Мирчев притеснен: Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл"?

Дали няма зависимост, пита депутатът
Обновена: 20 юли 2023 09:30 | 20 юли 2023 09:13, Камелия Цветанова
80
Мирчев притеснен: Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл"?
Снимка: БГНЕС

„Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента Радев по отношение на „Лукойл” . Точно той обслужи „Лукойл” напълно в периода на управление на неговото служебно правителство. Силно притеснен съм дали там няма някаква зависимост“, коментира депутатът от ПП-ДБ и член на Комисията по енергетика в НС Ивайло Мирчев, коментирайки решението на управляващите концесията на пристанище „Росенец”, сключена с „Лукойл-Нефтохим”, да бъде прекратена и критиките отправени от стана на президента Радев дали това решение е достатъчно добре обмислено.

„За нас е странно президентът да е загрижен за корпоративния интерес на една руска компания. Както казаха експертите – не може да има никакъв проблем за горивата. Ще припомня, че преди година и малко по същия начин ни обясняваха, включително президента и неговите министри, как без газ от „Газпром” не можем да продължим да съществуваме. Сега не взимаме газ от Русия, а цената е ниска”, припомни депутатът пред Нова телевизия.

По думите му в момента не може да има дефицит на горивата, защото вносът е много лесен. На въпрос самите съоръжения в Росенец, тоест тиловата база,  в изправност ли са, за да приемат всякакви други количества петрол, за да стигнат те до нефтохимическия завод, той отговори: ”Лукойл” работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище „Росенец”  е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и „Лукойл” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше коректно”.

Мирчев подчерта, че първо предложението за прекратяване на концесията предстои първо да бъде прието в пленарна зала. „Не е важно дали ще бъде след една, три или пет седмици. Важно е да не бързаме, а да го направим по начин, по който да гарантираме сигурността на доставките на горива”, категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Г-жа Цветанова е написала много интригуващо заглавие на публикацията. Мирчев, депутат от ПП-ДБ, няма защо да се притеснява за евентуална връзка на президента с Ахмед Доган. От няколко дни ДПС се присъедини към дуета ПП-- ГЕРБ и трите политически формации образуваха парламентарен съюз от 156 депутати, който може да прави каквото си поиска, стига Козяк 16 да разреши. Така БГ преминава на директно управление от САЩ. ЕС е на втора линия, а мин.Тагарев е главната фигура на МС.
63
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Едва ли има някой по- загрижен за интересите на Лукойл от този ,който е партньор на карти и футбол със собственика и не само. Господин Мирчев ,бъдете обективен ,нали сте "демократ" и до вчера друга песен "пеехте" за ББ и компания .Кога ,казвахте истината ?!Тя винаги е само една. Макар ,че видни демократи ,като Вас твърдят ,че няма само една истина....Явно бъркат истината и личното мнение ,това са различни категории . Истината е само една ,хората я интерпретират по различен начин .
62
2
 
8
 
! Отговори
мюрето на КГБ преди 9 месеца
Румен Радев може да изиграе забележителна роля и да бъде инструмент България да тръгне по пътя на самостоятелен избор, вън от НАТО и вън от Европейския съюз. - Това пророчество е от интервю за TV+ на ген.-лейтенант Леонид Решетников на 24 ноември 2016 г.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цяла България е притеснена защо Мирченко е загрижен за далаверите с Укра.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нискочели мутри вьн
59
1
 
3
 
! Отговори
Км преди 9 месеца
Ниско чело мекотели.
58
1
 
1
 
! Отговори
Малко за историята преди 9 месеца
3a дa cтaнe "Лyкoйл", бълrapcкaтa paфинepия "Heфтoxим" Бyprac, нaй-гoлямaтa в Изтoчнa Eвpona, тя бe npoдaдeнa oт Ивaн Kocтoв зa oкoлo 200 милиoнa... Oт тяx кoлкo ca oтишли в бюgжeтa e дpyra тeмa... Ocвeн тoвa, зa дa e nълeн мoнonoлиcт y нac pycкaтa eнeprийнa мaфия, Плeвeнcкaтa paфинepия "Плaмa" бe дoкapaнa дo фалит, ликвидиpaнa и paзnapчeтocaнa naк oт cъщия Дparaлeвcки мaвъp...
57
1
 
2
 
! Отговори
Да си припомним преди 9 месеца
Лукойл получи концесията за пристанището на Росенец от правителството на Бойко Борисов през 2011г. Не съм чул Мирчев да е бил притеснен тогава.
56
0
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Практиката у нас показва, че най-лесно и безопасно се правят финансови машинации под знамето на евроатлантизма. И затова бизнеса на Лукойл ще го получи ИНСА ОЙЛ, която е от кръга фирми на ДПС.
55
0
 
0
 
! Отговори
Борис преди 9 месеца
След решението за дерогация издействано то Кирчо и Асенчо, ето какво е направило служебното правителство: "М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е ТР Е Ш И :1. Разрешава продължаването на изпълнението на Договора за предоставяне на концесия върху Пристанищен терминал Росенец, част от пристанище за обществен транспорт Бургас, сключен на 12 май 2011 г. между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Лукойл Нефтохим Бургас АД."Справка регистъра за концесии
54
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Импийчмънт за радев. Всяка друга дума за тозе е излишна и губене на време!!!
53
7
 
13
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 9 месеца
Радев е руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
52
6
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 9 месеца
Импичмънт за Юмручко!
51
2
 
1
 
! Отговори
пфу преди 9 месеца
До Не думай не ги подаряваме, продаваме ги.
50
0
 
12
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
Съмнителното е, че точно ДПС Е ИНИЦИАТОРЪТ за спирането на концесията на Росенец. Не друг!!!
49
3
 
1
 
! Отговори
моч преди 9 месеца
До ИВАН.....ако и на тези въпроси не можеш да си отговориш сам , очевидно страдаш от сериозни дефицити ( с извинение ). Що се отнася до Винету :) ако като дете сте чели книжки би следвало да знаете , че най-смелия , най-ловкия , най-умелия и не на последно място най-интелигентния е перманентния спасител и победител , което автоматично го прави лидер или водач на племето ! Ако това не Ви е ясно - ето още един отговор защо Винету управлява ;)
48
0
 
8
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 9 месеца
А кой извоюва ДЕРОГАЦИЯ за Лукойл, от което БГ нищо не спечели???
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да отворим кранче и за НАТО! Само така си го обяснявам,иначе какъв ресурс има държавата за да експлоатира въпросните тръби и пристанище! Всичко е вързано според мен! Базите ,бригадите,летищата,пристанището!
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рано или късно ще харижете и БЪЛГАРИЯ на господарите огвъд океана! БЕЗУМЦИ!
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя е много "притеснен ",да не би Радев да черпи девиденти , а те да са на сухо !