана да приемем една рамка, която да описва процедурите точно как ще се извършат, съгласуването както по отношение на текстовете на законопроектите, така и по отношение на назначенията в регулаторите. Вие знаете, че ние настоявахме за това нещо от самото начало", припомни той.

Според него спорът дали двете формации са в коалиция е самоцелен, защото фокусът трябва да е насочен към резултатите.

"Никой от нас не крие, че ние имаме това общо управление, защото е необходимо, а не защото това е нашето политическо предпочитание, но оттук нататък ние трябва да направим най-доброто за страната, след като това е необходимо, и това може да се случи с един ограничен набор инструменти, които ние трябва да приложим добре. Моят фокус са резултатите, а не имиджовите опаковки", каза Иванов.

ДПС не участва в управлението, увери депутатът Делян Пеевски.

"ДПС не е във властта. Ние ще участваме в процеса за тези регулатори, където се изисква това мнозинство. Другите неща са изцяло прерогатив на управлението. Ние не участваме в това управление. Още когато гласувахме, казахме, че даваме шанс на България да има стабилно управление, евроатлантическо. Нищо повече", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: гербппДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Пеевски никой не му държи сметка, че ходил когато му скимне на "работа" у парламенто, Илия Павлов им висише на главите на дупетатите, наблюдаваше ги строго, но забрави, че той не е дупетат :))) Жена му милиардерка още му харчи парите на Павлов, като се развява из Америка :)))
91
0
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 месеца
Чудо невиждано, Дон Боко знае да дели, само с 1
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мисирките може да му викате за по-лесно некоалиционно споразумение
89
0
 
2
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 9 месеца
Тези "специалисти", май само си играят на шикалки......
88
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
Не коалицията
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Евала Дпс-то Не случайно Пеевски е наследник на Илия Павлов, някогашния най-могъщ и най-богат в БГ, Павлов също беше близък с Доган, но Доган не очакваше да го гръмнат изневиделица от ДС :))
86
1
 
3
 
! Отговори
Данчо Ментата преди 9 месеца
Всички финансови регулатори - от финансова комисия до говерньор на БНБ са на ДПС. ГЕРБ взимат прокуратурата и ВСС - съдебната власт е тяхна (най-вече да им пази схемите). Също така ще вземат и повечето общини без София. ДБ (ПП вече са приключили като партия, на другите избори и малкото им останали кадри ще се прелеят в ДБ или ГЕРБ) взимат софийска община и министерски съвет (без МнВР и международната комисия, които отиват при ГЕРБ). Това е разпродажбата на държавата в общ план. Честито, българи.
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демократът-шарлатанин-дилетант Христо Иванов живее с мисълта, че е успял да ни излъже и а-ха да изпере Борисов и Пеевски. Но това е безкрайно трудна задача, откраднатите и изпрани средства се изчисляват в милиарди. Не може да разчита на доверие от страна на обществото, лансирайки ни правителство, което е откровена уйдурма. Самият Борисов се чувства вече победен и всеки момент, дори в следващите минути, може да дръпне черджето изпод краката на Христо.
84
0
 
3
 
! Отговори
Аня от Горна Баня преди 9 месеца
ГЕРБ и ПП-ДБ подписват споразумение за управленската програма : Ние ще изперем вашия кандидат за бай Ставри , пък вие ще ни научите да крадем като вас ...
83
1
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 9 месеца
Докато 60% от народа не иска да гласува,ДПС ще ни клатят с всяка партия,която е на власт.Техните избиратели гласуват масово под строй,нищо че дори езика не знаят.Е кой е виновен?
82
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 9 месеца
тройната коалиция е факт! Кирето аресува Баце, а Рицето обокаляще пред сараите на Доган като пират. Е и кво? Честито на всички прецакани
81
1
 
3
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
Тоест, "Триглавата Ламя 2" сключи споразумение как да ни ограби и да ни свали кожите!!!! На печалившата Върхушка от ПП, Герб и ДПС, честито!!! "Матрялъ" да д.ха С.упата!!!
80
0
 
2
 
! Отговори
Евала Дпс-то преди 9 месеца
Депесето удариха джакпота......не крепим никой, само нашите интереси за горите и материала който Шиш изнася за Дубай, но не крепим никой стане ли беля, ние не сме в управлението.Първа политическа сила 30 години.Евала, това са политици и бизнесмени.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъвто народа,такива и управляващите.Едни не искат да гласуват,други срещу заплащане,трети от интерес,накрая си го изкарват на тия,които са избрали.Сбъркана работа.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГЕРБ си е с ДПС от години, недосегаемия уж Пеевски е там, нали те му сложиха охрана от НСО, парламата си е за простолюдието, нали требва да има екшън :)))
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес цял ден ни облъчвате с това на снимката!влюбени ли сте в него,та толкова ви кефи?
76
1
 
1
 
! Отговори
Kiko преди 9 месеца
Трите коалиции пък после ДПС не били. Хайде сега разбери --- Едните казват трите коалиции другите не пък ДПС си гласуват с тях. Много яко изиграха всички... Сега яко ще крадат и ще видим мушмули на края!!!!!!!
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво стана с полицаите на пенсия и заплата 6000 човека ***
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 77Грешиш, ние не сме народонаселение за тех, ние сме простолюдието :)))
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Горчиво! Горчиво!