Мирчев: Радев не е сам при обслужването на руски интереси

България няма F-16, молим се на Полша за някой и друг двигател
18 авг 2023 12:12, Нели Христова
192
Мирчев: Радев не е сам при обслужването на руски интереси
Снимка: БГНЕС

Вече официално (потвърдено и от САЩ) Нидерландия ще предостави изтребители F-16 на Украйна. Това са същите бойни самолети, които България щеше да получи ако бе предоставила свои стари МиГ-29 (нелетящи, неизползвани за air policing) на Украйна преди 10 месеца (когато украинците ги искаха). Това написа във Facebook депутатът от "Демократична България Ивайло Мирчев.

"Преди 10 месеца, позовавайки се на нидерландски източници обявих, че страната ни може да замени стари МиГ-29 срещу F-16. Служебното правителство ме опроверга, че няма опция да получим F-16 от Нидерландия, дори президентът Радев на едни от консултациите за съставяне на кабинет си бе разпечатал мои постове във фейсбук и възмутен ги размахваше, обяснявайки, че няма шанс за F-16 от Нидерландия. В офанзивата бяха включени и медии, а на водещ на сутрешен блок бяха подхвърлени неверни твърдения, които обслужваха версията на Радев.", пише още Мирчев.

С какво разполагаме? 18 МиГ-29, от които 12 са разкостени и никога няма да летят, 6, които са в края на ресурса си и при определени условия летят. Какво можехме да имаме? Можехме тези 12 да ги дадем на Украйна и да получим няколко F-16 с достатъчен ресурс. Украйна досега поне 3 пъти официално е искала нашите МиГ-29. Но вече не ги иска, тъй като пилотите им тренират на F-16 и скоро ще ги получат. Нашите немодернизирани от 80-те години МиГ-29 не са им нужни, допълва депутатът от "Демократична Бърлгария".

"Какво се оказа? България няма F-16, молим се на Полша за някой и друг двигател, унижаваме българските пилоти, като не им даваме възможност да летят на съвременни самолети и застрашаваме националната си сигурност.

Защо путинофилското поведение на Радев и правителството му бе опасно? Защото отслабва отбранителните способности на страната ни и възможността да се защитаваме от руския агресор. Спирането от страна на Радев на $200 млн. помощ от САЩ, на изтребителите от Украйна, както и на други възможности да получим западна техника не само обслужва интересите на Путин, но вреди на България.

В този кюп на политици, обслужващи руските интереси днес Радев не е сам. С него са ВъZраждане и БСП. И за финал да попитам - кой сега е национален предател? Кой предаде българските интереси, обслужвайки тези на путинова Русия? И кой ще понесе отговорността за пропуснатите възможности?", завърши постът си Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
10
 
12
 
! Отговори
Бойклук Борсуков преди 8 месеца
Антирадевата болест е силно заразна и смъртоносна пази се българино!!!
134
13
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 8 месеца
ЗА 33 ГОДИНИ ХАМЕРИКАНСКА ОКУПАЦИЯ НЕ ОСТАНА НИЩО НАРОДНО, ПУБЛИЧНО!!! ВСИЧКО Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ КАТО СЪСТАВКАТА НА "ПУБЛИКАТА" Е МАЛКА И РОЛЯТА И Е САМО ДА ПЛЯСКА!!!!! ХАК ДА ВИ Е!!!.......ГА СКАЧАХТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ!!! ЯЖТЕ СЕГА БАНАНИ!!!!............
133
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
До ллоли 133 да знам и знам какво следва като някъде по някакъв повод се появи господинът следва заяждане,злоба и плюнки по управляващите които и да са те.Е има и изключения например правителството на Киро той го подкрепяше ,а после ги наричаше шарлатани,разбира се и неговите служебни и те не попадаха под плюнките.
132
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Радев е истински Българин,значи всеки който се възприема за Българин е Руснак и Путинист.
131
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Възраждане,БСП ,АБВ трябва да бъдат забранени и Радев да влиза в затвора.
130
16
 
9
 
! Отговори
Али Реза преди 8 месеца
Президента Р.Радев,е истински българин,за разлика от теб и компанията ти,която целувате турските ***.Хвърля се, плонжира в баластрата пред "Росенец" този тюлен,гледайки към камерата.Какво търсиш там,когато днес си дупе и *** с ДПС?
129
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
импийчмънт на радеф и забрана за въzраждане
128
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сащ като са ни такива приятели що не ни дадоха самолети за временно ползване след като им наляхме безбожни пари за красиви обещания. Но виж за милата украйна да разпалват конфликта са първи. Нато без войни не може да съществува. А прпдажниците у нас не могат да съществуват без западните си кукловоди.
127
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мирчев не е сам при обслужването на пиндостански интереси. Хиляди са като него.
126
1
 
4
 
! Отговори
ллоли преди 8 месеца
До 126 - Каракачанов, А ти знаеш ли, че ще има национални тържества по повод 146 годишнината от Шипченската епопея, които ще се проведат в Габрово и на вр. Шипка? Ама нали трябва само да дращим простотии....
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Въпроса е от какво отклоняват вниманието с тези плюнки.
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
Значи според главния лодкар,като получим чертежите на ф-16ще победим Путин.
123
5
 
9
 
! Отговори
bbb преди 8 месеца
Мирчев е крайно противен и нагъл, тръгнал да говори против президента! Каква помощ от 200 млн. долара от САЩ, на които преди четири години направо дарихме над 3 млрд. лв. уж за самолети! И в главите на всички от ДБ все руски агресори им се мотаят, толкова са жалки и елементарни! Но управляват държавата ни, горко на всички нас!
122
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като дадохте пари за чертежи, няма да имаме самолети! Това е изцяло по ваша вина и за пореден път се доказа, че сте жалки национални предатели!!!
121
2
 
10
 
! Отговори
hh88 преди 8 месеца
Ивчо, на село за такива, като теб, викат "Лъже като сръбски ***". Никога не е имало възможност за замяна на МИГ-29 с F-16. Дори тогава журналисти питаха холандски военни, дали има такава оферта. Сега започнаха да излизат неприятни за вас истини покрай разстрела на А. Петров и започнахте да отклонявате вниманието със стари манджи. Това са ченгеджийски номера.
120
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спокойно Мирчев, щатите много скоро ще докарат доста оръжие в БГ, ще имате и самолети и танкове...само българи няма да има.
119
6
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
Тежко и горко на Габровци щели да имат скъп гост ПРЕЦЕДЕНТА,леле какви плюнки ще хвърчат ,леле каква злост ще се лее.
118
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев трябва да се изгони час по-скоро!! Да го намочаме заедно с паметника!
117
6
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 8 месеца
АКО РАДЕВ ОБСЛУЖВАШЕ РУСКИ ИНТЕРЕСИ, НИЕ ОТДАВНА ЩЯХМЕ ДА СМЕ КУПИЛИ НЕ 8, А 24 СУ-30М ИЛИ МИГ...............И ВЕЧЕ ДА ЛЕТЯТ! ХЕМ ПО- МОДЕРНИ ХЕМ МОГАТ ДА КАЦАТ И ИЗЛИТАТ ОТ КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ! НЯМА НУЖДА ДА ИМ СТРОИМ ЛЕТИЩА КАТО МАГИСТРАЛИ, САКЪН ДА НЕ СЕ :КАПИЧНАТ: НА НЯКОЕ КАМЪЧЕ!:))))
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има два вида глупави хора. Едните виждат руски интереси, другите американски интереси.