ѕитай лел€ си √ошо... »“Ќ на война с джендър идеологи€та, ѕѕ-ƒЅ, √≈–Ѕ и ƒѕ— ги спр€ха

…орданов: ‘акт е, че тази битка ще € загубите по тази тема
ќбновена: 29 ное 2023 12:09 | 29 ное 2023 12:08,  амели€ ÷ветанова
444
ѕитай лел€ си √ошо... »“Ќ на война с джендър идеологи€та, ѕѕ-ƒЅ, √≈–Ѕ и ƒѕ— ги спр€ха
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ѕромените в «акона за закрила на детето, с които на практика да се забрани сексуалното образование в училищата, което се отнас€ до теми за половата идентичност, не б€ха одобрени на първо четене. Ѕитката срещу джендър идеологи€та беше на »“Ќ, но депутатите от ѕѕ-ƒЅ и √≈–Ѕ се въздържаха при гласуването, от ƒѕ— б€ха против, така че поправките претърп€ха провал.

— текстовете се предлагаше да се забрани „разпространението на територи€та на всички предучилищни и училищни заведени€ на идеологи€, беседи, листовки и други видове развлактелни, информационни и обучителни материали на здравна, полова и обществена тематика, несъотвестваща на общоприетите морално етични норми за пон€тието биологичен пол в обществото“.

ќт »“Ќ искаха още да се забран€т материали по теми за половата идентичност на децата, различна от биологичната, както и медицинските услуги на деца, включващи хормонална или друг вид терапи€. ќт парти€та на —лави “рифонов насто€ваха да има санкции за нарушени€ в размер от 2000 до 4000 лева за физически лица и от 10 до 20 хил. лева за юридически лица.

ќсвен това промените предвиждаха в преходни и заключителни разпоредби на закона да се въведе забрана в «акона за здравето на пр€ката реклама и извършване на медицински услуги, включващи хормонална или друг вид медицинска терапи€ за пром€на на пола сред лица под 18 години

ѕо време на дебата “ошко …орданов от »“Ќ припомни, че има решение на  онституци€та по тази тема и попита депутатите от ѕѕ-ƒЅ, ƒѕ— и √≈–Ѕ защо мълчат.

„“ук има вкоренени и традиционни разбирани€ на българите по отношение на семействата. ¬ този край на света с историческата ни съдба и с отношението на българите към семейството, никога н€ма да мине да се об€сн€ва на деца, че могат да се заиграват с други от същи€ пол. ’ората искат това, което е заложено в този закон и като се запънете срещу хората, ще си понесете политическите последстви€ и ще смалите като бройка, вли€ние и авторитет“, обърна се той към депутатите от мнозинството.

„‘акт е, че тази битка ще € загубите по тази тема, факт е, че българите не жела€т такова нещо, €вно и гол€ма част от «ападна ≈вропа не го иска, предсто€т евроизборите и съставът на следващи€ ≈ѕ ще е много по-различен“, предупреди той.

ѕо думите му в момента за осинов€вани€ самосто€телно кандидатства хора, които не са хетеросексуални, а след това живе€т с партньора си.

„¬ицове от типа „ћамо, мамо, какво е травестит? Ќе знам, питай лел€ си √ошо“ са съвсем реални“, отсече …орданов.

 расимир ¬ълчев от √≈–Ѕ коментира, че не се води ц€лостен разговор за възпитателната функци€, а така се постав€ темата като че ли училищата са основното средище, в ко€то се пропов€да ранната см€на на пола.

„Ќапротив, днес училищата са в неравна конкуренци€ с мощни информационни среди като интернет, медиите, социални мрежи. ”чилището най- често е обвин€вано, че е основен източник на агреси€, което не е така, защото там се случва агреси€та, но т€ е провокирана от други фактори в средата“, насто€ той.

Ћидерът на Ѕ—ѕ  орнели€ Ќинова скочи от парламентарната трибуна: „ƒолу ръцете от българските деца!“

„Ќие уважаваме различи€та и сме против агреси€та срещу тези хора, защото право на всеки е да решава какъв е и с кого да живее, но след 18 години, преди това не пипайте децата“, каза т€.

„ огато √≈–Ѕ внесе »станбулската конвенци€ в Ќ—, биха камбаните във всички църкви, нещо което се случва само по време на война, във всички църкви се четоха молитви за вразум€ване на народните представители“, припомни Ќинова.

“€ показа от трибуната книжка, ко€то по думите й се се разпростран€ва в лекарски кабинет в училище и ко€то се нарича „—ексуално здраве за лесбийски и бисексуални жени“.

„ оето и момиче отиде, в кабинета € получава“, отсече т€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


444
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
321
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
≈дно от най-√Ќ”—Ќ»“≈ неща с които можеш да разсипеш живота на едно дете е да го поквариш с та€ д€волска пропаганда докато е още с крехко съзнание.
320
10
 
2
 
! ќтговори
joy преди 4 месеца
 огато н€кой н€ма какво да каже и предложи и търси евтин рейтинг почва с джендърите
319
0
 
10
 
! ќтговори
н€кой преди 4 месеца
¬сички кр€съци за дискриминаци€ на незнам кои си се базират на сериозен икономически интерес. Ќаливат се много пари в във фондации и Ќѕќ. «а ти€ пари, българите ще бъдат убеждаване че са марсианци и малки зелени човечета. “ова е.ѕоказателен пример е т.нар. фондаци€ " аритас", ко€то преди години беше изгонена от Ѕългари€ поради лесбийски истории и н€колко години хич ги н€маше. —ега пак нещо се опитват да прав€т.  аквото и да ти говор€т - знай, че става дума за пари!
318
11
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
319- 41 г работ€ като детска учителка- никога подобни теми не са сто€ли за разглеждане- мол€ те посочи образователното направление, където според теб ти€ теми са засегнати за да можем всички да видим лъжеш ли или не...не лъжете, всеки може да види в интернет темите в/у които работим с деца. ѕак ли започвате- Ќќ–¬≈∆÷»“≈ ў≈ Ќ» ¬«≈ћј“ ƒ≈÷ј“ј » ў≈ √» Ќјѕ–ј¬я“ √≈…ќ¬≈-  –≈ћЏЋ— »“≈ ќѕќ– » Ќ≈ ¬Џ–¬я“- Ќ—» ЅЏ√ј–» Ќјѕ”—ЌјЋ» Ѕ√ √–јЌ»÷ј ћ ќ “ќћ¬–» ¬ –јЎј- 113- ¬ ≈¬–ќѕј » —јў Ќјƒ Ќјƒ 700 000....
317
8
 
2
 
! ќтговори
”баво преди 4 месеца
ние н€маме ли си други проблеми? ѕърви борци срещу джендърството. јз не познавам нито един ***. » да има сред познатите ми, не му личи. ќбаче инфлаци€та, лошата инфраструктура, грозните графити по центъра и престъпността ми бодат очите.
316
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ƒо 327. —татистиката ти е тендициозна.  акто и статистиката на ко€то се основава *** идеологи€та. ќсновните изследвани€ които са в основата на тази идеологи€ са правени с хора от затворите които в повечето случаи са психопати.
315
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ƒо 326. ƒано и така да си остане
314
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
329. √лупосто на търкалета. Ќ€ма такава статистика. » в Ѕългари€ изобщо насилието не е толкова гол€мо колкото в други цивилизовани страни
313
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ƒо 333. »ма ли възможност да се разберат имената им
312
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
"«а" това на деца в детските градини да се пропагандира иде€та за "полово самоопределение", "пром€на на биологични€ пол", хормонална "терапи€" и химическа кастраци€(блокиране на пубертет), гласуваха следните депутати: 1 от √≈–Ѕ-—ƒ—, 22-*** от ѕѕ-ƒЅ и 28 от ƒѕ—.
311
1
 
15
 
! ќтговори
«апомнете това ! преди 4 месеца
Ѕългарите тр€бва да запомн€т това гласуване. ќтсега нататък членовете на ѕѕ и √ерб тр€бва да бъдат наричани с “ќ и епитетите ЋеЋ€ - лвл€  иро, лел€ јсен, лел€ ’ристо, лел€ Ѕойка Ѕанк€нска. «а лел€ ƒел€нка ѕеевска да не говорим !!! “ова турско *** ƒел€нка щ€л да ни става премиер - с€дай на ибрика си бе полово извратено ***- режете му хоботчето на ƒел€нка и да ходи с ≈мили€н да карат тротонетки !!!
310
14
 
6
 
! ќтговори
ahaha точно преди 4 месеца
ƒо абе нормални ли сте - да не говорим че най много пребити жени има в Ѕ√ на глава от населението, бааааааси и традициите уе
309
13
 
5
 
! ќтговори
абе нормални ли сте преди 4 месеца
какво е традиоционното отношение на бъгарина за семейството, данните показват над 79% живе€т без брак и имат деца дори, над 80% от децата се отглеждат от семейство от 2 жени майка и баба, това ли е ти е традици€та бе ***
308
3
 
19
 
! ќтговори
ƒиана преди 4 месеца
ƒжендърната идеологи€ е логичното продължение на секс-революци€та на «апад и е насочена определено срещу интересите на личността за един хармоничен и щастлив живот чрез тласкане на енерги€та на младежта по грешни пътища, отклон€вайки € от решаване на реалните проблеми на времето...“ова измислиха гол€мите западни "политически стратези", какво им пука за личността, важното е да не се зас€гат обществените процеси..” нас това продължение е неадекватно - липсва му основата: дрогата и разрухата
307
0
 
6
 
! ќтговори
Ўа ги спрат € преди 4 месеца
«а кво им се плаща.
306
3
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
¬иж ти - ƒѕ—арите са първи извра**тен€ци, най-крайните либерали троцкисти. явно ƒоган иска внуците му да се изкелифирчат в ранна детска възраст. ѕеевски кога ще ни представи жена му - лел€ √ошо?? ј и останалите подметки , които са се скрили под " въздържал се". Ќа Ѕоко внуците и те ще се изврат€т, щом  оз€к така иска.
305
3
 
31
 
! ќтговори
–юхо преди 4 месеца
Ќ€ма нищо лошо да остав€ш хората сами да решават за себе си, лошото е когато се прави огромна рекламна кампани€.  ажете ми ко€ е международната дата на хетеро сексуалните, кога е парада, къде се провежда?
304
14
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
∆ив популизъм. Ќищо н€ма да направ€т по въпроса и не им пука.
303
35
 
3
 
! ќтговори
Teo formerly Teodora преди 4 месеца
ќле, хораа! «ащо да енлошо това? ¬се пай говорим за свобода! ѕравото да бъдеш себе си! Ќе всеко се ражда с правилното т€ло. Ќазначени€ ти по рождвние пол, не тр€бва да те определ€!! »ма организации, който помагат и на деца с транзоцо€та :)
302
4
 
37
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
"...но депутатите от ѕѕ-ƒЅ и √≈–Ѕ се въздържаха при гласуването..." –азбира се, кирчовци и кокорчовци ще продадат на западн(ал)ите си господари всичко до което се докопат, включително и децата ни. “ретополова »«««ћћћ≈“““!