"Възраждане" не дадоха подписи за втория вот на недоверие

Не бивало да се прави по време на кампания
23 окт 2023 16:16, Стела Стоянова
26
"Възраждане" не дадоха подписи за втория вот на недоверие
Снимка БГНЕС

БСП не е събрала достатъчно подписи за вот на недоверие срещу кабинета на Николай Денков. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров във връзка с подготвяния втори вот на недоверие, след като гласуваният на 13 октомври вот, внесен от опозицията, не успя да събори кабинета, информира БНР.

"Обявеният от БСП вот на недоверие за провал на правителството в областта националната сигурност и отбрана предизвика широк обществен интерес. Още с анонсирането на нашето намерение получихме уверение от “Възраждане” и "Има такъв народ", че ще получим подкрепа, след като подготвим и обсъдим мотивите към него. След като разписахме тези мотиви, ИТН веднага и коректно дадоха техните забележки, които бяха нанесени в окончателния вариант на мотивите, получихме и такива от “Възраждане”.

Приехме окончателен текст, изпратен и одобрен и от двете политически сили. ИТН са съгласни веднага да внесем мотивите и да инициираме такъв вот, но от “Възраждане” получихме отказ с мотиви, че по време на кампания не бива да се прави такъв вот," заяви Зафиров на брифнг в централата на партията.

“Само нашите подписи и тези на ИТН не са достатъчни да внесем такъв вот”, добави Зафиров и посочи, че те продължават да събират подписи.

Още по темата
Според Зафиров “Възраждане” отказват да дадат нужния брой депутати за реализиране на вот на недоверие и това поставя въпрос защо в предизборна кампания се е провел вот на недоверие заради провал в сфера енергетика, а сега втори не се провежда.

Депутатът коментира, че въпреки гръмко обявените обещания, в условията на една засилваща се геополитическа нестабилност и припламващи ежедневно конфликти в различни части на света, рисковете пред страната растат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 6 месеца
Айдее и Копейката е получил парче от баницата! Издаде се и той =)
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оказва се че Копейкин има малко повече акъл от Корнела
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лелката ще им дърпа ушите, ползи нямат но ще загубят 5-10мин за гласуване.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Възраждане са патерица на ГЕРБ
14
4
 
5
 
! Отговори
До Дарко преди 6 месеца
,,Възраждане" не са гласували за Пеевски за шеф на правната комисия. Точно либералчетата не си отваряйте устите, защото вие два пъти се коалирахте ГЕРБ и по един път с ДПС и БСП.
13
8
 
9
 
! Отговори
Darko преди 6 месеца
Костаки отдавна е човек на Боко, ако сте забравили с техните гласове избраха Пеевски за шеф на правната комисия в Парламента. Така че са купени отдавна Баце има два варианта ако са против него. Първият е като ги купува, до втория не се стига май никога. Има примери с Волен Сидеров и Яне Янев. Цомчо Камилата също го купиха, а Дренчев дължи данъци за половин милион, така ще играят по свирката на Пеевски и Боко, толкова!
12
17
 
16
 
! Отговори
въZраждански мужици преди 6 месеца
Какво правят руските националисти от Възраждане в българския парламент ? И защо изобщо има толкова много руски партии в България ? Като искате да развявате руски знамена хайде пo вагоните и към Русия !
11
14
 
12
 
! Отговори
Възраждане са преди 6 месеца
Проект на ГЕРБ - Очевадно е Вече!
10
2
 
4
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 6 месеца
Хурнелке, чакай да видим изборите... Кицето...
9
7
 
13
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 6 месеца
Костадинов се е ваксинирал и е минал на евро
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Губиш гласоподаватели, копейкин!
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Груба грешка. Копейките са в непознати води, чудят се какво да правят.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разграждане е партия на ГЕРБ-ДПС. Те какво кажат на Копейката това става.
5
8
 
13
 
! Отговори
Тоест преди 6 месеца
На копейките не може да се разчита..Ама те са си от вашите
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По-скоро от Възраждане са осъзнали безмислието на вотовете срещу Сглобката. Ща чакат тя да се разхлаби, което е съмнително заради посолството, или да се случи вотът със сопите, което е по-вероятно. Корнелия от своя страна бърза, за да демонстрира активност преди изборите и да спечели още някой глас. Но надали ще се случи.
3
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
подаите си оставките и се махаите не виждате ли че съсипахте партията симоже ли такава наглост затова не гласувам защото не мога да ви гледам едни исъщи 30 години това явление е при всички партии
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и тия се продадоха :)))
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Или Баце или Делян, а може и двамата, са дръпнали за ушите непослушното си Коце. И всичко върви по план.