Мирчев притеснен: Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл"?

Дали няма зависимост, пита депутатът
Обновена: 20 юли 2023 09:30 | 20 юли 2023 09:13, Камелия Цветанова
80
Мирчев притеснен: Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл"?
Снимка: БГНЕС

„Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента Радев по отношение на „Лукойл” . Точно той обслужи „Лукойл” напълно в периода на управление на неговото служебно правителство. Силно притеснен съм дали там няма някаква зависимост“, коментира депутатът от ПП-ДБ и член на Комисията по енергетика в НС Ивайло Мирчев, коментирайки решението на управляващите концесията на пристанище „Росенец”, сключена с „Лукойл-Нефтохим”, да бъде прекратена и критиките отправени от стана на президента Радев дали това решение е достатъчно добре обмислено.

„За нас е странно президентът да е загрижен за корпоративния интерес на една руска компания. Както казаха експертите – не може да има никакъв проблем за горивата. Ще припомня, че преди година и малко по същия начин ни обясняваха, включително президента и неговите министри, как без газ от „Газпром” не можем да продължим да съществуваме. Сега не взимаме газ от Русия, а цената е ниска”, припомни депутатът пред Нова телевизия.

По думите му в момента не може да има дефицит на горивата, защото вносът е много лесен. На въпрос самите съоръжения в Росенец, тоест тиловата база,  в изправност ли са, за да приемат всякакви други количества петрол, за да стигнат те до нефтохимическия завод, той отговори: ”Лукойл” работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище „Росенец”  е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и „Лукойл” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше коректно”.

Мирчев подчерта, че първо предложението за прекратяване на концесията предстои първо да бъде прието в пленарна зала. „Не е важно дали ще бъде след една, три или пет седмици. Важно е да не бързаме, а да го направим по начин, по който да гарантираме сигурността на доставките на горива”, категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цитат: Авансовият данък, който "Лукойл" е платил за 2022 г. в размер на 90 млн. лева, е повече от всички данъци, които руската компания е плащала у нас през последните 20 години, заяви от трибуната на Народното събрание вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев по време на блиц контрола.
22
4
 
13
 
! Отговори
azz преди 9 месеца
Абе тоя свинчо мирчо компетентен по всички въпроси бе...?
21
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
Въпросът е горивата да са евтини. Ето, метанът преди 2 години беше стигнал 6 лв. за килограм, сега е под 2 лв., даже го видях за 1,80. Той е най-екологичното гориво. Уважавам колите на фабричен метан или с метанова инсталация. Въпросът е да си остане така, а не пак да скочи 3 пъти. Както и бензин 95 - повечето коли са с него.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мирчев, прегладнял си нещо
19
3
 
13
 
! Отговори
GD преди 9 месеца
Този човек Мирчев не вдъхва доверие.Има нещо смущаващо в начина по който говори и се държи.Не е убедителен. Не разбира това което говори.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПП и ДБ усилено работят за интересите на САЩ.
17
5
 
12
 
! Отговори
КИРО преди 9 месеца
Това депутатче е изключително вредно и продажно. Говори само опорки от посолството. А Президента ни защитата българските интереси. В момента имаме най-евтините горива в Европа, от от ПОДМЯНАТА не са доволни. Искат увеличението им по американски сценарий.
16
7
 
18
 
! Отговори
Психолог преди 9 месеца
Мирчев, момченце дървеняшко, поне прочети вица за бащата , какво отговорил на сина си когато той му признал , че си падал по мъже.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предполагам, че все пак ще проверят дали Лукойл може да обработва петрола, който ще се внася по-нататък. Имаше мнения, че рафинерията може да работи само с руски петрол. За това не се споменава още нищо.
14
4
 
20
 
! Отговори
Ай , сик...,бе ! преди 9 месеца
Абе, нискочелия , със завишени образователни потребности, ти защо се изцепваш по държавни дела ? Та ти дори греблото не можеше да държиш когато заедно с Пинокио гребяхте къ Росенец ! Некадърнико жалък, я се скрий по-добре , че голем смех пада като те видят хората!
13
7
 
20
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Новото мнозинство и правителство са зглобка на чуждо посолство което работи срещу България вече 30 години и виждаме резултатите.
12
6
 
19
 
! Отговори
fad преди 9 месеца
Много празен поглед , да не е дарил мозък за украйна
11
7
 
9
 
! Отговори
Ей преди 9 месеца
Защото държавата ще плаща голямо обещетение и бензина ще скочи.
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За пет месеца служебното правителство събра 180 млн. данъци от Лукойл. По времето на Борисов за 15 години Лукойл не е платил лев данъци. Всеки да си прави изводите сам.
9
3
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 9 месеца
Не е така. Имаше 1 виц на времето... Син решил да каже на баща си, че си падал по мъже. Когато споделил с него той го питал - Ти можеш ли да пееш като Елтън Джон? Сина казал -Не. А книги да пишеш като Оскар Уайлд? -И това не. Много пари ли имаш, че от скука се чудиш какво да правиш? Сина пак казал -Не. Бащата - Че какъв rей си тогава? Ти си чист _-neдepacт-_
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък съм притеснен, че вие се грижите за интересите на Дънди Метълс.
7
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този тюлен,който се търкаля в баластрата пред "Росенец",прави се на герой,днес предава държавата си на Америка,засмуква по 7-8 хиляди лева на месец,защото предадените българи,го пратиха в нс. Не закачай президента!
6
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човек само да се поинтересува от биографията на зеленочорапника и му става ясно,"Защо Радев е загрижен за интересите на "Лукойл" и путлериZма?"
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лошо Мирчев, лошо! Къса памет или ни лъжеш нас! Нищо служебното правителство на Радев не е облагодетелствало Лукойл. ГЕРБ при техното крадливо управление даде Росенец на Лукойл. H E Щ A C T H И K!
4
7
 
19
 
! Отговори
Аса преди 9 месеца
и тоя работи като хр иванов- работи себе си