Борисов пита Петков кой е виновен за неизпълнените събирания по бюджета

Не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала, предупреди лидерът на ГЕРБ
178
Борисов пита Петков кой е виновен за неизпълнените събирания по бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми, поне аз". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на новината, съобщена ден по-рано от финансовия министър Асен Василев, че кабинетът се готви за нов дълг до края на годината. От Търговище Борисов поиска да знае защо Василев не казва кои правителства са виновни за по-ниската събираемост от ДДС, предаде „24 часа“.

Още по темата

"Обръщам се към моя съюзник Кирил Петков защото съм бил мнителен - от 3 г. не сме в управлението, не сме имали шеф на НАП, финансов министър. Някои са виновни за това положение на бюджета. Шегите и закачките кое е хит са хубави, в предизборна кампания сме. Но защо не посочват виновните за това? Защо колегите от ДБ не го коментират", попита той колегите си от управляващото мнозинство ден, след като съпредседателят на ПП Петков обяви, че ГЕРБ няма как да ги строят пред стаята си.

"Няма значение пред коя стая ще се строяваме, не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала, не могат да се вземат тежки решения, забравяме за Шенген и всичко останало. Не е важно къде, по-важно е под един флаг да се строим, в името на България", настоя лидерът на ГЕРБ. "С нарастващия COVID, с дефицита, нищо хубаво няма да се случи. Ако сме единни като нация поне може да минем по-леко", добави Борисов.

Теменужка Петкова, която е част от бюджетната комисия в парламента обясни, че вчера е научила от медиите, че Василев възнамерява да тегли нов дълг. "Сметката ще я платим всички ние", предупреди тя. "Една от причините, макар да не се казва истината, е че има неизпълнение на приходите и то от ДДС на агенция "Митници", заяви тя. Според нея при управлението на Борисов и ГЕРБ бюджетът винаги е бил на излишък и е имало и за път и за инфраструктурни проекти. "Всичко, което се направи, бе благодарение на разумната фискална политика, която нашите правителства водеха. А сега влизахме от дълг в дълг. Не е ясно какъв ще е размерът и чакаме да видим с колко още ще задлъжнеем", ядоса се Петкова. Тя поиска точен отговор кой е виновен бюджетът да е на дефицит, макар и 3%.

"Оказа се лъжа, че при нашето правителство се е крало. Тия медийни клишета, ч сме крали по 8-10 млрд. на година, къде са в бюджета?" попита лидерът на ГЕРБ. И обясни - дефицит означава като си бръкнеш в джоба, да нямаш пари. "А ако в другия има 3 лв.,  си ги взел от комшията и трябва да ги върнеш - това е дефицит", обясни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: дефицитборисовпетков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кога, ще имаме български държавници, като ПОЛСКИТЕ? Български държавници, които стъпван на една добре изградена и оформена българска докрина обслужваща българските интереси? А не петопоклонници русофили и разни други фили, обучени да воюват срещу своята държава и да ограбват своите съграждани??? Защото това се случва днес!
52
1
 
1
 
! Отговори
опорката преди 6 месеца
Откровени лъжи!
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КАКВО ме интересува какви спомени имал терориста гном Путин, който зедно с олихархичната ти московска терористична групировка от феодали убийци, се опитват за заличат българския произход на БЪЛГАРСКАТА писменост, с която си служат. И се опитват да а зачият в орбитата на създадения от тях македонизъм върху костите на българите????? Какво ме интересува Путин гнома? Роби! Престанете да бъдете Роби!
50
2
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Съмнявам се че Путин има и идея кой е Кирил Петков, цялостната политика на България като член на НАТО е подкрепа за Украйна , независимо кой е премиер щеше да е такава позицията на България защото е член на НАТО, става въпрос че войната Русия - Украйна стана по време на управление на ПП и се очакваше България да вземе позиция, а това че Петков се снима със Зеленски и го тупа по рамото, съмнявам се Путин изобщо в момента има спомен за Кирил Петков.
49
0
 
7
 
! Отговори
Мая преди 6 месеца
Стига с това премитивно лице моля.
48
2
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 6 месеца
Тя резбата на ППЛГДБТИ+ е лява по дефолт...
47
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 6 месеца
ТИЯ ДВАМЦАТА ЗАЕДНО СЪС ШИШИ ЗДРАВО КЛАТЯТ НАРОДА И ЗАГУБЕНЯЦИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ. СЪС 300. ПЛЕТАТ СИ ДАЛАВЕРИТЕ ПЕРАТ СЕ ЕДИН ДРУГ. А ВИЕ НИЕ ЗА ПАЛЦИТЕ СЕ ДЪРЖИМ. НО ЩЕ ДОЙДЕ ВСЕ НЯКОГА ВИДОВ ДЕН. МАЛКО СА ТУК ТЕЗИ НО ТАМ ЩЕ СА ВЕЧНОСТ.
46
2
 
3
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 6 месеца
Предизборни циркове и любовни дрязги в интимната НЕ-коалиция на Посолството... Айде Буци и Беефффски да минат пак про100 Киро с 200 отзад и да се "сдобрят" на парапета!
45
1
 
5
 
! Отговори
Oпорката преди 6 месеца
Лъжи, лъжи, лъжи ...
44
0
 
8
 
! Отговори
Суверенът преди 6 месеца
Партито на тази весела сглобка, ще го плащаме ние.
43
2
 
4
 
! Отговори
Наш Киро преди 6 месеца
Приоритет му е да обезлюди голяма част от България и да я превърне в територия.
42
2
 
3
 
! Отговори
Посолството преди 6 месеца
Така така ние сме готови да ви дадем помощ при 10 % лихва, вярно е че е по-висока от тази в циганскатта маала ама нали сме приятели и за тове Ви плащаме
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Public enemies- Напротив,ако си добър покитик от малка държава трябва да си траеш и последен да се хвърляш срещу мечката. Понеже както казах заради спирането на газа и липсата на руски туристи изгубихме милиарди. И после ревем,че не би стигат парито. Това беше огромна политическа грешка. Както и тази на Борисов,че спря Аец Белене преди години. Това също е некадърна грешка за милиарди. Двамата са единакво некадърни и подкупни
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каква " коалиция" сте,щом си разговаряте чрез " медиите" бре смешници? ОСТАВКА! Политически Превратаджии!
39
1
 
1
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Не става въпрос че Кирил Петков е пазил отношения с Русия, ясно е неговата позиция още на снимка със Зеленски, става въпрос че причината българската икономика да е съсипана е ковид и война Русия-Украйна и българската позиция по тази война, а Боко имаше цели 12 години на управление без голям стресов фактор.
38
5
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 6 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
37
2
 
7
 
! Отговори
Бате, бъди милостив преди 6 месеца
ПП са младежкото движение на ГЕРБ. В тях е бъдещето
36
1
 
4
 
! Отговори
Всеки знае преди 6 месеца
Комуниста данък не плаща, мързелив и корумпиран крадец, с протекции от 20 коляно, очаква Москва да го короняса отново на власт
35
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Аре Боко бутай седянката!!! Сега ли видя, че Асан Василев е ненормален и ще фалира държавата? На тези избори твърдо няма да гласувам за ГЕРБ.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 28 Public enemies-Не ставай смешен. Че нали точно Кирил Петков съсипа отношенията с Русия. Първи скочи с поляците да сме затваряли въздушното пространство за руски самолети и то в началото на туристическия сезон. Първи започна да подарява оръжия. И затова първо на нас спряха газа и започнахме първо ние да го купуваме на скъпи цени. И си платихме милиарди надценка