Слави за едни 8 млрд. лв за здраве и една оставка

Лидерът на ИТН коментира дебатите в парламента
30 ное 2023 13:31, Александър Попов
45
Слави за едни 8 млрд. лв за здраве и една оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира днешните дебати в парламента, където избират подуправител на НЗОК. Кой на кого е избор и отново искане на оставката на кабинета са акцентите в поредната му изява в социалните мрежи.

"Ние, хората, много често бъркаме повод с причина. Просто, често не правим разлика между двете. От малък аз си повтарям, че трябва да правя тази разлика, защото тя е основополагаща в човешките взаимоотношения. Примерно: караш се с жена си и смяташ, че това е причината за вашите лоши взаимоотношения, а всъщност това е поводът. Причината вероятно е несходство в характерите. И, защо умнея по тези психологически въпроси?

Още по темата
Защото наблюдавам днес какво се случва в парламента и поведението на ПП-ДБ е такъв срам и такова брутално доказателство за липса на морал, адекватност, и за това да не различаваш повод и причина.

Поводът е избирането на подпредседател на Националната здравноосигурителна каса. Там има 8 милиарда и здравето на всички българи. Председателят на НЗОК е личен избор на Асен Василев, а подпредседателят е избор на партньорите на ПП-ДБ , ГЕРБ и ДПС. Те искат подпредседателят да е техен, за да може да контролира председателя. Но, Асен Василев не ще, задейства Кирил Петков и ето ти скандал в парламента. Карат се, псуват се на майка и всичко това за контрола на парите за здравето на хората. Но това е само поводът. Причината е абсолютната несъстоятелност на тази сглобка и излъченото от нея правителство. Доказателствата и поводите са ежедневни. Днес просто е един от крещящите поводи за всичко това, което ви казвам. Единственият изход, за да избегнем провала от некомпетентността на тези хора, да избегнем ежедневния срам от тяхната липса на морал, единственият изход е това правителство веднага да си подаде оставката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Слави ТрифоновИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сериозно ли мидли че бякой пък и било то цялото правителство ще ди подаде оставката никой не го е направил доброволно до сега никой министър нито този на МВР заради пибоищата нито тоьи на транспирта защото влаковете са в пистоянно закъснение нито този на бедствия и аварии не знсм дали има ракъв де но нашата държава пистоянно е в бедствие и аварии та цялото правителстео доброволно да си подаде оставката няма да стане и Слаеи го знае само се изявява да не е хез хич никакъв резулат
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Диван Войвода е цар на намирането на кусури. Но иначе за да свърши някоя работа в държавата не го търсете.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Куд кудяк,вчера снесох-днеска пак!
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слави е анти-Българин.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само на мен ли така ми се струва или откакто в българската политика се появиха ИТН, ПП и Възраждане, държавата просто се превърна в арена на крясъци и раздори. Ей го се га и тоя пак се обажда от коневръза и дава акъл, при положение, че влезе на магия в парламента о когато беше първа политическа сила се натакова в гащите и тотално абдикира. Ама къде по-лесно е да си седиш на диванчето и да ръсиш акъл.
6
6
 
10
 
! Отговори
иванова преди 5 месеца
слави, не те харесвам като певец, но вярвах, силно вярвах, че можеш да промениш политическия живот в България, уви.......хайде сега ми обясни, след като на всички ни е ясен повода, каква беше причината да абдикираш?
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Държавата тръгна назад,откакто чалгата влезе в политиката.Тия освен да бойкотират всичко и всички,друго не могат.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Яааа,Славчо знаел и защо някой се карал с жена си,че даже разсъждава по темата.Сигурно знае и как се отглеждат деца.А пък за познанията му по икономика и политика няма какво да кажем.Там направо е корифей.
3
6
 
14
 
! Отговори
ДПС му преди 5 месеца
Платиха да свали правителството на Петков.Сега пак иска да свали правителството за да сложат Пеевски за премиер .Учиндолски номера.
2
6
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Не виждам много смисъл лидерът на "Няма такава партия" да бъде питан за мнение по каквито и да било въпроси. Когато получи правото да решава какво ще се случва в България той отказа, сега - компетентен по всички въпроси........
1
7
 
9
 
! Отговори
Проксито преди 5 месеца
На ДПС и ГРОБ - ИТН за това ги вкараха в парламента, 18 години всички мълчаха докато ГРОБ и Пеевски ви грабвха и манипулираха, сега всички много ревете. Ориенталска ***