Мирчев: Радев не е сам при обслужването на руски интереси

България няма F-16, молим се на Полша за някой и друг двигател
18 авг 2023 12:12, Нели Христова
192
Мирчев: Радев не е сам при обслужването на руски интереси
Снимка: БГНЕС

Вече официално (потвърдено и от САЩ) Нидерландия ще предостави изтребители F-16 на Украйна. Това са същите бойни самолети, които България щеше да получи ако бе предоставила свои стари МиГ-29 (нелетящи, неизползвани за air policing) на Украйна преди 10 месеца (когато украинците ги искаха). Това написа във Facebook депутатът от "Демократична България Ивайло Мирчев.

"Преди 10 месеца, позовавайки се на нидерландски източници обявих, че страната ни може да замени стари МиГ-29 срещу F-16. Служебното правителство ме опроверга, че няма опция да получим F-16 от Нидерландия, дори президентът Радев на едни от консултациите за съставяне на кабинет си бе разпечатал мои постове във фейсбук и възмутен ги размахваше, обяснявайки, че няма шанс за F-16 от Нидерландия. В офанзивата бяха включени и медии, а на водещ на сутрешен блок бяха подхвърлени неверни твърдения, които обслужваха версията на Радев.", пише още Мирчев.

С какво разполагаме? 18 МиГ-29, от които 12 са разкостени и никога няма да летят, 6, които са в края на ресурса си и при определени условия летят. Какво можехме да имаме? Можехме тези 12 да ги дадем на Украйна и да получим няколко F-16 с достатъчен ресурс. Украйна досега поне 3 пъти официално е искала нашите МиГ-29. Но вече не ги иска, тъй като пилотите им тренират на F-16 и скоро ще ги получат. Нашите немодернизирани от 80-те години МиГ-29 не са им нужни, допълва депутатът от "Демократична Бърлгария".

"Какво се оказа? България няма F-16, молим се на Полша за някой и друг двигател, унижаваме българските пилоти, като не им даваме възможност да летят на съвременни самолети и застрашаваме националната си сигурност.

Защо путинофилското поведение на Радев и правителството му бе опасно? Защото отслабва отбранителните способности на страната ни и възможността да се защитаваме от руския агресор. Спирането от страна на Радев на $200 млн. помощ от САЩ, на изтребителите от Украйна, както и на други възможности да получим западна техника не само обслужва интересите на Путин, но вреди на България.

В този кюп на политици, обслужващи руските интереси днес Радев не е сам. С него са ВъZраждане и БСП. И за финал да попитам - кой сега е национален предател? Кой предаде българските интереси, обслужвайки тези на путинова Русия? И кой ще понесе отговорността за пропуснатите възможности?", завърши постът си Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
5
 
! Отговори
6556 преди 8 месеца
Положението в България е следното: Пеефски клати всички "демократи от ПП и ДБ" на бавни обороти, докато бойко ги пердаши с 300 образно казано!
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
РР никога не е сам
93
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този номенклатурен храненик от всичко разбираш, по всички въпроси компетентен, дъждовник скапан.
92
7
 
1
 
! Отговори
сина преди 8 месеца
ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократи" от ДБ и ПП !!!
91
4
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
93, стъпал си в изпрражнения, затова ти мирише, не намесвай руските катуни.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставка на евроатлантика Мисирчев!
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сърди се на себе си Мирчев. На колене му падахте. Заблудихте и много млади хора да гласуват за него (Радев). Предпочетоха го пред ерудиран професор. Радев още тогава каза чий е Крим. Тогава мълчахте и подскачахте с Мая Манолова.
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мирчев, а Нидерландците дали знаят, че трябва да ни дадът F-16, ако ние дадем бракуваните МиГ29 на Украйна? И какво точно ще правят Украинците с 12 "разкостени" изтребителя, които никога повече няма да летят?
87
5
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Хаха, 82 си удари десет тека, пардон, плюса.
86
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 93. То като си брутален некадърник някой друг ти е виновен
85
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо не съдим САЩ за неустойка за закъсняването на F-16? Защото на нашите политици не им стиска да го направят. А дали ги бавят за да може да сме зависими и да молим друг да охранява небето ни?
84
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Бай Дрън. Разбира се. Комсомолските секретари са най-върлите атлантици
83
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Почти цялата ни история е изкривена през призмата на долната, руска пропаганда и благодарение на слугите (русофили)и тук начело с Фигуранта ... Явно се плаща яко от Кремъл за да има толкова много кpe'тени на територията ни... Навсякъде където има или е имало руско влияние и присъствие сега имаЛайна и пoмия в кратуните на хиляди, двукраки оФце...
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пригожин сам призна че са постигнали нежелан обратен ефект. Сега Украйна се превъоръжава с въоръжение използвано от НАТО. Влизането и в Алианса в даден момент ще е безпроблемно. А за Путинова България агонията ще продължава..
81
5
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Обаче тия в статиите, са първи комсомолски секретари до един! Всеки комсомолски секретар стана евроатлантически бклк.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хахахахахаха бояджия! Дядо му ще се обърне в гроба като го чуе какви ги дрънка.
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 82. Да не забравиш да ръгнеш 10 плюстчета на простотията си опуленяк
78
7
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Абе...честно казано, мен и комсомолец не ме приеха, щото им бях дал фалшива снимка :p., После зор да ходя пак да ме приемат, че нямаше да ме вземат.в средното училище. За късмет им показах среден пръст и нинедин членски внос не платих, колкото и да се молеха.
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 82. С копипейстове не стаа бе. Никой не ти е виновен, че си брутален некадърник.
76
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Г-н Мирчев, можеш да избягаш от половината си килограми, помете те кръстиха новия Пеевски и започна диетата, но не можеш да избягаш от комунистическата си рода.