Пеевски и Добрев сезираха прокуратурата по казуса "Лукойл"

Той е за незаконен износ на руски петрол от компанията
11 ное 2023 08:23, Александър Попов
51
Пеевски и Добрев сезираха прокуратурата по казуса "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

Сигнал до прокуратурата за проверка на "Лукойл" България затова, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, включително и в страните от ЕС, горива, които са произведени от руски петрол, изпратиха председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и народният представител от ГЕРБ Делян Добрев, съобщиха от ДПС.

Още по темата
Сигналът, адресиран до прокуратурата и Държавна агенция „Национална сигурност", е по съвместно разследване на неправителствената организация Global Witness, Център за изследване на демокрацията в България и Център за изследване на Енергия и чист въздух, Финландия (CREA), публикувано от изданието „Политико" на 09.11.2023г

В сигнала Делян Пеевски отбелязва особената важност за българското общество на повдигнатите въпроси, оповестени в медийни публикации. Пеевски посочва, че цитираните източници, е възможно да съдържат достатъчно данни за търсене на наказателна отговорност от определени лица, ако същите са допуснали заобикаляне на наложените на Русия санкции от страна на ЕС, което е довело до печалби за Русия от порядъка на 1 милиард евро, с които е финансирана войната в Украйна.

Според разследването само между месеците март и юли 2023г. рафинерията на „Лукойл" е изнесла по този начин около 3 милиона барела горива, произведени от руски петрол.

В сигнала Пеевски настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която, ако бъдат установени конкретни лица, извършили нарушение на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия санкции от Европейския съюз и до осъществяване на състав на извършено престъпление, да бъдат предприети необходимите действия за защита на обществения интерес и търсене на съответната отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мутри вьн
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само в Магнитко ми е надеждата да бутне Мочата, може би още малко трябва да го намагнетизират заедно с Боко та да хванат двамата чуковете и кирките и да направят разглобка на грозилата.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борба за вкусната баница Лукойл.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е тоя дебелак силно се оживи и размърда, взе да се натяга неистово на посолството? Сигурно са го стиснали силно за тесните места за които го държат, та да не задреме?
33
0
 
8
 
! Отговори
? преди 5 месеца
Дали някой си задава въпроса, защо хората 15 години подкрепяли Лукойл да не плаща данъци с Доган имаш своят Росенец до самата рафинерия, хората дали безплатно пристанища на Лукойл и тн сега като първи популисти извличат политически дивиденти от глупавия избирател. Как 15г. на Власт Лукойл не плати и лев а само обгазяваше Бургас а печалбата отиваше в Русия. За нас оставаше само Мазута по Банските.Вярвате ли им?
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гласуваш за ГЕРБ управлява ДПС и пп. Лошо много лошо.
31
1
 
12
 
! Отговори
САТАНАТА преди 5 месеца
Пеевски пял по свински, Добрев свирел,но и двамата в дует,а диражирани от Урсула...
30
0
 
18
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 5 месеца
Мафията скача и иска да е на кранчетата. Готвят ни кошмар. Пеевски препран и ментор на правителството на Подмяната.
29
0
 
14
 
! Отговори
Делянчо доста свеж преди 5 месеца
изглежда!! Струва му се наМАГНИТизиран нещо! От ФАЩ са му написали и текста и всичко. Само трябва да излезе да го издекламира. Че иначе рискува да го прибрерат от някой остров където е забеднал на почивчица. Не е хаир така, да ти дишат ФАЩ във врата. Ще продава и България и Българите и майка си ще продаде. Само и само да не му ударят магнита.
28
2
 
10
 
! Отговори
Хахахахахаха, преди 5 месеца
Цирк Греб - ДъПъСъ с нови клоунски номера... Господаря им от Посолството какво мисли по случая?!? :D
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пеевски е осъвременен вариант на Илия Павлов. Все пак времената са други.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Kokopa в 3aтвopa!
25
3
 
12
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
Тези двамата са пълни оли го френи ! От падане на дерогацията България няма никаква полза. Лукоил работи на ишлеме. Фирмите ( вход - изход) са регистрирани в Люксембург и Холандия. Ама изнасяли за русия иданците се плащали другаде !!! Финансирали войната !!! Дреме ми.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По цял свят такива като тоя, Бибитко и ПростоКиро, допринасят за омразата към САЩ. Герои на нашето време!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ооооо, премиера, как е?
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Писна ни от този Пеевски, активист от закона магнитски. Престарава се максимално и се прави на интересен. Какво доживяхме. Преди няколко години масови протести срещу него, а сега пръв отличник от магнитски.
21
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Виждали ли сте пинчери да се ежат на питбули... А и Коледа долазя, а прасетата са мноу търсени по туй време... ===)))
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Откакто американците вкараха Шиши в този измислен от тях списък Магнитски,той стана голям борец за демокрация,по-голям дори от прословутите Монката Паси и бившият ни президент,по известен с прозвището Магаренцето на Борисов...
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ами те в унгария си получават претрола по нефтопровода през украйна- защо тия от-ре-пки искат ние да се гърчим със скъп бензин - като америка си внася непрекъснато руски дизел и уран- народееее отвори си поне едното око
18
1
 
7
 
! Отговори
Ами, преди 5 месеца
от известно време се говори, че почетният председател и изтъкнат хидроинженер е закъсал яко с кинтите. Имал да дължи около 80 млн само за ТЕЦ Варна. Заведени са и дела. Някой трябва да намери или да даде тези кинти щото почетният ги няма и Ставри го очаква отново. А, и другарят Магнитски го дебне отзад. Та тези врътки с издигане и сваляне на хора около него са за това. Просто някой трябва да свърши работата. Нищо чудно и последната уйдурма с Лукойл да е причинена с активното сополско участие.