Румен Радев: Подмяната на историята води към безпътица

Президентът присъства в местността Петрова нива
19 авг 2023 22:24, Анисия Иванова
317
Румен Радев: Подмяната на историята води към безпътица
Снимка: БГНЕС

"Преди 120 години странджанци се опълчиха срещу османските поробители, а осъзнатата саможертва бе изборът на достойните да живеем в независимо отечество", каза президентът Румен Радев в местността Петрова нива на Националният възпоменателен събор по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Патрон на проявите беше държавният глава, който прие строя от представителните военни части.

"Вярвам, че чувството за свобода, справедливост и достойнство и днес живее във всички българи. Скъпи сънародници, историческият календар събира паметта на не едно поколение. Ние сме длъжни към тези наши предци, които с кръвта си платиха за българската свобода и независимост", каза още президентът Румен Радев.

"Всяка подмяна и манипулиране на историята и традициите ни води към безпътица", допълни той, цитиран от БНР

На събитието присъстваха депутати, общественици и кметове от региона. Военнослужещи от Военноморските сили и Националната гвардия участваха в тържествената проверка и съответните ритуали.

Честванията в Петрова нива завършиха с тържествена заря.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
27
 
! Отговори
Сержант преди 8 месеца
Румине, за теб гласувах, но и то излезе предател. След османците, русите са ни навредили най-много. Нека да се чете историята и тогава да се коментира.
3
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Именно дeгeнерати като подлия Фигурант са лъгали поколения българи за ролята на имперска Русия в нашата история и "освобождение" от турско робство...
2
17
 
26
 
! Отговори
Търсете в Google! преди 8 месеца
"Кой и как разкъса българската плът. Проговарят секретните руски договори." Оказва се, че Русия е най-подлата империя замесена в нашата история... Войната с Турция е била единствено за руското влияние у нас и нищо друго... Турция е предлагала 2 пъти по-голяма територия с българска автономия, но подлите руснаци провалят преговорите и започват войната за да могат задкулисно със свои марионетки (подобно на Фигуранта и Копейкин) да управляват България.... което работи и до момента.
1
23
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 8 месеца
Този неотклонно доказва все повече и повече, че е най-тъnият президент, който може да имаме.