Румен Радев: Подмяната на историята води към безпътица

Президентът присъства в местността Петрова нива
19 авг 2023 22:24, Анисия Иванова
317
Румен Радев: Подмяната на историята води към безпътица
Снимка: БГНЕС

"Преди 120 години странджанци се опълчиха срещу османските поробители, а осъзнатата саможертва бе изборът на достойните да живеем в независимо отечество", каза президентът Румен Радев в местността Петрова нива на Националният възпоменателен събор по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Патрон на проявите беше държавният глава, който прие строя от представителните военни части.

"Вярвам, че чувството за свобода, справедливост и достойнство и днес живее във всички българи. Скъпи сънародници, историческият календар събира паметта на не едно поколение. Ние сме длъжни към тези наши предци, които с кръвта си платиха за българската свобода и независимост", каза още президентът Румен Радев.

"Всяка подмяна и манипулиране на историята и традициите ни води към безпътица", допълни той, цитиран от БНР

На събитието присъстваха депутати, общественици и кметове от региона. Военнослужещи от Военноморските сили и Националната гвардия участваха в тържествената проверка и съответните ритуали.

Честванията в Петрова нива завършиха с тържествена заря.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 219. Амиииииии кво общо....амииииии всичко.
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Исторически факт, Ти какво общо имаш с българския народ? И хората на Путин какво общо имат с Александър Втори?
142
0
 
1
 
! Отговори
Съсипани традиции преди 8 месеца
До Анонимен 187 Йоан Рилски е почитан от царското семейство. Но дали някой е казал на младия престолонаследник какво се очаква от него и как би следвало да отдава почит на този ден? Дядо му носи и титлата "граф Рилски",която момчето ще наследи. Царистите от НДСВ сещат ли се за празника на светеца покровител на България?
141
7
 
8
 
! Отговори
Исторически факт преди 8 месеца
Паметникът на Александър Втори пред НС стои от 1900 година..значи от 123 години! На плочата и написано: От признателният Български Народ!
140
9
 
11
 
! Отговори
РУСКИ ЕНИЧАРИ.. преди 8 месеца
С ЧЕРВЕНИ ПЕТОЛЪЧКИ В ОЧИТЕ... УСЕТИХА ВОЙНАТА... УСЕТИХА МИРИСА НА КРЪВ, НА ИЗГОРЕНИ ДЕЦА И ЖЕНИ И СЕ НАСТЪРВИХА ПАК ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ПАК ДА ПРЕСЛЕДВАТ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ...... ТОЗИ ИМ Е ОНБАШИЯТА....
139
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още ли се гърчите бе пребоядисани пенции ?
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се водиш по поведението на държави, които НМАТ КУЛТУРА, като САЩ и Великобритания, е като пораснал човек да се води по действията на психически неустойчив тинейджър. Англичните даже народна музика нямат, даже кралицата я погребваха с шотландска.
137
8
 
10
 
! Отговори
Историчесси факт преди 8 месеца
Русия, а не САЩ помагат да се освободим от 500 века османско робство!
136
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българската история, която учихме навремето е писана в Москва. Искаме истинската си история, тази на Паисий.
135
9
 
8
 
! Отговори
Също като тиквата преди 8 месеца
Започнал като антипод на тиквата, руският агент радев се превърна, като негово копие същите безсмислици и бръщолевене. Но това е неизбежно, когато трябва да защитаваш убийства и войни и да твърдиш, че военнопрестъпника путин е бил принуден да води война.
134
6
 
16
 
! Отговори
откровено преди 8 месеца
на тоя много му се иска отново да влезне в ролята на освободител с вдигнат юмрук но или не му стиска или с такива изказвания опипва почвата дали да го направи . целта е ясна , да разедини още повече народа .
133
5
 
4
 
! Отговори
До 206 преди 8 месеца
Нема вече другари, има само дрОгари като Зеленски ;)
132
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нема вече "за другаре", донос вече не върви, дезинформацийката и тя не става, пРезидента се излага, паметника че излита на луната ше отлита , мафийката заминава сал една Масква остава
131
9
 
13
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 8 месеца
Историята писана от подмазвачите към САЩ и и американските марионетки към Посолството ППДБ и ГЕРБ ,удовлетворяваща имперската им амбиция да завладеят и управляват Европа е основната причини за разцеплението и разединението на българският народ! Вие евроатлантиците (поддръжници на американския колониализъм в Европа) сте проблема! Време със закон да се забранят про-амирикански васални партии като ППДБ и Герб- лустрация за всички виноновници!!
130
4
 
8
 
! Отговори
Народ преди 8 месеца
Който не може да съхрани историята си и не си спомня миналото си, няма бъдеще..
129
10
 
18
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 8 месеца
Историята писана от подмазвачите към Русия и комунистическите феодали към СССР ,удовлетворяваща имперската им амбиция да завладеят и управляват Европа е основната причини за разцеплението и разединението на българският народ! Вие резидент Радев сте в основата на проблема след вдигнатият юмрук ! Сега юмрукът пада удря и убива тези които го подкрепяха. Време със закон да се забранят про-руски партии като Възраждане ,Атака , БКП/БСП - лустрация за всички виноновници от ДС !
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наш'те кукувисти борят се с фашисти, опасявам се обаче, че ги мъчар всъщност ***, ех безплатния обяд , де отиде тоз рахат?
127
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав е. Освен това за последните 34 години, не сме имали про български президент.
126
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кукувизъм най точното определение. :D паметник на кукувизма, за деня когато кукувистическата армия дойде и изкукувичи България , празник на кукувизма и президент кукумявка дето все вие на умряло :D с кукувизма другаре е свършено, едно недоносче, и голяма грешка ше напраеме ако се изкукувичи хептен. И да вземем да не се разпростирам :D
125
8
 
8
 
! Отговори
До 196 преди 8 месеца
Така е, една колония няма нужда от памет и история! По лесно се управлява от САЩ Посолството!