Ваня Григорова: Дори нямам пресечна точка с Корнелия Нинова

Позитано" си говори с "Леге", "Леге" си говори с "Врабча", обясни тя
Обновена: 2 дек 2023 15:10 | 2 дек 2023 14:42, Нели Христова
60
Ваня Григорова: Дори нямам пресечна точка с Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Сглобката на национално ниво скърца, но не се разпада и защото Терзиев стана кмет. В това съм категорична. Те търсят начин да се разделят. Опитват се вътрешно да се пренаредят, преформатират. В този фрагментиран общински съвет ще има възможност за прокарване и на полезни за софиянци решения."

Това заяви пред БНР Ваня Григорова, общински съветник от "БСП за България".

Не е невъзможно "Спаси София" да напусне коалицията с ПП-ДБ, не изключва тя.

В СОС е ужасно, защото са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли, каза Григорова. По думите ѝ новият кмет бива бранен с апаратни хватки.

"Когато буквално допреди 2 седмици си се занимавал с жълтини, как да преминеш в работен режим и да започнеш да се държиш нормално? Целта, стратегията на ПП-ДБ-СС е да пазят Терзиев от всякакви въпроси. Аз исках да го попитам колко време ще им бъде нужно да разчистят улиците, и то съвсем добронамерено. Трябваше да му бъде зададен въпрос кой ще бъде заместник-кметът по транспорта – ключов сектор, какво ще правят с дървесината..."

Според нея "избирането на председател на СОС не е генерално решение и ако не е базирано на обща политика, то буквално на следващото заседание той може да бъде махнат".

"ГЕРБ защо да не подкрепят Бонев, след като подкрепиха Терзиев – с отвращение, но преглътнаха. ГЕРБ сега трябва да покажат на ПП-ДБ-СС, че не могат да управляват без тях. Това е демонстрация. Очаквам да има някакво решение." Запитана за новото ляво, в предаването "Политически НЕкоректно" Ваня Григорова коментира:

"Работа има и в София, и в Общинския съвет, но дългосрочно обединението на отделните леви формации е правилният път. Това е рецептата за успех. Важна е и личността. Ако нямаш отбор, не се впускаш в нищо. Следващите месеци, в които ще започнем интензивно работа в Общинския съвет, ще стане ясно с кого можем и с кого не можем да работим. Работата не е само по време на избори, работата е всеки ден. Така се гради отбор, така се гради екип."

Корнелия Нинова "си има нейните национални партийни дела, дори нямам пресечна точка с нея", уточни Григорова, като подчерта, че е безпартийна и припомни изявления на Нинова от началото на кампанията, че тя няма шанс на вота.

"Не си говорим много и няма повод да си говорим. Към момента ситуацията е нормална. "Позитано" си говори с "Леге", "Леге" си говори с "Врабча". В политиката няма как да има обиди. То е неприятно, но очаквано. Дойде ми малко в повече атаката в последните три дни преди балотажа, която беше масирана и без никакво съмнение – и резултат от външна намеса", отбеляза Ваня Григорова, като изрази мнение, че в това е имало "външна намеса извън столицата, извън България - амбасадата", защото е имало притеснения, че "може да падне правителството", за което според нея говори и обръщането на мнението на Бойко Борисов в рамките на два дни.

Само в рамките на два дни две Фейсбук страници, едната от които новосъздадена за изборите, са дали 8 000 евро за спонсориране на публикации срещу нея, уточни тя.

"Тези хора буквално бяха изпаднали в истерия и имаше защо. Този човек, кметът, настоящ – Терзиев, не само се криеше от дебати, той ходеше с охрана на срещи. Този човек няма да води прозрачно и отворено управление към столичани. На него политиката не му е на място. Да управляваш общество, означава да се вслушваш в него. Това не е компания."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
13
 
! Отговори
Хиената му преди 6 месеца
Корнела и подаде пръст, лилавия венец ще и откъсне ръката
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
неблагодарница
20
2
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 6 месеца
Не знам в какъв гугъл си търсил, но в интернет има информация кога дядо й по майчина линия по собствено желание си е сменил мюсюлманското име с българско (той е ром ковач от село в Сев.България). Тогава е сменил името и на невръстната си дъщеричка, която по-късно, на 17-годишна възраст е родила Ваня. Но е достатъчно само да видиш на снимки майката на Ваня, за да ти стане ясно. Снимките също са качени в мрежата. Няма нищо лошо в това да си ром. Тук се чудим само на щуротиите, които Ваня приказва.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази побърза да си купи евтин имот?,с който обезпечи голям кредит?,защото и обещаха да я направят кмет,за да може да си го изплати.И изведнъж-греда!Другия мераклия за кмет Хекимян си купил апартамент също с голям кредит,на него пък Бойко му обещал,че като стане кмет ,ще си го изплати.Още по-голяма греда!И ся какво да ги правим тия кавали,като сме си ги избрали?
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До 10 - Маалата шъ гласувъ!
17
2
 
4
 
! Отговори
Рендету преди 6 месеца
Ванче, ***, колкото повече слушам, гледам и четъ медийните ти изяви, толкуз повече се убеждавам, че си дете, ъъъ..., внучка на чиновническатъ БКП номенклатуратъ, кът съперникъ ти Терзиев! Американците съ рекли че, "немъ лошъ Рекламъ", ама ние живеем на друг континент, че и на последнатъ д/пкъ на к/валъ - Балканите, тъй че, таз американскъ "мантръ" у Бг-ту не върви!
16
2
 
12
 
! Отговори
Избирател на КОКОРЧО преди 6 месеца
Аз съм за Корнела. Тя ще съсипе БСП-то по-добре от лилавия венец.
15
1
 
14
 
! Отговори
Господи... преди 6 месеца
Господи, прибери си вересиите...
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Май тия,дето я издигнаха пишман станаха.Или ще плюе по Васил Терзиев,или ще застане срещу уж своите.Като е толкова ербап,защо не се кандидатира като независим кандидат,а търсеше подкрепа?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По венците ще ги разпознаеш! Всички комунисти са със сини венци! Хората без сини венци, нямат право да бъдат комунисти!
12
1
 
2
 
! Отговори
Нещо не разбирам... преди 6 месеца
Айде... ся тая требва да я 'раниме като общинарка, докато се бори за лидерство в БСП. Това си е своего рода пренасочване на обществени средства. Защого да и плащаме заплата в общинския съвет, ако ще ходи в БСП-то?
11
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ВЛЕЗНА КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП САМА Е ПОДПИСАЛА ДОКУМЕНТИТЕ !! ДА СЕ БЕШЕ ПИСАЛА НЕЗАВИСИМА!!!! АКО НЕ БЕШЕ БСП НЯМАШЕ ДА Е В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!!! АБСОЛЮТНА ЛЪЖКИНЯ И ТОВА ИСКАШЕ ДА Е КМЕТ НА СОФИЯ!
10
0
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 6 месеца
Говориш глупости!Кой ще гласува за това нещо,бе?
9
3
 
10
 
! Отговори
Лилав венец преди 6 месеца
Тази е за освидетелстване. Ако не вярвате на мен, вижте и някои от телевизионните представления, какви странни физиономии прави, когато другите хора говорят. Жив психотрилър. Тая по бай Тошево време щеха да я лекуват с бяла риза с дълги ракави
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Недей да режеш клона,на който седиш,бе Ванче.Каквато и да е Нинова,тя застана зад теб и те дотътри до балотаж.Явно ти липсва природен интелект и възпитание/пред вид къде си родена и израсла/затова не можеш да оцениш жестовете,които са направени за теб.
7
8
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 месеца
Тази я подготвят да стане новия месия след като Кирчо и Кокорчо паднат от власт. Тази е работила за "Отворено общество" на Сорос, подкрепя хомосексуалисти на работното им място и подкрепя 78-те различни полове.
6
5
 
0
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Щеше да имаш да имаш голямо бъдеще с тази партия, ако тя не вървеше смело към 4-те процента, и да изместиш Корнелка вече файда голема нема.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Храни куче,да те лае.
4
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
тая всеки и по цял ден ли ше се оплаква ?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е на това се казва черна неблагодарност.По-черна и от изреклата тези думи.