Радев пита: Кой даде на концесия пристанището Росенец?

Служебното правителство не е удължавало концесията, заяви той
19 юли 2023 11:37, Нели Христова
225
Радев пита: Кой даде на концесия пристанището Росенец?
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят консецията на Росенец като прибързана и некоректна. Според него това предложение може да е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар.

"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години.

Още по темата
Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното правителство не я прекрати, защото се водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция", каза той.

Държавният глава присъства на тържествена научна сесия по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Форумът започна с панихида за участниците в Илинденско-Преображенското въстание, която беше отслужена от Мелнишкия епископ Герасим и от духовници от Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Като подпишеш някакъв договор,в случая концесия,трябва да го изпълниш.Ако го прекратиш предсрочно,плащаш неустойка.Значи Бойко е подписал концесията,а иска Радев да я развали.Доста нагло,типично по Борисовски.ГЕРБавите и за реакторите бяха много ербап.Накрая ги осъдиха и си платиха и за реакторите,и разходите по делото.
174
0
 
0
 
! Отговори
крадат милиарди преди 9 месеца
Експерти подават чеса ограбили минимум 16 000 000 000 живи кървави български лева вкл в долари и евра чрез нагло престъпни високи цени на горивата за последните две години..Да се провери ..
173
3
 
1
 
! Отговори
Ътт преди 9 месеца
Можело е да се прекрати, не са го направили министрите на Радев, сега каквото и да говори...
172
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искането за прекратяване на концесията е наложено отвън и сега се търси претекста! За тия американски и натовски бази у нас трябва друг извор и терминал,не Лукойл! А тука караниците между тоя и оня са камуфлаж! Нашето море се превръща в милитарна зона,ако искате море ,ходете в Гърция! Това оплюване на нашите курорти и хвалене на гръцките е точно за това! Борисов един път се изтърва да каже,че иска платноходки по Черноморието ни,а не бойни кораби и това му струва много! Та сега припка да е пръв!
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Г-н президент,отговора,на вашия въпрос е един,слънцето което огряваше нашата мила родина,и ни водеше,към светли бъднини,12 непълни години управление,сега затова сме на дъното,в ес,по всички показатели.
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"присъства на тържествена научна сесия по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание в Ректората на Софийския университет" --- Още едно доказателство, че това е една фашистка държава. Това въстание е въстание в което българи избиват без причина по-българи от тях.
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъвто народа,такива и политиците му-шмекери безценни.Такива като Левски и Ботев се раждат веднаж на 1000 г.
168
6
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 9 месеца
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК УВАЖАВАНВ ЕВРОПА УСПЕХ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
167
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко дал Росенец на концесия за 35 години, а Радев бил винвовен. Не е ясно точно как ще бъде прекратена концесията и дали няма да е за сметка на народа, но скоро ще стане ясно.
166
10
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 9 месеца
Рундю се изказа за кандидат-кмета,че човек,който предава роднините си,предава и Родината си.А Рундьо не предаде ли жена си и децата си и се ожени за мадам бивша Свиленска?!!!Мислете,като дърдорите,бе!Изказвате се неподготвени.
165
6
 
8
 
! Отговори
Фичо преди 9 месеца
Кой даде концесия на руснаците? ДС агентите, партийните секретари от БКП и ***, като Разединител Фърчилков - предложен за резидент от Решетников и издигнат от БСП и агентурата на ДС.
164
9
 
11
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Поне малко благодарност към Президента Радев. Ако беше прекратил концесията, нафтата щеше да бъде 6 лв, реколтата - двойно по-скъпа, а ППДБ щяха да са извън НС.
163
11
 
8
 
! Отговори
Униманчо преди 9 месеца
На вниманието на г- н Президента: да отговори коя коалиция докара космическите цени на горивата в останалата част на Европа, може би Кирчо и Асен? Как може човек да говори със задните си части - нямам думи!!! Поредното остроумно изказване на фелдфебела!
162
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
радев не иска да си спомня, че по онова време, когато Борисов е бил натиснат да оформи концесията, нямаше война и за България, като колония на РФ с пълна сила беше валидна игривата руска закачка: "Курица не птица, Болхария не заграница"!
161
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е, че БОЙКО БОРИСОВ подари Росенец на руснаците. Това е факт. Много по-късно Христо Иванов направи рейд с лодка, за да си създаде фиктивен имидж. Всички ахнахме: "Евала на Ицо, ще се бори с корупцията!" Спомня ли си някой шарлатанското ВЕРУЮ: "НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ КОРУПЦИЯТА! НИКОГА КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ!"
160
10
 
17
 
! Отговори
хахахаха преди 9 месеца
До АнонименДвата атомни чайника имай живот 50 години и дават ток на 50 пъти по-ниска цена. Ако не е бил АЕЦ Козлудуй съвремените апаши нямаше да имат какво 40 години да разпродават! 45 години трупаме и строим за 8 милиарда дълг сега 40 години продаваме и имаме 20 млрд дълг нещо не излизат сметките май! Добрата демокрация от ЕвроДжендер тип ни стопи от 9 мил на 6 мил население. Пожелавам на всички евроатлантици децата им да постъпят с тях така. Ама какво говоря биологически те не могат да имат
159
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най добре да продадем а реално дарим руските реактори на зелениятШмъркач за да купим после "демократични" 50 пъти по-скъпи американски такива! Ние не сме ЕВропейци а американска колония - смеехме се едно време как са взимали на индианците злато за мъниста сега е същото - милите ни Евроатлантически партньори ни кле%ат на сухо а ние ги питаме дори " искате ли мину@$т да ви направим Господарю! Срам, Срам, Срам!
158
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия = мега корупция. Докато има русофили управляващи тая нещастна държава ще има и мега корупция в България.
157
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има много такива питанки. Например кой купи двата руски атомни чайника и оборудването към тях? И другия въпрос, защо такива питанки се появяват единствено при руските корупционни проекти?
156
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
имам чувството, че тук пишат много депутати от ПП и ДБ. кой друг ще плюе президента в работно време?