Радев: Парламент с критично ниско гражданско представителство посяга към Конституцията

Народното събрание е и с още по-ниско обществено доверие
Обновена: 10 дек 2023 12:38 | 10 дек 2023 12:15, Камелия Цветанова
190
Радев: Парламент с критично ниско гражданско представителство посяга към Конституцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мен ме притеснява, че парламент с критично ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев относно приетите на първо четене промени в основния закон от Народното събрание в петък.

Радев е на работно посещение в Сърбия, по покана на своя сръбски колега Александър Вучич.

"Не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се ползва като прикритие и оправдание за необходимостта от съществуване на тази коалиция“, добави Радев.

Още по темата

Президентът коментира, че няма как да участва със свои предложение в подобен парламент с ниско доверие.

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има „уверението, че държавата няма да бъде продадена към този момент“.

Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, това е стъпка напред, но трябва да сме много внимателни, за да не останем с етикет "Ето, България вече е в Шенген". Не, за нас е критично важно да се отворят сухопътните граници. Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя, са трудно приемливи за България, допълни Радев.

"Днес ние променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция за диверсификация и сигурност. Това каза държавният глава Румен Радев на церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш, предаде БТА.

Изпращаме една успешна и ползотворна година, в която нашите страни - Сърбия, България, Азербайджан, дадохме пример за последователна работа и отдаденост, за едно по-сигурно бъдеще, каза Радев. Той припомни, че през февруари, заедно с Вучич, поставиха начало на строителните дейности на българска територия по изграждане на интерконектора между двете държави и добави, че през април с президента на Азербайджан Илхам Алиев са дали началото на инициативата „Солидарити ринг“.

Днес не просто свързваме нашите газопреносни мрежи, интерконенкторът е символ на нарасналите технологични способности на нашите страни, на успешното сътрудничество, посочи държавният глава. Заедно, с обща воля, можем да постигаме икономически успехи, да работим за по-добро бъдеще, каза още президентът Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
5
 
! Отговори
притеснения преди 4 месеца
Много други българи се притесняват, че думите които прочиташ, са написани от мутрофанова, че основен договор, който сключи с турците за газта, се оказа дори по неизгоден отколкото с руснаците и газпром..., че публична тайна е, че Деса... еса те води за носа и всъщност тя е президента на Р България! Срам.....
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Другарю Президент.... Конституция няма....Има Конспирация - Кон спира Каруцата!
149
4
 
8
 
! Отговори
Импийчмънт преди 4 месеца
Какво да кажем за тебе дето и родното ти село не гласува за теб иначе седнал интриги да вкарва
148
7
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
Това е президента!
147
8
 
10
 
! Отговори
дядо Поп преди 4 месеца
Браво на Президента.....2 000 000 гласа......подкрепа
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Koй им даде мандат след записите на Р.Василев те са всички за затвора,това не е държава.
145
8
 
6
 
! Отговори
ееее преди 4 месеца
и това е благодарение на ПРЕЗИдента. КОЙ ги докара на власт тези момченца и девойки господ ин президенте??? га яде и пи с тех не рива а сега що така бе...
144
8
 
8
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Ками, в заглавието на глупавата ти пубикация вместо "президента", трябваше да бъде "народното събрание"! Президентът има достатъчно високо одобрение и подкрепа от хората, не използвай дженърското творение "гражданство". А сегашното "народно" събрание няма нищо "народно" - една сбирщина на баш ***, алчни и копумпирани политици итък-там патриотари.
143
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рудни забрави как не го канеха никаде в първа му година!
142
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То и неговото представителство не е съвсем! Като махне купения вот е кръгла нула.
141
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рундяев, кръстника на промяната се оплкаква от своето творение. Ми той и твоята представителност клони към 0, висока е само по придворните ви медийни бардаци.
140
7
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 4 месеца
Голям селски-русофилски *** !
139
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Парламентарната сглобка на агресивно-фашистващите градски полу-иддийоти с милиционерите-русофили от ГЕРБ и селската мафия ДПС е НЕЛЕГИТИМНА.
138
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
До Зла свекърва - този парламент е с по-слаба подкрепа дори от плювнАлиев........
137
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е ППДБ, ГЕРБ и ДПС да напъдят големоухия шут.
136
10
 
17
 
! Отговори
Руското мекере преди 4 месеца
Не съм го избирал
135
16
 
19
 
! Отговори
Зла свекърва преди 4 месеца
Този не се спря да руши конституционния ред. Първо беше злоупотребата с мандата на служебните кабинети. Сега директно напада най-висшата власт в нашата република - Парламента. Като че ли от Москва са го назначили за генерал-губернатор на нашата държава.
134
1
 
1
 
! Отговори
Красавицата преди 4 месеца
МАКСИМ КАРАКАШ топли леглото с младата си любовница, бизнес асистентка в една от фирмите. Момичето е почти но годинште на сина му и вероятно вече е бременна от него. Бизнесменът тотално е зарязал семейството си и се грижи за любовницата си. Сина си е отпратил отдавна далеч в чужбина, а жена си я пратил да се издържа сама на държавната софра.
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 146 и мен ме претесняваБи требвало да са притесняваш за засцепения сизадник щото са испускаш като ходиш
132
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
цуг цванг за парламента и марионетно проамериканско фашистко правителствослед всеки техн ход нещата за тях ще стават все по зле и ще затъват все повече в проблеми без решения, какаъв кеф да ги гледаш как се удавят.. :)))