ГЕРБ и ПП-ДБ подписват споразумение за управленската програма

Рамката ще бъде финализираната другата седмица
Обновена: 19 юли 2023 12:54 | 19 юли 2023 12:47, Камелия Цветанова
163
ГЕРБ и ПП-ДБ подписват споразумение за управленската програма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че във вторник е била финализирана управленската програма и следващата седмица ще бъде подписано споразумение с ПП-ДБ.

"Така, както Христо Иванов иска именно за този механизъм, включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, трите коалиции. Те са в полза на България", посочи той, цитиран от БНР.

Още по темата

От своя страна Христо Иванов обясни, че тече процес по съгласуването на управленската програма.

"Остана да приемем една рамка, която да описва процедурите точно как ще се извършат, съгласуването както по отношение на текстовете на законопроектите, така и по отношение на назначенията в регулаторите. Вие знаете, че ние настоявахме за това нещо от самото начало", припомни той.

Според него спорът дали двете формации са в коалиция е самоцелен, защото фокусът трябва да е насочен към резултатите.

"Никой от нас не крие, че ние имаме това общо управление, защото е необходимо, а не защото това е нашето политическо предпочитание, но оттук нататък ние трябва да направим най-доброто за страната, след като това е необходимо, и това може да се случи с един ограничен набор инструменти, които ние трябва да приложим добре. Моят фокус са резултатите, а не имиджовите опаковки", каза Иванов.

ДПС не участва в управлението, увери депутатът Делян Пеевски.

"ДПС не е във властта. Ние ще участваме в процеса за тези регулатори, където се изисква това мнозинство. Другите неща са изцяло прерогатив на управлението. Ние не участваме в това управление. Още когато гласувахме, казахме, че даваме шанс на България да има стабилно управление, евроатлантическо. Нищо повече", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: гербППДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
НЕ НИ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО: ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократ
111
2
 
3
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 9 месеца
БАЙ СТАВРИ ГО ЧАКА ТОА ШОПСКИ НАГЛЕЦ.
110
0
 
4
 
! Отговори
Пичонсеца преди 9 месеца
Приключиха и двете коалицийки! Предстои Радев да ги разпердушини. Ще им даде първи отпор на местните избори на отделни места, а по-късно и в избори за парламент. Ясно е, че и Възраждане ще губи почва. Щом сега не успяха да съберат поне за 60 депутати няма как да разчитат само на опозиционната реторика.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баце и Кирчо се взеха.Кой младоженеца,кой булката не е ясно.Ясно е само с кого ще са в първата брачна нощ.С кум Доган.А такъв кум не прощава и на женско,и на мъжко.
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баце, туй за коалиция ли го броим? Или си е просто cекс за една нощ?
107
0
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 9 месеца
До Анонименкаде го виждаш това хубаво управление .Маи в сьняси
106
2
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 9 месеца
Браво.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коалиция ГЕРБ-ППДБ под строгата диригентска палка на Ахмед Доган.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е,каква излезе тя.Уж враговете ГЕРБ и ППДееБъ се оказа,че са дуппе и г.аащи.А няма как едното да е акано,а другото да е чисто.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Свикнали сме в техната кочинка, останахме 5 милиона живущи в БГ, това да не са ти 90-те, дето бехме 9 милиона :)
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Цветан Камелий : Как ще им събори кочинката, като 30 и косур години не успя ? :))) Питам от любопитство мен, да не се засегнеш :)
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Цветан Камелий, управлението си е съвсем нормално, демократично управление, успешно в много насоки, а това че "народа щял да се събуди" го разправяте още от началото на кабинета Борисов - 1, от далечната вече 2009г.! Народа си е достатъчно буден, просто вие русофилите - неудачници не можете да се броите за част от българския народ
100
0
 
0
 
! Отговори
Честито преди 9 месеца
Коалиционно Спаразумение - време беше!
99
0
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 9 месеца
ивайло мирчев каза че служебното правителство е взело 600 милиона комисионни от сделки с украйна
98
3
 
3
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 9 месеца
Управлението е точно копие на приказката за "Трите малки прраассенца и големия лош вълк" В случая народът е лошия вълк,който ще се събуди (евентуално) и ще им събори кочинката! Дотогава обаче ще има кълбета оскубана четина,кал и с8инщина навсякъде...
97
0
 
3
 
! Отговори
До 101 преди 9 месеца
Знаеш ли в какво се състои екзистенциалния пробем на съвременото Бг Общество???? То не може да роди Левски, Ботев, Волов, Бенковски...
96
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Каква е разликата между общо управление и коалиция?
95
0
 
3
 
! Отговори
ъц преди 9 месеца
Интелекта на народа се определя по Власта, която си избира да го управлява! Вглеждайки се в мутрата на Вожда Винету, без грам съмнения се съгласявам с извода на професор Иво Христов!
94
1
 
3
 
! Отговори
До 99 преди 9 месеца
Докато ти търсиш по-малкото зло ДПС може да станат първа политическа сила.И Левски ще се обърне в гроба.
93
1
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 9 месеца
""""Докато 60% от народа не иска да гласува,ДПС ще ни клатят...""""" ----- От двайсетина години се питам: За кого да гласувам??? и най сетне стигнах до отговора - За по-малкото зло!!!!! Сега търся отговора на въпроса: А, кое (коя партия) е по-малкото зло??? -)))))