Станишев: 90% от учениците са функционално неграмотнти

БСП не може да си намери физиономията, защото твърде много повтаря „Възраждане”
Обновена: 29 юли 2023 20:20 | 29 юли 2023 20:00, Йоана Цонева
106
Станишев: 90% от учениците са функционално неграмотнти
Снимка: БГНЕС

„Предложенията за промени в Конституцията са конюнктурни. Целта им е да се заличи всичко от българската памет, свързано с Руско-турската освободителна война. Ако това мине, ще забранят и изучаването на „Опълченците на Шипка” в училище. Промените, като съдържание, са невежествени. Националните празници на всички европейски държавници са свързани с държавността. Факт е, че Българската държава се възстановява след 500 г. османско робство”. Това заяви бившият премиер Сергей Станишев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той даде пример, че 90% от учениците са функционално неграмотнти. "Масово учениците излизат от матурите с двойка. Това е истински проблем и никакви текстове в Конституцията няма да го решат", каза Станишев.

Като бивш председател на БСП, той каза, че партията не може да си намери физиономията, защото твърде много повтаря „Възраждане”. "А те са по-автентични в същите брътвежи, които повтаря левицата. В очите на избирателите на БСП се получи разминаване, дори с износа на оръжие за Украйна. Снимка показва огромен отлив на симпатизанти на БСП от събора на връх Бузлуджа в сравнение с 2018 г.", каза Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Капацитет без един работен ден.
86
0
 
1
 
! Отговори
и за какво преди 8 месеца
им е да са грамотни,тати носи,мама меси,няма да им се наложи един ден да работят,всичко пада от небето,грамотност трябва за хората по света,които всеки ден се борят да оцелеят,българите са шапка на тояга
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е чудесна новина за господин Станишев. Малко от грамотните хора биха гласували за него.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 100 : съгласен съм със съпартиеца му. 80% лош мат'рял. Дори са повече.
83
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
как човек да иска грамотни ученици когато родителите на тези деца израснаха в демократичната чалга простотия
82
4
 
11
 
! Отговори
Яааа преди 8 месеца
Че ти не беше ли премиер ,когато учениците също бяха още по-неграмотни?
81
1
 
17
 
! Отговори
Обвинявам народа преди 8 месеца
Стига сме обвинявали всеки друг ,но не и себе си. Нашият народ се оказа....глуповат,задръстен,комплексиран,податлив на твърдения за всякакви манипулации и световни конспирации,мързелив,без желание да учи,но с желание да краде ,да прави измами и да се надява някой друг да го ОПРАВИ.Бягайте от България, ако искате да живеете нормално, да се трудите и да получавате отплата за труда. Но ако искате да лешперствате,да живеете ден за ден..тук е живота за Вас. Всеки народ сам си избира съдбата.
80
6
 
4
 
! Отговори
Ой преди 8 месеца
От син на предател,това си е комплимент, гледай себе си Сергомно
79
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За първи път съм съгласен с този комунист... БСП и Изxoждaнe са двете страни на една и съща монета... Копейките на Копейкин обаче са и неофашисти...
78
3
 
11
 
! Отговори
Киро парцала преди 8 месеца
Просто СерГейчо тема не трябвале да я коментира, той също мнооого допринесе за това.
77
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Средностатистическият българин е уплашен и вече е на програма оцеляване. Хората бръмчат по работа с едната мисъл да вържат заплата за месеца. Живеем месец за месец в битова нелегалност. Все още имаме пари за някаква лятна почивка с ясното съзнание, че наесен може да го сгрибаме. Да оцеляваш в България е въпрос на ВИСША функционална грамотност.
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Станишкаа, не са само учениците веее!!Родителите са на същия хал.Толкова са глупави българите че вече не могат да пазят равновесие!!!Племето е ТОТАЛКА!!!
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко момченца искат като пораснат да бъдат букл*кджии? Колко момиченца искат като пораснат да станат чистачки? Този свят си е заслужил всичкото зло, което ще му се случи. Маркс ги предупреди. От емигрантите става чудесна работническа класа.
74
9
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
3 март РАЗДЕЛИ България на две части!!!!!!6 ти септември или 22 РИ Я ОБЕДИНИ С ЦЕНАТА НА СТОТИЦИ БГ ЖЕРТВИ ПАДНАЛИ, ЗА ДА ИМАМЕ ТОВА,КОЕТО ИМАМЕ!!!! СТАНИШКАТА БЪЛНУВА ПАК. ВСЕКИ УЧЕНИК Е С ТЕЛЕФОН ПРЕЗ КОЙТО СИ КУПУВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. МОГАТ ДА ТЪРСЯТ И РАБОТА И РАЗБИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО ОТ КОМПЮТРИ.СТЪНИШКЪТЪ Е НЕКАДЪРНИК РОДЕН В ХЕРСОН.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато някой натрапва мисли, поведение, правила чрез медии ,мода и т.н., това е ПАРАЗИТИРАНЕ върху чуждо съзнание. Забравяш кой си, какво искаш, забравяш собствената си воля. Битката за човечеството се води в съзнанието на всеки, а какво е съзнание?Когато всякакви усмихнати новоизлюпени БГ и чужди шамани ти обясняват как позитивното мислене е ключът към успешен живот, какво е успех? На успешните някой трябва с чужда пот да им построи дом, самолет, да им изхвърля сметта, а тя см*рди.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Станишев е прав в конкретиката, но екзистенциалното му бяга. Човешкият вид се отличава с това, че ПАРАЗИТИРА ВЪРХУ СЕБЕ СИ. Така е вероятно от самото начало и е въпрос на осъзнаване, ако искаме оцелеем.Културата на Западна Европа, която винаги е паразитирала върху по-слаби, е такава. Това е моделът, който следваме, а ние сме слабите. Въпросът е на ПАРАЗИТА какво му е нужно от нас? Честният отговор е важен, защото е по-добре да съхраним силите си без излишни движения и емоции.
71
1
 
13
 
! Отговори
Чета преди 8 месеца
90% от депутатите са функционално и практически неграмотни. Но е важното да вземат лев!
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искат да заменят кирилицата с латиница за да прекъснат връзката с руския . Още Пешо кoня го подхвърли
69
9
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 8 месеца
Да, по времето на соца ВУЗ-овете наистина "бълваха" кадри. Тройкаджии, попаднали във ВУЗ по различни параграфи, непременно трябваше да получат дипломи, въз основа на неогласявани постановления.Нали любимата ти партия претендираше, че ще произведе "своя интелигенция", защото изпитваше животински ужас поради факта, че съществуват и онези, които се изграждаха като интелигенти благодарение само на интелектуалните си качества и на трудолюбието си.Точно тях БКП се стремеше да задуши по всякакъв начин
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този от позицията на какъв се изказва? Живее ли в българия или в имението си в лвейцария? Колкоро пари окраде за поне 20 училища, персонал и консумативи щяха да стигнат. много му знае балалайката, а ежедневно яде, пие и харчи от окраденото от българския народ и неграмотните дечица. Безсрамник!