Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда

Свикнал съм със заплахите, признава той
1 дек 2023 10:20, Нели Христова
358
Тагарев за самолета на Лавров и Захарова: Нервна руска пропаганда
Снимка: БГНЕС

"Българското правителство действаше по правилата в този случай", заяви министър Тодор Тагарев за ситуацията със самолета на Сергей Лавров и Екатерина Захарова.

"Не знам каква реакция може да има от тяхна страна, защото наши хора, извън дипломатите, не ходят в Москва. Просто нервна руска пропаганда", допълни той по Нова тв.

"Не мога да коментирам решение на друга страна", допълни той как Гърция е разрешила прелитането на самолета.

"Стриктно следваме плана за повишаване на разходите за отбрана. Догодина ще стигнем 2%. Румъния вече отиде на 2,5%, балтийските страни - 4%. Румънците вече получават 32 самолета Ф-16 от Норвегия втора ръка. И имат 40. И ще вземат Ф-35", допълни министър Тагарев.

"Но всички разчитаме на съюзниците си. Това е и нашата политика", допълни той. "С увеличения бюджет ще започнем да сме полезни на съюзниците", допълни той.

В програма са включени 3D радари, дронове и други.

Инициативата за европейски небесен щит ще бъде разработена в близките години. Идеята е не всяка страна да си купи зенитни комплекси, а да се действа общо, за да падне цената.

Ние ще сме 13-ата държава, която се присъединява към тази инициатива. Но това ще стане след 3-4 години, посочи военният министър.

Заплахите към мен са ежедневие, обясни Тагарев. Той е министърът, когото премиерът Денков имал предвид, че полицай, фен на групировката "Вагнер" заплашвал. Но това била информация от трета ръка. Той е привлечен като свидетел и по делото на мъж за заплахи в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 месеца
До яая: Имаше проблеми през соца. И то много. Факт. Но също факт е, че: наборът първолаци беше 120-130 000, а сега е 56-57 000; имаше тежка и лека индустрия, сега няма нищо; имаше всякакви специалности, сега няма; имаше армия, сега няма; имаше самолети и танкови, сега има чертежи; имаше селско стопанство, сега няма; правеше се секс, сега се гледат филми... Да продължавам ли? Не защитавам соца - имаше абсурди и нямаше как да продължи. Но казаното тук е неоспорим факт.
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво зависи от тоя ''капацитет'' , ТаЛИгарев ?
194
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МаА му стара , не уцелихме и на русофОБИ , у Бе-Ге-тото на Европа !
193
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски няма къде да се скрие , планетата е много малка , няма яхти и махти ...
192
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофобите искат да се помагат на Украйна, като сметката после плаща целият народ, а украинските фашисти си купуват яхти, техните метреси бижута и диаманти!
191
2
 
17
 
! Отговори
ТАШО преди 5 месеца
ПАК се асрахме.
190
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На практика , народа в България е винаги на противоположното мнение на управляващите !
189
2
 
16
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
"Щатски данъчни долари в действие. Твърди се, че Зеленски е купил две яхти на стойност над 75 милиона долара чрез пълномощник, съобщава The Islander. Имената на яхтите са обида за всички украинци: "Аз съм късметлия" и "Моето наследство"("Мне повезло" и "Мое наследие"). Нека не забравяме историята как съпругата на Зеленски отиде да пазарува в Ню Йорк, докато хиляди украинци измираха в окопите.
188
12
 
5
 
! Отговори
Пърдялников преди 5 месеца
До КОНСТАНТИНОВ --- Другарю, ами на кому оная работа държахте, че изтървахте комюнизъмЪ, а!? Защо сега подсмърчате и рИвете, като наакани дяца, а вашите гаулайтери станаха милионери и им дреме за вашия шибанялски невъзможен строй, имени камюнизАм. Ташакларъци и каръци сте. Цял свят ви се смее. Живеете в лоното на капитализма, НАТОовце сте, можете да фърчите дека ви сака душа по света, да работите зарубежом и да правите сериозни пари. Кво още дремете и пцовате, а!?
187
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагарев кога ще арИстува Путин , щото Гешев не успя , поради лични причини !
186
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв фактор е Тагарев , за да се ежи толкова ?
185
2
 
14
 
! Отговори
taschunka witko преди 5 месеца
Образи безподобни мислят че ще уплашат МЕЧОКА
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До яая...Всичко е с времето си !Само не разбрах , защо в Бг имаме национален празник на ''НЕЗАВИСИМОСТТА'' ,.. от коИ сме били независими , даже и сега ?
183
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 1...САЩ :Морална победа за Украйна , нищо повече !
182
18
 
2
 
! Отговори
яая преди 5 месеца
до 206: ***, България влиза във Втората световна война като СЪЮЗНИК НА СССР! Никога не обявява война на скапаната Русия, не изпраща войски и какво получи? Робство. 45 години РОБСТВО, грабеж, 1% от неселението е избито по критерия интелект и образование, и промиване на мозъци - като тебе. РЕално, турското робство е било песен в сравнение с руското, поне след него остана БЪЛГАРИЯ, а сега имаме само такива като теб. Хитлер беше прав!
181
2
 
17
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 5 месеца
Нямам търпение тоя да го зачислят към отряда на бай Ставри !!!
180
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия не започва войни, а ги завършва!
179
13
 
3
 
! Отговори
Тагарев, Браво!!! преди 5 месеца
Руските марсолковци попържат и подпръцкнуват, че техните рассияни имат забрана за полети над ЕС територията. Какъв парадокс! Българо-съветската "вечна" дружба се утече у ряката. Здравствуйте, тавагишчи! Ставате само за гавра.
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До факти...Левски , Ботев и Раковски , са велики СОЦИАЛИСТИ !Днес няма БРАТСТВО , РАВЕНСТВО И СВОБОДА ,... беднотия , корупция , неграмотност и никакви права за гражданите ...
177
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинските фашисти избиват народа, Русия го спасява!