Мирчев притеснен: Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл"?

Дали няма зависимост, пита депутатът
Обновена: 20 юли 2023 09:30 | 20 юли 2023 09:13, Камелия Цветанова
80
Мирчев притеснен: Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл"?
Снимка: БГНЕС

„Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента Радев по отношение на „Лукойл” . Точно той обслужи „Лукойл” напълно в периода на управление на неговото служебно правителство. Силно притеснен съм дали там няма някаква зависимост“, коментира депутатът от ПП-ДБ и член на Комисията по енергетика в НС Ивайло Мирчев, коментирайки решението на управляващите концесията на пристанище „Росенец”, сключена с „Лукойл-Нефтохим”, да бъде прекратена и критиките отправени от стана на президента Радев дали това решение е достатъчно добре обмислено.

„За нас е странно президентът да е загрижен за корпоративния интерес на една руска компания. Както казаха експертите – не може да има никакъв проблем за горивата. Ще припомня, че преди година и малко по същия начин ни обясняваха, включително президента и неговите министри, как без газ от „Газпром” не можем да продължим да съществуваме. Сега не взимаме газ от Русия, а цената е ниска”, припомни депутатът пред Нова телевизия.

По думите му в момента не може да има дефицит на горивата, защото вносът е много лесен. На въпрос самите съоръжения в Росенец, тоест тиловата база,  в изправност ли са, за да приемат всякакви други количества петрол, за да стигнат те до нефтохимическия завод, той отговори: ”Лукойл” работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище „Росенец”  е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и „Лукойл” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше коректно”.

Мирчев подчерта, че първо предложението за прекратяване на концесията предстои първо да бъде прието в пленарна зала. „Не е важно дали ще бъде след една, три или пет седмици. Важно е да не бързаме, а да го направим по начин, по който да гарантираме сигурността на доставките на горива”, категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
До До Не е ли ясно?: Там ти е проблема, че не ти е ясно. Става дума за парите на държавата, а не за русофилство/русофобство. Но е факт, че у нас най-лесно и най-безопасно се правят финансови машинации под знамето на евроатлантизма. Така че Мирчев само се прави на притеснен - няма защо.
42
3
 
15
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
До Радев импийчмънт: Много си се объркал. Помисли си още веднъж кой върши национално предателство: Радев, който е за запазване на необходимото за армията или тези, които са готови за едно потупване по рамото да подаряват военна техника, която и на нас не е излишна. А ако наистина не ни е нужна, трябва ли да подаряваме, след като можем и да продадем. Ние не печатаме пари (валутен борд), но САЩ могат да печатат долари.
41
0
 
5
 
! Отговори
Не думай преди 9 месеца
До Анонимен: Как няма да отстъпваме! Всички ще плащаме да са може управляващите ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС да могат да се отчетат пред американското посолство. Ще подарим 100 бронетранспортьора на Украйна и сетне ще си купим американски. Народът е като брашнян чувал: баламосвай го с евроатлантизъм, а сетен, коклото го тупаш, той все ще пуска.
40
4
 
4
 
! Отговори
Радев импийчмънт преди 9 месеца
Когато и да го изгоните все ще е късно.
39
1
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 9 месеца
МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ ОТ КОГО Е ЗАВИСИМ, А МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗАЩО СМЕ НАЙ БЕДНИ, НАЙ ВИСОКА СМЪРТНОСТ?! ЗАЩО? ВИНЕТУ УПРАВЛЯВА НАЙ - МНОГО!
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Кънчо_ааа ревете, че отстъпваме от рашистанската зависимост?....
37
1
 
6
 
! Отговори
Кой печели и кой не преди 9 месеца
Приказката за кокошката, която снасяла златни яйца. Държавата печели от концесията. Какво ще спечели ако я отнемат от Лукойл? Държавата ще доставя нефта на Лукойл (но не евтин руски, а скъп западен) и ще получава пари за това, Лукойл ще вдигне цените на горивата и всички ще плащаме. Е, кой печели и кой е губещ?
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
е как защо, той е руско прокси
35
4
 
1
 
! Отговори
Калин преди 9 месеца
До Кънчо Другарю Кънчо, Не ме интересуват партийте и техните босове. Зависими сме във всичко от "братска" Русия, като започнеш от АЕЦ'а минеш през Газпром, Лукоил и стигнеш до престъпленията от голям мащаб. Моля те Кънчо.
34
1
 
8
 
! Отговори
Да си припомним преди 9 месеца
Лукойл получи концесията за пристанището на Росенец от правителството на Бойко Борисов през 2011г. Не съм чул Мирчев да е бил притеснен тогава.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Този лодкар,голем политик,го направихте,на всяка манджа мелодия стана,а всъщност е гола вода.
32
0
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Практиката у нас показва, че най-лесно и безопасно се правят финансови машинации под знамето на евроатлантизма. И затова бизнеса на Лукойл ще го получи ИНСА ОЙЛ, която е от кръга фирми на ДПС.
31
3
 
15
 
! Отговори
Кънчо преди 9 месеца
А ти и партията защо сте загрижени за интересите на Украйна и Сащ ?!? Дали няма зависимост ???
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев не знае дали е зависим от Кремъл. Най-напред ще пита Патриарх Кирил и след това ще отговори компетентно на въпроса.
29
1
 
15
 
! Отговори
сина преди 9 месеца
Мирчев, принадлежността на баща ти към БКП и ДС, както и 2-пръстовото ти чело говорят за невъобразимия ти интелект, да не говорим как изпрахте Бойко и Пеефски вие от ДБ и ПП!
28
2
 
14
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 9 месеца
Бре , тоз Мирчев ,откога стана такъв притеснителен ?!Другарят Мирчев упорито работи за собствените си интереси ,имитирайки загриженост за България и компетентност по всички теми , угодни на "таз , която е на власт "
27
2
 
0
 
! Отговори
сина преди 9 месеца
Да, ама не е така!
26
3
 
3
 
! Отговори
redordead преди 9 месеца
Те като не са плащали данъци в БГ дали 1 лев, дали 90 милиона, пак щяха да са повече, отколкото са платили за 20 години.Иначе е ясно Радев защо е против, нали някой като си вземе нещо чуждо е най-добре да не му се противим и да създаваме конфликти...
25
3
 
21
 
! Отговори
.......... преди 9 месеца
Само Мирчев си мисли, че не взимаме газ от Русия в момента. Питай OMV в Австрия защо отказа да спре да използва руска газ, сигурно са загрижени за Путин и желаят лошото на Украйна ? Разбира се, защото им е по-евтин и отказват да го заместят със скъп.
24
4
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
А що се отнася до Мирчев - това е един нерез, който говори, както му е угодно на момента. Няма проблем да си смени мнението след 1 час.