Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат

Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки, обясни той
4 окт 2023 11:28, Нели Христова
242
Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат
Снимка: БГНЕС

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с работодателските организации.

Имахме ползотворна среща с национално представените работодателски организации, съобщи в началото Денков, като отбеляза, че основната критика от страна на бизнеса е, че комуникацията не е добра.

"С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което предстои. Има пълно съгласие за нуждата от изготвяне на енергийна стратегия, колегите предложиха да има и индустриална стратегия, за да се види как ще се развият и индустриалните производства", каза още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов коментира, че заключенията от споразумението в голяма част са приемливи.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, отбеляза, че социалният диалог трябва да се укрепи и развие. "Индустриалните отношения в Европа имат добър модел, който трябва да се следи. Трябва тристранният диалог да се укрепи и развие", отбеляза той.

Велев съобщи, че се рестартира процеса за набиране на инвестиционни намерения. „До 6 ноември следва нов период, в който предприятията от страната, а защо не и от чужбина, могат да заявят инвестиционен интерес“, каза Велев и апелираме към активност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в МС страните са се съгласили, че България има "средносрочно и дългосрочно огромен недостиг на човешки ресурси". "Затова е добре, човешките ресурси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат изградени“, каза още Васил Велев, визирайки въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
1
 
! Отговори
Куроми Янко преди 7 месеца
149 Често ли ви спираха тока у публичния дом и требваше да ду хате сфещите
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре сега какво последно каза европейското началство. Да закриваме или да не закриваме. Това е най в важно. Другото е шоу.
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ко стана бре танасей
130
3
 
2
 
! Отговори
що да строят преди 7 месеца
в търговията е сладкото . Ще внася евтин ток . по евтино ли блок на аец за 10 милярда . Звучи глупашки . Дилърите на борсата цяла година купуват и продават . Цял свят търгува ток, само ние робуваме на въглищни замърсявъщи централи на тарикати .
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Минусите не ми пречат стойте на тъмно Мога да се справя и без ток имам опит. Вече съм го преживяла.
128
0
 
1
 
! Отговори
Плебеи ХУР за преди 7 месеца
Теца
127
2
 
1
 
! Отговори
веле и преди 7 месеца
денко дърпат юздите . местят трудещите се на по изгодни позиции . затварят въглищните електроцентрали и мини . продават на сцрап де какво имат , или продават македонците поточни линии, колички за въглища . Сега едва ли им се вози . Нека си блокират . На мене не ми пречат . Най-доброр е компромисите и разбирателството .
126
3
 
4
 
! Отговори
До 141 преди 7 месеца
То хубаво ще ги затворят, щото нали се знае че мърсят много и съсипват природата. Ама нали първо трябва се построят нови мощности които да ги заместят!? Алтернативата беше да се построи АЕЦ Белене. Това е бил планът още едно време. ТЕЦ-овете винаги са били временни мощности. Но някак си останаха за постоянно. Това е защото нието един от големите проекти не се реализира. Нито за газта, нито за петрола, нито за АЕЦ. И сега ще ги закрием така или иначе щото срокът им изтича. Но насреща няма нищо.
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След като е решено от ЕС трябва да изпълняваме вместо да умуваме. Нали е задължително. Да го изключат още сега. Европейската комисия ще плати ако има проблем.
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
АЕЦ не може да работи без аварийно има определени правила за експлоатация. Освен това Русия, отработва ядрените отпадъци, доколкото ми е известно.
123
4
 
1
 
! Отговори
КалилИбрахимДжейхан преди 7 месеца
Русо роби марш от магистралата бе пречете на бизнеса ми с тирове да си пренасям килата !
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом е вече прието ЕС законодателство да дърпат шалтера още днес. Какъв е смисълът на разговори по принцип. То вече е решено отдавна в Брюксел.
121
3
 
2
 
! Отговори
Комунизъм 2023 преди 7 месеца
Още народа и държавата немогат да се отърват от комунизма цицат ни яко бюджета някакви плебеи от консомола!Затваряй смръдливия ТЕЦ!
120
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АЕЦ Козлодуй зависеше от Болшая и Могучая тридесет години . И нито БСП, нито ГЕРБ взимаха решение . Създадоха сиофшорни сметки с олигарси . Предадоха интересите на милиони почтени българи , които им омръзна да живеят в несигурност и напуснаха държавата. Създадоха една енергийна система работеща на " тъмно" . Част от корупцията в държавата.
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денкофф е прав. Нищо не зависи от него и властите в София. ЕС е приел законодателство за сектор енергетика и то е задължително за прилагане.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като закрият и АЕЦ-а и сме готови! Всичко са го изчислили за 2040г да няма държава България. До тогава ще са останали само 5 милиона българи без армия. 3.5 милиона пенсионери. Но за сметка на това ще има много нови американски бази.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А в затвора кога? Нали Гешов ви пречеше? Махнахте го и все тая.
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ОСТАВКА И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР НА ДЕНКОВ, КИРО ПЕТКОВ, АСЕН ВАСИЛЕВ, ХРИСТО ИВАНОВ, ГЕН ГН0М И ЦЯЛАТА ШАЙКА ОТ ППДБЛГБТВГЗ+!
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Меките биби в Брюксел са ни обяздили отдавна. Вече е късно за протести. Съпротивата е безсмислена. Зиг хайл.
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ОСТАВКА !!!