Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда

Свикнал съм със заплахите, признава той
1 дек 2023 10:20, Нели Христова
358
Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда
Снимка: БГНЕС

"Българското правителство действаше по правилата в този случай", заяви министър Тодор Тагарев за ситуацията със самолета на Сергей Лавров и Екатерина Захарова.

"Не знам каква реакция може да има от тяхна страна, защото наши хора, извън дипломатите, не ходят в Москва. Просто нервна руска пропаганда", допълни той по Нова тв.

"Не мога да коментирам решение на друга страна", допълни той как Гърция е разрешила прелитането на самолета.

"Стриктно следваме плана за повишаване на разходите за отбрана. Догодина ще стигнем 2%. Румъния вече отиде на 2,5%, балтийските страни - 4%. Румънците вече получават 32 самолета Ф-16 от Норвегия втора ръка. И имат 40. И ще вземат Ф-35", допълни министър Тагарев.

"Но всички разчитаме на съюзниците си. Това е и нашата политика", допълни той. "С увеличения бюджет ще започнем да сме полезни на съюзниците", допълни той.

В програма са включени 3D радари, дронове и други.

Инициативата за европейски небесен щит ще бъде разработена в близките години. Идеята е не всяка страна да си купи зенитни комплекси, а да се действа общо, за да падне цената.

Ние ще сме 13-ата държава, която се присъединява към тази инициатива. Но това ще стане след 3-4 години, посочи военният министър.

Заплахите към мен са ежедневие, обясни Тагарев. Той е министърът, когото премиерът Денков имал предвид, че полицай, фен на групировката "Вагнер" заплашвал. Но това била информация от трета ръка. Той е привлечен като свидетел и по делото на мъж за заплахи в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До СРАМ, а не държава И как точно ще стане това? ЦРУ и МИ6 имат агенти в България, ДАНС работят за тях. Това е секретна информация. Ако си прав, означава, че в България няма нито служби, нито държава.
215
4
 
20
 
! Отговори
113 място преди 5 месеца
Що ми се струва , че българската пропаганда - ганда , е по страшна ?
214
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На руската пропаганда и демагогия се хващат основно безмозъчни, кухократунести русофили, които са наследствено обременени от русофилия. Всеки средно интелигентен човек, може сам за себе си да направи преценка, а не да клечи по цял ден като зомбиран и да се "храни" с лъжите на режима в Кремъл. Русофилите по дефиниция са безполезни, никому непотребни биоотпадъци и поради тази причина са озлобени на целият цивилизован свят, но самите те осъзнават, че са аутсйдери, луузъри, неудачници и полуидиoти.
213
21
 
23
 
! Отговори
СРАМ, а не държава преди 5 месеца
Значи румънците имат F-16 и взимат F-35, а ние имаме 4 счупени мига ... ЕТО до какво доведоха прo-руските управници на България като чорапа и останалите комунисти - пълна безпомощност, та ако Русия нападне да сме техни за 3 часа. Руското посолство добре си е изпълнило задачата ... а F-35 въобще няма да ни дадат, защото знаят че Копейкин до 2 часа ще замъкне документацията при мУтрофанова.
212
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Другаря Ким е отворил 9 завода за снаряди да работят за победата . А освен това май и ракети щял да праща и били много хубави . Снарядите били безшумни и много хубу гърмели на главите на украинските тагаревци . ЕС ке се разпадне . Ким ке помогне
211
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аве Тагарев , кЪф беше преди 15 г. ?
210
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не уцелихме и на пребоядисани русофОБИ !
209
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От който не става нищо , става атлантик !
208
29
 
4
 
! Отговори
патриот преди 5 месеца
такива българи трябват на майка България и нашето любимо отечество- като г-н Тангарев. Той ще остане в сърцата и душите на всеки българин като достоен и патриотичен министър.
207
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Понеже не разбирам искам да попитам. Какво щеше да се случи ако руският самолет беше прелетял над България?
206
1
 
21
 
! Отговори
ТАШО преди 5 месеца
Тагаренко е в зелената сделка с долара.Екология брат.
205
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Г-н министър, Вие може да сте военен министър, но от дипломация не разбирате. Когато даден самолет преминава над територията на дадена държава, МВнР на страната, чийто самолет ще премине над държавата, в случая България, иска разрешение за полета. Не може БГ да заяви непосредствено преди полета,че дава разрешение за едни хора,а за други -не. Полетът, който БГ не е разрешила, е разрешен от Турция,Гърция и С.Македо ния. Правилата на ЕС са еднакви за нейните членове.Пак ли Мара Габр.се е престарала
204
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако бъда избран, признавам контрола на Руската федерация върху окупираните територии на Украйна, каза републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами. Освен това той обеща да премахне санкциите, да върне Русия на световния пазар и да блокира кандидатурата на Украйна за НАТО.
203
2
 
22
 
! Отговори
Деди преди 5 месеца
Хубавелке, защо изобщо публикуваш и се "трудиш" по изказванията на този сбъркан министър. Де сопа, де за Таргата!
202
32
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 месеца
Слава и поклон пред г-н Тангарев.Такива хора с юнашко сърце и български ум трябват на майка България. Г-н Тангарев и той заема доста патриотична позиция и не се кланя за рубли пред путлеро фашистите. Браво.. Има надежда за България да се отърсим от руските окови.
201
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото повече помощи за Украйна, толкова повече богати наркобарони се появяват на световният наркокартел с украинско потекло!
200
3
 
8
 
! Отговори
зеленски преди 5 месеца
Държавата това съм АЗ.
199
1
 
8
 
! Отговори
До яая преди 5 месеца
Ти сериозно ли? Почети малко на кого е била съюзник Българи във ВСВ. Чукча не читател, чукча писател.
198
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски купи луксозен имот в Египет за тъща си. В града на милионерите Ел Гуна, до вилата на Анджелина Джоли, вече се появи нов жител - тъщата на Владимир Зеленски Олга Кияшко. За това пише изданието Punch. Сделката е извършена на 16 май 2023 г. Недвижимите имоти на Червено море струват на украинския бюджет 5 милиона долара. Договорът за продажба е подписан от Кияшко. А обикновените украинци ще продължават да умират в окопите. Египет е само началото на красивия живот на Зе. Сега е ясно защо той внезапно се настрои на "продължителен конфликт".
197
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна вече не е на преден план , ще се готвим за Тайван , нали Зозко ?