Изпращаме на Украйна дефектни ракети, БСП: Навеждане и хващане за палците

Нямало кой да ги ремонтира и не можело да се използват
200
Изпращаме на Украйна дефектни ракети, БСП: Навеждане и хващане за палците
Снимка: БГНЕС

Парламентът одобри решението за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна, която се състои в доставка на неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р(К), в управление на Министерството на отбраната, боеприпаси за автоматично стрелково оръжия с калибър 5.56х6.45 мм, с отпаднала необходимост.

Решението беше взето на закрито заседание по искане на „Възраждане“.

От БСП пък напуснаха пленарната зала и обясниха, че не са разбрали какво точно са "дефектни ракети".

По време на дебата в откритата част от заседанието председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ обясни, че България ще изпрати боеприпаси, които са неизправни и няма как да се ползват.

„За ракетите С-300 в продължение на две години е имало отворена обществена поръчка за ремонт, която е била прекратена през 2022 г., заради това, че не е можело да бъдат ремонтирани и на българската страна е препоръчано да поиска тяхната замяна с руски такива, но това е било отхвърлено“, каза той.

Иван Ченчев от БСП настоя, че началникът на отбраната трябва да обясни каква изгода има България да дава дефектно въоръжение.

Още по темата
„Депутатите гласуваха тук на тъмно да се изпрати оръжие без да знае какво се изпраща. Сега пак на тъмно се изпращат ракети“, каза той.

Според левия Атанас Зафиров това е политическо решение и няма нищо с превъоръжаването на българската армия.

„Всичко, което даряваме е годно и става дума за политически акт, това не е лицемерие, а едно голямо навеждане и хващане за палците“, скочи той.

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов това е национални измяна в чист вид и хората, които вземат такова решение трябва да бъдат съдени за измяна.

„Нашата армия е унищожавана и разоръжавана от поредица национални предателите през годините“, скочи той.

Борислав Гуцанов от БСП настоя, че подобни безумия никой друг не си е позволявал да върши.

„Преди две седмици същите тези народни представители подписахте подобно решение и отворихте българските складове, някой от вас знае ли какво има в тези складове. По същия начин постъпвате сега. Да закрием Министерството на отбраната, след като няколко души решават и подписват като селски кметове“, коментира той. 


200
Още по темата: оръжие за Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
Лена и npocmoKupo от преди 2 месеца
Лена и npocmoKupo от Оная стая кат избереш, получаваш nuдupacm Kokopчо, дедо Ckлepo Дъню, uвpeu зеленю и останалите ykpo просяци
156
2
 
4
 
! Отговори
Ехаа преди 2 месеца
До 123 Кой те е агресирал теб , бе шматарок? Като искаш давай на ВСУ от заплатата си.
155
6
 
9
 
! Отговори
КаскетЯ преди 2 месеца
Др0гарката Импексова и БеСиеПе са професионалисти в "Навеждане и хващане за палците" ! Питайте др0гара Ре шет ни коФ - началника им! Сега др0гарите се загрижили да не би някой да им вземе мястото! Споко ве др0гари, това е национална черта!
154
8
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Като гледам на Нинова, както и на руските роби не им пука за това дали тия ракети са ни полезни, а са загрижени само за това, ВСУ да не вземе да се пази по добре от руските агресори. За нас тия ракети са скрап, за Украйна са възможност да спасява животи.
153
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко за България. Всичко, което има в складовете е наше и е платено с труда на нашите родители. Когато престанем да го зачитаме, тогава завършва нашето общество.
152
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оказа се че според Делян Пеевски са гласували и приели предаването на ЗЕНИТНО РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ а не на ракети. Това понятие включва 1 дивизион пускови установки 4 на брой, заедно със прилежащите към тях обслужващи и зареждащи машини плюс прилежащата към тях РЛС /радиолокационна станция/.Ако това е вярно значи сме капо. Няма за имаме сравнително модерно ПВО.
151
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските партии в българския парламент са бедствие.
150
0
 
8
 
! Отговори
гошо преди 2 месеца
Пеевски който 10 парламента не се явяваше на нито едно заседание сега се прави на умен. Браво шишо, отива ти но до кога? Явно това е цената за Магнитски...
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямам нищо против да им пращаме най-дефектните ракети на планетата. Пък какво произвеждаме качествено. после се питайте
148
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другарко Нинова , права сте , колкото и да не ми се вярва ! Но за това навеждане и хващане за палците имаме 500-годишен опит (той и за това е 500-годишен).А оmзаge cmoящия си е пак същият ...
147
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искрено си надявам с дефектните ракети С-300 укронацистите да се изтрепят сами.
146
1
 
15
 
! Отговори
един преди 2 месеца
ден фашистките ни политици ще съжаляват за делата си.
145
7
 
19
 
! Отговори
Амин преди 2 месеца
Когато първия руски войник стъпи на българска земя ще бъде посрещнат с хляб и мед и с цветя, а продалите душите си за долари демократи ще висят по колесниците на боингите извозващи американските политици от България !
144
0
 
7
 
! Отговори
Как ни коментират преди 2 месеца
Коментар, преведен от сайт на английски: "Разбира се, Украйна, ще ви дадем нашия ***, защото отказахме да поддържаме правилно нашите неща и отказахме да построим съоръжения, за да ги поправим, въпреки че имахме почти 40 години, за да го направим". Прави са, нали? Ако не стават за ремонтиране, защо даваме б'оклук, а ако стават за ремпонтиране защо не сме ги ремонтирали?
143
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега всичките ни ракети изведнъж ще се окажат дефектни! Слугинаж, слугинаж ... Досега само крадяха, но тия предадоха и държавата. Така разоръжиха армията, че футболната агитка на някоя съседна държава може да ни превземе!
142
1
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Дефектни или годни? Може ли да се вярва на министър Тагарев? Полезно е да си припомним, че той е служил в украинската армия като нещатен сътрудник. Никой няма да бъде учуден, ако след време се окаже, че той е изпратил на Украйна здравите ракети, а е оставил за българската армия дефектните. Ако някой представлява заплаха за националната сигурност на България, това е именно Тагарев-Тагаренко, а не например трима свещеници от руската църква.
141
15
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Ще даваме колкото може повече оръжие на Украйна и ще се гордеем с това! А жалките комунисти нека да си лаят!
140
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БСПто много добре познават позите от Kaма Cyтpa! Все са незадоволени, въпреки че направихме добри парички от войната! Това не е ли в полза на България?
139
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия ракети не можем да ги ползваме при нужда, ама БСПто как се издава кви са им съображенията против! Вaтянки! Тук не могат да лъжат! Много oмpaза в душиците им!
138
4
 
16
 
! Отговори
*/* преди 2 месеца
Много ми е интересно коя медия ще покаже огромния скандал случил се при посещението на Зеленски в Канадския парламент.Целия параламент ръколяска на нацист укрил се в Канада ,избивал поляци ,еврви и руснаци.