Мирчев: Радев не е сам при обслужването на руски интереси

България няма F-16, молим се на Полша за някой и друг двигател
18 авг 2023 12:12, Нели Христова
192
Мирчев: Радев не е сам при обслужването на руски интереси
Снимка: БГНЕС

Вече официално (потвърдено и от САЩ) Нидерландия ще предостави изтребители F-16 на Украйна. Това са същите бойни самолети, които България щеше да получи ако бе предоставила свои стари МиГ-29 (нелетящи, неизползвани за air policing) на Украйна преди 10 месеца (когато украинците ги искаха). Това написа във Facebook депутатът от "Демократична България Ивайло Мирчев.

"Преди 10 месеца, позовавайки се на нидерландски източници обявих, че страната ни може да замени стари МиГ-29 срещу F-16. Служебното правителство ме опроверга, че няма опция да получим F-16 от Нидерландия, дори президентът Радев на едни от консултациите за съставяне на кабинет си бе разпечатал мои постове във фейсбук и възмутен ги размахваше, обяснявайки, че няма шанс за F-16 от Нидерландия. В офанзивата бяха включени и медии, а на водещ на сутрешен блок бяха подхвърлени неверни твърдения, които обслужваха версията на Радев.", пише още Мирчев.

С какво разполагаме? 18 МиГ-29, от които 12 са разкостени и никога няма да летят, 6, които са в края на ресурса си и при определени условия летят. Какво можехме да имаме? Можехме тези 12 да ги дадем на Украйна и да получим няколко F-16 с достатъчен ресурс. Украйна досега поне 3 пъти официално е искала нашите МиГ-29. Но вече не ги иска, тъй като пилотите им тренират на F-16 и скоро ще ги получат. Нашите немодернизирани от 80-те години МиГ-29 не са им нужни, допълва депутатът от "Демократична Бърлгария".

"Какво се оказа? България няма F-16, молим се на Полша за някой и друг двигател, унижаваме българските пилоти, като не им даваме възможност да летят на съвременни самолети и застрашаваме националната си сигурност.

Защо путинофилското поведение на Радев и правителството му бе опасно? Защото отслабва отбранителните способности на страната ни и възможността да се защитаваме от руския агресор. Спирането от страна на Радев на $200 млн. помощ от САЩ, на изтребителите от Украйна, както и на други възможности да получим западна техника не само обслужва интересите на Путин, но вреди на България.

В този кюп на политици, обслужващи руските интереси днес Радев не е сам. С него са ВъZраждане и БСП. И за финал да попитам - кой сега е национален предател? Кой предаде българските интереси, обслужвайки тези на путинова Русия? И кой ще понесе отговорността за пропуснатите възможности?", завърши постът си Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
pipo преди 8 месеца
какво сте очаквали от румен решетников
154
0
 
3
 
! Отговори
руски лакеиВЪН ! преди 8 месеца
МИЛИАРДИ ХАРЧИ МОСКВА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИубийства, НА СТАМБОЛОВ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, ОПИТЪТ ЗА ПРЕВРАТ ПРЕЗ 1923 г., АТЕНТАТ В ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ, ОБУЧЕНИЕ И ВНЕДРЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ НА ТЕРОРИСТИ. РУСИЯ НАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ЦАР БОРИС III не прати НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН СРЕЩУ СССР. НО СССР избиСТОТИЦИхиляди БЪЛГАРИ СЛЕД 9 сепптември 1944 г. И ОГРАБИ СТОТИЦИ ТОНОВЕ ЗЛАТО, КУЛТУРНИ УНИКАТИ ОТ МАНАСТИРИ, ЦЪРКВИ, МУЗЕИ И БИБЛИОТЕКИ ! НИКАКВИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ !
153
0
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Национални предатели като Радев трябва да бъдат изгонени!
152
0
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Радев е жалък русофил и предател, по - долен президент сме нямали в цялата история!
151
1
 
1
 
! Отговори
Петър преди 8 месеца
Мирчев е човекът, който иска да даде бизнеса на Лукойл на кръга Капитал!
150
3
 
0
 
! Отговори
СПАС преди 8 месеца
ЗА 33 ГОДИНИ ХАМЕРИКАНСКА ОКУПАЦИЯ НИ ПРЕВЪРНАХА В ***!!!! КАТО ЖИВОТНИ СМЕ! ДА ДАДАТ НЯКОЙ ДРУГ БАНАН, ПЪК ДА БУТАТ ЗАВОДИ, ЯЗОВИРИ,.....................ВАЖНОТО Е ТЪРБУХЪТ ДА Е ПЪЛЕН!!!.........ЛОШОТО Е , ЧЕ ВЕЧЕ И БАНАНИ НЕ ДАВАТ, САМО БУТАТ!!!
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
fake news
148
2
 
4
 
! Отговори
1950 преди 8 месеца
ХИЧ НЕМИ СЕ ПИШЕШЕ НО НЕЙ СЕ -ТА ДОКАТО ИМА ШПИОНИ КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ И РЕЗИДЕНТА РАДЕФ Ф16 НЯМА ДА НИ ДОКАРАТ ЗАЩОТО ЩЕ ГИ ДАДЕМ НА СеСеРето ДА ГИ РАЗУЧИ ЗАЩОТО САМИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОСТРОЯТ САМОЛЕТИ!!!!
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В този кюп на политици, обслужващи руските интереси....руските да се чете краварските
146
0
 
5
 
! Отговори
Мутри вьн преди 8 месеца
Маджо му говори
145
2
 
4
 
! Отговори
Бонго преди 8 месеца
Защо да си даваме миговете за Ф 16 след като имаме платени такива. Ако бяхме дали миговете така и щяхме да си останем с надежда да ни подхвърлят някой кокъл и щяхме да си викаме а дано, ама на дали.
144
6
 
5
 
! Отговори
До 150 преди 8 месеца
Украинците имат заводи за модернизация и за производство на двигатели.Щяха за 20 дни да ги стегнат и да вършат работа.Щом са ги поискали значи е имало защо.Ти тях не ги мисли.Те ще се справят,но ти винаги ще си остнаеш тъпо руско ***.
143
0
 
3
 
! Отговори
Каза комсомола преди 8 месеца
от с. Крушари...
142
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мирчев - "С какво разполагаме? 18 МиГ-29, от които 12 са разкостени и никога няма да летят," и "Можехме тези 12 да ги дадем на Украйна" И как щяха да летят украинците с тях ? Или щяха да замерят руснаците с частите от самолетите .
141
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И Мирчев не е сам при обслужването на чужди интереси....
140
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нидерландия е отказала да ни даде ф-16 срещу даване на Украйна на Миг-29. Много лъжат от Подмяната. На власт дойде фашистки режим, който донесе всички елементи на фашизма и премахване на демокрацията. Улични щурмоваци на фашисткия режим тероризират антифашистките сили и партии.
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 136 - "импийчмънт на радеф" Нещо бъркаш САЩ с Бълагария :)))) Тук таква процедура няма .
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мирчев даде 14 Су-25 на Украйна. Колко Ф-16 ни дадоха?
137
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
София ще стане натовска град-държава-военна база
136
9
 
12
 
! Отговори
шопара преди 8 месеца
грах-грух-грах-долар евро мале ле... Мирчев, Мирчев, ПОСОЛСТВОТО явно не е доволно от теб, явно при други отива храната ти, гледам заслабнал си...или от тиквеното таковане с 200 хабиш много калории??? откровени глупости пишеш и говориш за ф-16 -те? кой подписа и даде 100% от сумата за чертежи? абе тuloП?