Нинова: Нито един социалист няма да подкрепи бърза промяна на Конституцията

Няма да позволим да се заличи 3 март, обещава лидерът на БСП
26 авг 2023 14:40, Красимир Ангелов
56
Нинова: Нито един социалист няма да подкрепи бърза промяна на Конституцията
Снимка: БГНЕС

"Искам днес да ви дам гаранции, че когато се опре в парламента до гласовете на БСП за бързата процедура за промяна на Конституцията, няма да се случи. Управляващите няма да получат нито един глас на социалист – депутат. Няма да се съгласим хора с двойно гражданство да ни управляват, а 3 март да бъде заличен като национален празник, както и да се направи псевдореформа в съдебната система. Ще срещнат най-силния отпор от БСП". Това заяви в местността Жабокрек, под Рилския манастир, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя участва в традиционния събор на социалистите от Кюстендилско и Благоевградско, където в края на август се отбелязва годишнина от акцията на партизаните от Рило-Пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

"Събираме се на това място, за да отдадем почит на антифашистите, дали живота си в борбата срещу кафявата чума. Но днес ситуацията е по-различна от всички други, когато сме били заедно тук - тече процес на подмяна на българската история, на заличаване на българската памет. Днешното поколение не знае що е българщина, що е родина, що е история и що е героичен български народ", каза пред събралите се социалисти Нинова.

"Ние категорично се противопоставяме на премахването на Паметника на Съветската армия. Знаете, че подменихме с наши средства счупената плоча, но това не спря онези партии, които не можейки да предложат бъдеще на народа си, го разделят и изправят едни срещу други, на база на миналото. Този процес получи своята кулминация в циничното предложение да бъде сменен националният празник 3 март", посочи още Нинова. В словото си тя изтъкна, че БСП е единствената партия, която е с история, идеология и със структури, и която може да се противопостави на този процес.

Партиите, които наричат себе си десни и евроатлантически, са представяни от деца и внуци на комунисти. Отказват се от бащи и майки, хулят семействата си. Човек, който може да се откаже от родителите си без срам, ще се откаже и от родината си, каза лидерът на социалистите.

Тя посочи, че "уж с цел промяна", в България се е върнал мутренският модел на управление на Борисов, "заедно с препирането и връщането му във властта".

Не сме се борили седем години с този модел, за да се предадем сега, каза още Нинова. "Няма да се предадем срещу новата власт – стара, но добавена с "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Излъгаха хиляди надежди за промяна, за да направят подмяна. "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт" са закрити, започнаха показните разстрели по улиците. Всеки ден мигранти. Инфлацията върви нагоре, горивата растат. В това правителство няма нищо европейско, нищо народно, защото ако първите правителства на Борисов бяха корупционни, тези са антинародни, заяви от трибуната Нинова.

Тя призова симпатизантите си да не губят вяра и надежда, че това може да бъде променено и посочи, че то може да се случи през местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 9 месеца
Мдааа ... Др0гара товаришЧ Решетников не разрешава ! Понимали др0гарко Импексова !
25
1
 
4
 
! Отговори
дишай, пий хапа преди 9 месеца
До Ето и видео: *** на психиатър
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отговарям на АНКЕТА, Гласувай СЕГА... Гласувам Не за БКП или БСП понеже те са Кумани - Комунисти и мога да бъда изяден!
23
6
 
6
 
! Отговори
АНКЕТА,Гласувай СЕГА преди 9 месеца
Познавате ли жив човек, който на последните избори е хвърлял на БСП? ----------------------> ДА (+) НЕ ( - ) / Гласувайте СЕГА!!!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Куманите - Комунистите не са имали никакви други идеи освен да правят паметници и мавзолеи на чужди герои, като Маркс и Енгелс, Ленин, Сталин, , Мао Дзе Дун, Георги Димитров? Бил съм близко до Китай... Кучета там има, но се движат на сто метра от Човека - Куман... Останали са само тези Живи дето се пазят от Човека - Куман. ... С нищо нищо не мога да помогна на Българските Комунисти - Верни на БКП, освен да дам Съвет... Ако итидеш там .. Можеш да бъдеш Изяден!
21
3
 
4
 
! Отговори
Хора, Опомнете се! преди 9 месеца
Хора, замислете се! Шушyмигата долу с номер 20 го е написал много правилно, въпреки че има тук-таме правописни грешчици, но по същество е прав.
20
2
 
2
 
! Отговори
?!? преди 9 месеца
Нито един куршум!
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БКП опасаха държавата, преименуваха се на БСП и сега са овчарите на стадото овце, кози, крави и го доят вече безплатно, понеже вече няма селяни притежаващи земя! Както в БКП, така и в БСП никой не се грижи за стадото, а само се дой безплатно!
18
4
 
13
 
! Отговори
леля Пена преди 9 месеца
ТАЗИ ВСЕ ОЩЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ Е ФАКТОР! ЛИЦЕМЕРИЕ !
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Костя се кове с таз от БСП але але
16
6
 
2
 
! Отговори
нищо ново преди 9 месеца
Какво толкова, докато трае войната в Украйна ще е 24 май, а псоле пак 3 март.Правено е вече, 1916 прекръстваме Невски на Кирил и Методий, а след войната връщаме пак името на катедралния храм.
15
0
 
13
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Вече си изпяхте песента,а сега мрънкайте колкото щете,все едно в пусто наливай празно,ще се видим на върха ха ха
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само като премахнеш буквата "С" и и сложиш "Б" от БСП става БКП....
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
''Кой се интересува от бсп ''
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова, ти да не си от потеклото на куманите ***, напридошли по мала азия, руссия, до средна европа, балканите от жълтата река на китай след 11 век от нашата ера, поддиквани от внука на Чингис хан - Кулай хан и докарали и селджуците? Думата комунизъм. комунисти идва от стадото КУМАНИ от жълтата река на китай!
11
0
 
12
 
! Отговори
Браво преди 9 месеца
Тази леля отрицателно възражда БСП .
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това селообразование-никаквица интересно на кои отправя нейните послания???
9
2
 
22
 
! Отговори
БГ РУСОФИЛИТЕ преди 9 месеца
БЪРЗО ПОДКРЕПЯТ САМО ПУТИН... НЕ И БЪЛГАРИЯ....
8
3
 
9
 
! Отговори
Кака Корни преди 9 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин-Мордашов,Авен,Дерипаска,Милер,Абрамович, Чорни,Розенщайн, са дълбоко обезпокоени,загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия български гражданин!
7
0
 
16
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 9 месеца
С тези вътрешнопартийни битки тази другарка явно не се е осъзнала още , че много от тези социалисти за които говори са на много различни мнения по тези въпроси .