Борисов пита Петков кой е виновен за неизпълнените събирания по бюджета

Не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала, предупреди лидерът на ГЕРБ
178
Борисов пита Петков кой е виновен за неизпълнените събирания по бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми, поне аз". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на новината, съобщена ден по-рано от финансовия министър Асен Василев, че кабинетът се готви за нов дълг до края на годината. От Търговище Борисов поиска да знае защо Василев не казва кои правителства са виновни за по-ниската събираемост от ДДС, предаде „24 часа“.

Още по темата

"Обръщам се към моя съюзник Кирил Петков защото съм бил мнителен - от 3 г. не сме в управлението, не сме имали шеф на НАП, финансов министър. Някои са виновни за това положение на бюджета. Шегите и закачките кое е хит са хубави, в предизборна кампания сме. Но защо не посочват виновните за това? Защо колегите от ДБ не го коментират", попита той колегите си от управляващото мнозинство ден, след като съпредседателят на ПП Петков обяви, че ГЕРБ няма как да ги строят пред стаята си.

"Няма значение пред коя стая ще се строяваме, не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала, не могат да се вземат тежки решения, забравяме за Шенген и всичко останало. Не е важно къде, по-важно е под един флаг да се строим, в името на България", настоя лидерът на ГЕРБ. "С нарастващия COVID, с дефицита, нищо хубаво няма да се случи. Ако сме единни като нация поне може да минем по-леко", добави Борисов.

Теменужка Петкова, която е част от бюджетната комисия в парламента обясни, че вчера е научила от медиите, че Василев възнамерява да тегли нов дълг. "Сметката ще я платим всички ние", предупреди тя. "Една от причините, макар да не се казва истината, е че има неизпълнение на приходите и то от ДДС на агенция "Митници", заяви тя. Според нея при управлението на Борисов и ГЕРБ бюджетът винаги е бил на излишък и е имало и за път и за инфраструктурни проекти. "Всичко, което се направи, бе благодарение на разумната фискална политика, която нашите правителства водеха. А сега влизахме от дълг в дълг. Не е ясно какъв ще е размерът и чакаме да видим с колко още ще задлъжнеем", ядоса се Петкова. Тя поиска точен отговор кой е виновен бюджетът да е на дефицит, макар и 3%.

"Оказа се лъжа, че при нашето правителство се е крало. Тия медийни клишета, ч сме крали по 8-10 млрд. на година, къде са в бюджета?" попита лидерът на ГЕРБ. И обясни - дефицит означава като си бръкнеш в джоба, да нямаш пари. "А ако в другия има 3 лв.,  си ги взел от комшията и трябва да ги върнеш - това е дефицит", обясни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: дефицитборисовпетков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
4
 
! Отговори
Бойко стига се преди 6 месеца
Прави на мъж! Веднъж Секретарка на Посолството, завинаги Секретарка на Посолството! И жартиери ще носиш ако ти наредят!
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилите разрушават България. Получава им се добре!
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правителството зорко трябва да следи какво се случва в сектор енергетика и земеделие. Там комунистите управляват и бесят все едно сме руски роби
90
0
 
5
 
! Отговори
А защо ги подкрепи преди 6 месеца
Бойко?? На вота??
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моляяяяяяя? Какво било спасявано при мутропитека и едножник Винету Без Суджуклям Бойку? Колко новоизлюпени богаташчета с холи се появиха? Колкоооо? Суджуците, Таню и Ваню, пачките, пищовите, фурмите, чувалите за нови хотели, милионите за различни обществени сфери, за нашите момчета? Така ли се е спеставяло. Редица вампири закачени на хранилката, на гърба на Европа и България. Така ли се е сестявало?
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП и ДБ не направиха чистка в държавния сектор и резултата е на лице. Всички русофили крадат като за последно
87
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Тия пари дето ги спестявахме при Бойко скоростремително се изпаряват заради едни инсталирани във властта шарлатани некадърници, които подпалиха България от четири страни. Още по-виновни са наивните им жълтопаветни поддръжници, шарани налапали дълбоко куката на червените манипулатори за откраднати милиарди, кюлчета , пачки в чекмеджета и барселонски вили. Колко г-лу-пав народ се е пръкнал в страната ни !!!
86
3
 
5
 
! Отговори
Продажни русофили преди 6 месеца
В България всички заводи трябва да станат частни, защото ако са държавни стават плячка на Москва
85
1
 
5
 
! Отговори
Заемите са добра преди 6 месеца
Новина, с такъв дефицит не могат да вкарат еврото! Ха ха ха!
84
5
 
3
 
! Отговори
Борбата е с вас преди 6 месеца
Тези, които слагате минусите. Вие сте същите. Обучени в неьастие и злоба да ограбват и да държат в подчинение своите! Нямате морална стойностна система. Не можете да направите разликата между насилник и жертва! Не можете! До такова ниско ниво сте аднали, че не правите разлика между грабител и ограбван! Бизнесменчета. Вие така и ограбвате своя народ, своите съграждани. Нямам думи да ви опиша, какво представлявате. Трябва да бъдете захвърлени в *** на историята, като нещо ужасно.
83
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заради твоите кражби, БГ все още не е в Шенген!! Сега си сложи чадър, с който се предпазваш от плювните!!
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилите разрушават България. Те се назначават на държавни служби с протекции от Москва
81
0
 
6
 
! Отговори
Честито българи преди 6 месеца
До 1, 2 години няма да имате храна, ток и газ! Но затова пък ДЪЛГОВЕ, ИНФЛАЦИЯ и високи ДАНЪЦИ!
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Румен Радев унищожи България за 2 години с назначените временни правителства. Сега 10 години мизерия ще е.
79
1
 
3
 
! Отговори
Вервайте му... преди 6 месеца
Самолетите вече летят, реакторите бълват електроенергия, от газовия поток блика газ и помпим от Черно море нефт. Все платени проекти за милиарди от Бойко и ефект нула.
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилите разрушават България. Те се назначават на държавни служби с протекции от Москва
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руска агентска мрежо, която слагаш минуси, точно ти си отговорна за разрива в отношенията на България и Русия. Точно ти трябва да бъдеш сведена до невъзможност за осъществяване на каквито и да било подривни дейности срещу България. Ти и Путин трябва да бъдете лишени от власт и ръководни възможности. България да прекрати връзките с Русия, до избирането на нов президент на Русия при честни избори. Кой съм аз ли? Вие кои сте? Не може да отидеж в чужда държава и оказваш натиск в развитието и!
76
0
 
6
 
! Отговори
Чудя се сато преди 6 месеца
Закрият всички сектори в България индустрия, енергетика, земеделие итн, и останат само заеми? Какво ще крадат?? Защото те друга държава нямат където да се премистят да крадат! Поне Бойко де..Киро, Габриел, Лорел си имат двойно гражданство..
75
4
 
2
 
! Отговори
Старшината преди 6 месеца
Президента е виновен.
74
3
 
1
 
! Отговори
Серго преди 6 месеца
Блажите ли, мушмороци?