Румен Радев: Подмяната на историята води към безпътица

Президентът присъства в местността Петрова нива
19 авг 2023 22:24, Анисия Иванова
317
Румен Радев: Подмяната на историята води към безпътица
Снимка: БГНЕС

"Преди 120 години странджанци се опълчиха срещу османските поробители, а осъзнатата саможертва бе изборът на достойните да живеем в независимо отечество", каза президентът Румен Радев в местността Петрова нива на Националният възпоменателен събор по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Патрон на проявите беше държавният глава, който прие строя от представителните военни части.

"Вярвам, че чувството за свобода, справедливост и достойнство и днес живее във всички българи. Скъпи сънародници, историческият календар събира паметта на не едно поколение. Ние сме длъжни към тези наши предци, които с кръвта си платиха за българската свобода и независимост", каза още президентът Румен Радев.

"Всяка подмяна и манипулиране на историята и традициите ни води към безпътица", допълни той, цитиран от БНР

На събитието присъстваха депутати, общественици и кметове от региона. Военнослужещи от Военноморските сили и Националната гвардия участваха в тържествената проверка и съответните ритуали.

Честванията в Петрова нива завършиха с тържествена заря.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
6
 
16
 
! Отговори
РУСКИ ЛАКЕЙ преди 8 месеца
И ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ
183
5
 
14
 
! Отговори
Рундъо на пилона преди 8 месеца
И руснята му слага кебапчета в бикините
182
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин Мордашов,Елекперов,Авен, Дерипаска,Абрамович,Махмудов, Милер, Розенщайн, Чорни са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
181
2
 
11
 
! Отговори
Радев дълбоко гърло преди 8 месеца
Аз съм сравнително евтин. Имам крив нос и съм злобен. Като си отворя устата се вижда асфалта
180
3
 
2
 
! Отговори
До 215 преди 8 месеца
75% с фалшивите машинки, ти наистина ли вярваш в това? Той си нагласи резултата, Кирето също, а по това време много се обичаха с ПП и даже той ги хвалеше!
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кукувизъм ..всичката "идеология" такава, щом ни води до така висша степен на омраза, ликвидира рационалната и спокойна мисъл, и ни прави играчки в ръцете на ами който тарикат реши. И да, вън лудите от политиката :)
178
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев затвори кранчетата на всички Герберасти и ги изрита от хранилката. Никога няма да му простят.
177
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Президентът е единственият, който наистина води война с мафията. Тиквун и Кирчо са част от Мафията.
176
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Румен Радев е избран на преки избори от 75 % от българите. За Сглобката са гласували 10 %.
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трактора го няма. Пепи Еврото го няма. Умря или изчезна, все тая. Сглобката я държи Черепа. Когато и той изчезне, Боко ще счупи сглобката. Засега Черепа го спира. Важен свидетел е.
174
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
добре че разумната част от народа или 90% подкрепят Радев.
173
2
 
10
 
! Отговори
кремълски лакейРадев преди 8 месеца
Русия отне Македония от България и я раздели между Гърция и Сърбия, за да скара балканските държави и да ги тероризира
172
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МИЛИАРДИ ХАРЧИ МОСКВА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИубийства, НА СТАМБОЛОВ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, ОПИТЪТ ЗА ПРЕВРАТ ПРЕЗ 1923 г., АТЕНТАТ В ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ, ОБУЧЕНИЕ И ВНЕДРЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ НА ТЕРОРИСТИ. РУСИЯ НАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ЦАР БОРИС III не прати НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН СРЕЩУ СССР. НО СССР избиСТОТИЦИхиляди БЪЛГАРИ СЛЕД 9 сепптември 1944 г. И ОГРАБИ СТОТИЦИ ТОНОВЕ ЗЛАТО, КУЛТУРНИ УНИКАТИ ОТ МАНАСТИРИ, ЦЪРКВИ, МУЗЕИ И БИБЛИОТЕКИ ! НИКАКВИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ !
171
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Целия български народ благодари на президента Радев за достойната му позиция. Докато управляващите доказват всеки ден че нямат гръбначен стълб.
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Санстефанският договор реално носи вреди за българите. Той е в разрез с решенията на Цариградската конференция от края на 1876 г. и Лондонският протокол от март 1877 г. Те са предвиждали да има две автономни български области - Западна с център София и Източна с център Търново. За да успокои Австро-Унгария Русия подписва тайна конвенция с нея, че българската държава няма да обхваща Македония. Русия нарушава на тези договорки и следствието е Берлинския договор, където руската дипломация е мълчи!
169
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Единственият политик, който защитава България.
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Манипулираната българска история трябва да се оправи, за да не вървим към безпътица повече от век!Трети март е дата, отбелязваща победата на руската императорска армия над османската.Нищо повече. Радев говори за "българската свобода и независимост", но какво точно от тези двете се е случило на 30-ти март Радев? Нищо!На 3-ти март ние получаваме две разделени държави, едната от които васална на Османската империя.А Цариградската конференция защо я замитате под килима, Радев?
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Ние сме длъжни към тези наши предци, които с кръвта си платиха за българската свобода и независимост", каза още президентът Румен Радев."Всяка подмяна и манипулиране на историята и традициите ни води към безпътица", допълни той, цитиран от БНР"Да, Радев, така е! До безпътица ни доведе изкривената история на България от комунистите, според която 3-ти март е денят на встъпване в длъжност на руския император Александър II, наречен "освободител" от руския и българския народ.
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И не съ вживявайтьи , сички сме само хора. Не ние трябва да се караме за политици наши или чужди а те за нас :)
165
5
 
11
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Това което казва Радев е истина, защото напълно ни беше подменена историята по време на комунизма, и всичко беше идеологизирано и истината беше скрита, поради тази причина сега сме в безпътица!Агент Ронда Уелш!ЦРУ!!!