Борисов пита Петков кой е виновен за неизпълнените събирания по бюджета

Не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала, предупреди лидерът на ГЕРБ
178
Борисов пита Петков кой е виновен за неизпълнените събирания по бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми, поне аз". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на новината, съобщена ден по-рано от финансовия министър Асен Василев, че кабинетът се готви за нов дълг до края на годината. От Търговище Борисов поиска да знае защо Василев не казва кои правителства са виновни за по-ниската събираемост от ДДС, предаде „24 часа“.

Още по темата

"Обръщам се към моя съюзник Кирил Петков защото съм бил мнителен - от 3 г. не сме в управлението, не сме имали шеф на НАП, финансов министър. Някои са виновни за това положение на бюджета. Шегите и закачките кое е хит са хубави, в предизборна кампания сме. Но защо не посочват виновните за това? Защо колегите от ДБ не го коментират", попита той колегите си от управляващото мнозинство ден, след като съпредседателят на ПП Петков обяви, че ГЕРБ няма как да ги строят пред стаята си.

"Няма значение пред коя стая ще се строяваме, не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала, не могат да се вземат тежки решения, забравяме за Шенген и всичко останало. Не е важно къде, по-важно е под един флаг да се строим, в името на България", настоя лидерът на ГЕРБ. "С нарастващия COVID, с дефицита, нищо хубаво няма да се случи. Ако сме единни като нация поне може да минем по-леко", добави Борисов.

Теменужка Петкова, която е част от бюджетната комисия в парламента обясни, че вчера е научила от медиите, че Василев възнамерява да тегли нов дълг. "Сметката ще я платим всички ние", предупреди тя. "Една от причините, макар да не се казва истината, е че има неизпълнение на приходите и то от ДДС на агенция "Митници", заяви тя. Според нея при управлението на Борисов и ГЕРБ бюджетът винаги е бил на излишък и е имало и за път и за инфраструктурни проекти. "Всичко, което се направи, бе благодарение на разумната фискална политика, която нашите правителства водеха. А сега влизахме от дълг в дълг. Не е ясно какъв ще е размерът и чакаме да видим с колко още ще задлъжнеем", ядоса се Петкова. Тя поиска точен отговор кой е виновен бюджетът да е на дефицит, макар и 3%.

"Оказа се лъжа, че при нашето правителство се е крало. Тия медийни клишета, ч сме крали по 8-10 млрд. на година, къде са в бюджета?" попита лидерът на ГЕРБ. И обясни - дефицит означава като си бръкнеш в джоба, да нямаш пари. "А ако в другия има 3 лв.,  си ги взел от комшията и трябва да ги върнеш - това е дефицит", обясни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: дефицитборисовпетков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А стига с тия кредити, кой ще ги плащата? Утре ще си хванете самолетите и кой за Канада, кой за Лондон , ще се разбягате, а Ние тука да ги връщаме. Идват тука , теглят кредити, обещават като изоглавени пари на всеки и после се покриват. Стига кредити, спрете грабежа !!!!!
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Обръщам се към моя съюзник Кирил Петков защото съм бил мнителен - от 3 г. не сме в управлението" - Да сме акуратни, от 2 години и пет месеца ГЕРБ не управляват или ББ брои календарно годините, а не астрономически. :)
131
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Кокорчо вдигна заплатата на културиста Спецов на 7000 лв. без добавките, защото събираемостта била много добра. Сега Боко го разобличи,че ще тегли нов заем ,за да попълва бюджета ,включително и заплатата на Спецов. Е,българино,бачкай за дребни стотинки,че Спецов и Кокорчо гладуват.
130
2
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
"Сглобката" на хиените съ пука, та, трещи!!!! Ще рече, тези "хайдуци", натикаха държаватъ и народъ баш у дъното на "Септичнатъ яма"!!! Старатъ хиенъ Винету вижда, че "Гемиятъ" потъва и вече съ готви да бега....!!!! "М/////та му на Посолството и на Магнитски, ставай да съ спасяваме, че шъ става страшну!" - Ей, това си мисли Старото индианску Вождъ дорде пуши Лулатъ!!! -))))
129
1
 
2
 
! Отговори
Ангеларий преди 6 месеца
А коя е Мата Хари?
128
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като Асен Василев иска да върне 20% ДДС на кръчмарите Буци и Дебелян вият - Не така, тия са наши хора. Ако поиска данък върху хазарта , пак вой до небесата. И после - Що нямало пари? Двете дебели мутри много са се объркали, ако си мислят, че хората не схващат защо няма достатъчно средства.
127
3
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
За старите не събирания на данъци и сметки си е виновен Бойко Борисов и неговите съветници . Защото системата е Централизирана и Непроменена от него и преди него . А вместо да се събират данъци от партииния фирми те отиваха в Партийни каси, кадри . БСП, ДПС , ГЕРБ и т. н . Всяка партия си имаше фирми ,а някой и цели обръчи от фирми
126
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой го има още за фактор този доказан лъжец? Това бант тустаните съвсем си изгубиха мозъците... жалка картинка! Този вместо да трие наровете в някоя килия, той още се опитва да влияе върху правителства, има място в Парламента и имунитет.... А после защо сме бандитска република..ц а вероятно и много от крадливите му кметове също ще се закрепят за лапане още 4 години..
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
не го питай,а го сваляй,така ще загуби изборите,а ти ще си фаворит,ще изтървеш момента.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
намаленото ДДС на кръчмите
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До РОМЪТ от БАНКИС един милион се съкратихме още когато ни раздадоха международните паспорти и разрешиха да пътуваме. Голяма част от хората заминаха още преди 30 години!
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали на Спецов му направиха министерска заплатата защото много пари е събрал?! Какво се оказва накрая?
121
6
 
3
 
! Отговори
ОТГОВОР преди 6 месеца
Как кой?! Пачко Кюлчев Барцелонски.
120
5
 
3
 
! Отговори
Ехаааа преди 6 месеца
Борисоff пипа........чудна рубрика за кражби и продажби!
119
0
 
20
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
Асене къде са 8 милиарда течове Асене ходеше по телевизиите и лъжеше безразборно Киро къде са танкерите с евтина газ лъжете нагло безнаказано Реформи били направили какви къде са кого обслужват Пропадане рушене безнаказаност инфлация цени заблуди ШЕПА хора управляват и лъжат и незнам защо българите спят АЛА бала машините записите на промените саботажите това е държавата ни от 3 год насам
118
2
 
8
 
! Отговори
Заемите са добра преди 6 месеца
Новина, с такъв дефицит не могат да вкарат еврото! Ха ха ха!
117
2
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 6 месеца
Мнозинството от Българите 25% гласуваха за Герб! А ти ни предаде и вкара ПП като Троянски кон!! Ако Посолството те държи за топките, напусне! На не обричай цял един народ и държава! Предател!
116
1
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 6 месеца
Ако ги оставиш до ротацията, после няма да има нико останало за тебе за крадене! Те ще закрият България с ударни темпове!
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко да разваля коалицията,само ще спечели от това.
114
1
 
14
 
! Отговори
До 122 преди 6 месеца
Не то и бедноста не е лошо нещо ;) Няма лошо в това да гладуваш и ровиш по кофите! Стига Киро, Бойко , Байдън и Зеленски да са мириардари ;))