Доц. Стойчев: Чест прави на Рашидов, че се извини, вместо да се прави, че нищо не е станало

Според Нидал Алгафари, не трябва да се вземат важни решения, диктувани от улицата
7 авг 2023 21:57, Нели Христова
72

Винаги съм имал съображения по отношение на трескавата работа. Ще има проблеми, които биха могли да доведат до нежелан резултат. Парламентарният ден не е по-скандален от всеки друг. Чест прави на г-н Рашидов, че се извини за казаното вместо да се прави, че не съществува. Това е мъжка постъпка, Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR" по темата с отчетения двумесечен период на кабинета "Денков" и скандалното изказване на Вежди Рашидов.

Според политическия пиар експерт Нидал Алгафари, не трябва да се вземат важни решения, диктувани от улицата, особено при липса на визия на философията какво искаш да направиш.

"Да отидеш и да направиш така, че някои наказания от 2-3 години да станат 5 години - няма да спре нищо. Трябваше да седнат и да го обсъдят. Ние в момента се опитваме под натиска на улицата да създаваме някаква мъст", коментира пиар експертът.

Алгафари е на мнение, че основната бележка в една такава ситуация е "да не се подаваш на емоциите". "При такива промени трябва да се помисли дали те трябва да бъдат направени само в НК. Промените са във философията. Стигнахме до моменти, че малките момченца мечтаят да изглеждат като мутри, да са с татуировки, дебели ланци, а момичетата да са по-красиви. Това го изпуснахме. Допуснахме да се чалгализираме", смята той.

Събеседникът му изрази мнение, че премиерът Денков има по-адекватна позиция. отколкото депутатите в НС.

"На едно заседание на МС възложи на министри в образованието, социалната политика и МВР да свикат мерки по отношение но образованието на младите хора, да се работи на законодателни предложения, които да дойдат от МС на база на реална работа с жертвите и насилниците. Изпреварващият ход на парламента да променя преди МС да е внесъл подобни предложения, ще доведе до още ремонти на това, което вече е направено", каза доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Чрез елита на обществото трябва да се помисли как да се върне достойнството и нужното уважение към учителя, изтъкна Алгафари. "Не когато едно дете хвърли нещо - ти да отидеш и да го нашамариш, а да го накараш само да си чисти. Чрез добър пример да се променя и да насаждаш нови морални ценности, които трябва да има. Това не може да се случи със закони, пари, а със силно влияние на авторитетите, които ние сме загубили", изрази мнение политическият пиар.

По думите на Стойчев сегашното правителство е създало предпоставки президентът да си припомни какво означава срещу себе си да има мобилизирано парламентарно мнозинство. "Гарантира комуникиране с гражданите на законопроектите. Този кабинет води към нормализация на политически отношения в страната", посочи доц. Стойчев.

По отношение на предстоящия местен вот, политологът не вижда да се разпадне така наречената сглобка, защото няма конфликт на интереси между основните играчи, а единствено интрига може да се заформи покрай кметските позиции в София.

"Сглобката има вероятност да се премести. Не виждам причина да бъдат скарани "Продължаваме промяната - Демократична България" с ГЕРБ-СДС, те са от едно котило", прогнозира от своя страна Алгафари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
защо им се дава думата на тези без-дел-ни-ци никои не ги слуша и не им вярватолкова са досадни с приказките си едно и също по сто пъти
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТОЗИ ЛИ БЕШЕ ДЕТО ПРЕДИ 3 ГОДИНИ ЩЕШЕ ДА ГАЗИ С КОЛА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ?!...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И защо да се извивява, това е неговата същност, той просто така си мисли, толкова може
57
0
 
1
 
! Отговори
Истинския им образ преди 8 месеца
Е по-важен от образа който си създават във ,,народното театро,, на потомствени аристократи със правилно възпитание на патриоти и водачи на нацията --НО чуите им разговорите когато са извън театъра и ще разберете ,че ако със нещо са по добри от вас това е нахалство безпардонности някакъв късмет да бъдат пробутани напред от себеподобни или роднини .Интелигенцията ги е разбрала отдавна друга част на която мутренския живот им липсва много ги харесват защото се чувстват от една мая и т.н.т.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То с такова извинение след тия думи кой ли вярва в искреността му.Толкова злоба и тъпота в няколко секунди, и това от шеф на НС , моля ви се, дето го аплодираха всички депутати.Това е лицерто изобщо на НС и цялата хунта и т нар политически елит.Кой знае, дали тоя перверзник навремето не е изнасилвал, мисля тия думи това казват.Ама в тая мафиотска държава кой и ще се поинтересува.И каква глупост, казваш това на трибунката пред цяла България, каква ненаказуемост свише.Пример за това дето е в БГ.
55
0
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 8 месеца
От такава "ЧЕСТ", бат Стойчо, ни се ГАДИ и ПОВРЪЩА!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чест ще му направи като хвърли кърпата... а така просто така или иначе няма шанс!
53
0
 
11
 
! Отговори
Ей преди 8 месеца
52....батенце...... Цяла България мисли как да изпочупи всяка кост на такива като теб, Динко, Жорката дето реже деца, оня убиеца дето ходи с подписка и на много други като вас примитивни микроби
52
0
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 8 месеца
Динко (кръстен на диня най-вероятно) ти ли си бе селчо, къде се изказваш пак неподготвен
51
2
 
3
 
! Отговори
Със темповете на ку- преди 8 месеца
--ми ра му и той ще стане професор даже ,само че гербаджиски професор ,абе щом от някакъв чин във пожарната ставаш генерал във полицията и тръгваш да я управляваш ,значи и редник от стройтелни воиски може да я управлява па нека си има генерали от кариерата все тая ТЕ са си кротки тези работи не ги виждат !!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Стоичо е най-злоче-- преди 8 месеца
--стия гербаджия ! Той е съществото което се опита да премине през АНТИГЕРБ блокадата със автомобил правещ се на бабаит със нарушени от протестиращите права ! Тогози ли намерихте да питате за друг гербаджия ! Искренно бях очуден че тогава протестиращите вместо да изметат улицата със каращия през хората Стойчо тръгнаха да се карат със него и от тогава устата му гербаджиска ми е неприятна !
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде видя чест в тази изцепка днес бе луд?
48
0
 
9
 
! Отговори
Или как преди 8 месеца
Една простащина се превръща в добродетел от наши хора с достъп до медии
47
6
 
4
 
! Отговори
Боко преди 8 месеца
Ало, Доцента, за защо да се извинява, че казва една голяма Истина! Ти трябва да се извиниш за глупостите които изказваш!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Парламентарният ден не е по-скандален от всеки друг => КАЙ ЧЕСТНО, ВЕРНО ЛИ!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Куцо и сакато е с титли в тая умрела територия
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тоя, дежурната мисирка на властта... Ти извини ли се, когато размаха среден пръст на хората на улицата, и се опита да минеш през тях с колата си? "Чест му прави", хехехее... ***!
43
1
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Оттам се почва - заради изказано мнение да уволняват. И то човек , който казва истината. ------////------- Никой не го уволнява. Той сам си подава оставката, за да продължава да папа от коритото на ГЕРБ. Ако смята, че е прав, може гордо да остане да пухти и подплювва в НС. Просто другите с вини от стадото са му казали "бегай малко да не ни разваляш далаверата".
42
3
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
На всеки е ясно, че дъртия би клуг Рашидов се "извинява" само за да мине метър. Утре, когато си мисли, че микрофоните са изключени, пак ще говори същото. Няма гербил, който да чувства някакво морално задължение към нещо или някого, всичките поданици на Боко Тиквата са просто едни *** и смра дове без собствено мнение, без чест, без оринципи, какъвто е и самият им еожд.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Такива доценти като Стойчев пълзят и мърcят българските земи. ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ