Радев: Парламент с критично ниско гражданско представителство посяга към Конституцията

Народното събрание е и с още по-ниско обществено доверие
Обновена: 10 дек 2023 12:38 | 10 дек 2023 12:15, Камелия Цветанова
190
Радев: Парламент с критично ниско гражданско представителство посяга към Конституцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мен ме притеснява, че парламент с критично ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев относно приетите на първо четене промени в основния закон от Народното събрание в петък.

Радев е на работно посещение в Сърбия, по покана на своя сръбски колега Александър Вучич.

"Не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се ползва като прикритие и оправдание за необходимостта от съществуване на тази коалиция“, добави Радев.

Още по темата

Президентът коментира, че няма как да участва със свои предложение в подобен парламент с ниско доверие.

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има „уверението, че държавата няма да бъде продадена към този момент“.

Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, това е стъпка напред, но трябва да сме много внимателни, за да не останем с етикет "Ето, България вече е в Шенген". Не, за нас е критично важно да се отворят сухопътните граници. Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя, са трудно приемливи за България, допълни Радев.

"Днес ние променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция за диверсификация и сигурност. Това каза държавният глава Румен Радев на церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш, предаде БТА.

Изпращаме една успешна и ползотворна година, в която нашите страни - Сърбия, България, Азербайджан, дадохме пример за последователна работа и отдаденост, за едно по-сигурно бъдеще, каза Радев. Той припомни, че през февруари, заедно с Вучич, поставиха начало на строителните дейности на българска територия по изграждане на интерконектора между двете държави и добави, че през април с президента на Азербайджан Илхам Алиев са дали началото на инициативата „Солидарити ринг“.

Днес не просто свързваме нашите газопреносни мрежи, интерконенкторът е символ на нарасналите технологични способности на нашите страни, на успешното сътрудничество, посочи държавният глава. Заедно, с обща воля, можем да постигаме икономически успехи, да работим за по-добро бъдеще, каза още президентът Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
21
 
16
 
! Отговори
и мен ме претеснява преди 5 месеца
че такъв като теб е президент. Национален предател, сключил неизгоден договор с турците, попречил да заменим БЕЗПЛАТНО страта си съветска, военна техника с нова западна....С всичките си действия гумен крадев пази руските интереси. Този тип все пак президент на България ли е? добронамерено го съветвам да не каже на путин истината, че е и на русия, защото джуджето не търпи съперници---ще падне от балкон....
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 142 Анонименмлъкпедал. немаш право на дума
129
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски и Коломойски не само ограбиха Украйна и украинското население, но и умишлено убиват украинското население от 2014 година насам, това не са нормални хора, а серийни убийци, моля изгледайте в Ю туб документалния филм : ЛИЧНАЯ АРМИЯ, миллиардное состояние. Взлеты и падения БЕСКОНЕЧНО НАГЛОГО олигарха Игоря Коломойского
128
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агентът на КГБ как си позволява да говори от името на народа??
127
1
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 5 месеца
През 90 - години на миналия век беше по- добре - поне се знаеше кой управлява и имаше надежда за по-добро. Днес всико е на обратно!
126
6
 
14
 
! Отговори
аС преди 5 месеца
Парламентът е ...посолството. Останалото е народът !
125
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ocтaвka нa nocoлcтвoтo!
124
27
 
15
 
! Отговори
До преди 5 месеца
Радев, Радев . . Радев. . . Мълчи си колхозник мълчи. Че не мога да те гледам, а да те слушам е срамно.
123
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НА ВОВА МНОГО БРУТАЛНО МУ РАЗПОРИХА ИМЕНЦЕТО И РАДКА СКИМТИ
122
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То и ти си с критично ниско гражданско представителство, но ни мориш вече 6-та година.
121
8
 
12
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Тая Конституция ще я развяват дорде падне правителството, да има с какво да се оправдават.
120
9
 
16
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Не е само това, те го правят ВЪПРЕКИ конституцията, изискваща свикване на ВНС. Тоест всеки си прави каквото си иска. Всичките до една промени са вредни, освен че са нелегитимни.
119
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те променят Конституцията като за последно.После всеки с двойно гражданство може да се докопа да власт и да обяви България за част от друга държава.После ще трябва да се освобождаваме.
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен, к.117 Абе ***, вземи се култивирай ако имаш тази умствена възможност и малко от малко умение да разсъждаваш! Ти да не си племенник на Боце или братовчед на Киро? Може да си и съпартиец на Шиши Пеевски, защото като него не разсъждаваш, а действаш! Аман от правоверни праволинейни псевдополитици с акъл на врабче!
117
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Гражданин,к.126 Хората много добре си казаха думата, стига да има що годе умни политици и депутати. Избирателна активност 40% и максимален рейтинг на политическата партия ГЕРБ 23%, което означава 13% доверие в депутатите на ГЕРБ, 7,6% за тези от ПП, и под 6% за останалите ПГ. А ББ, Киро Петков, Пеевски и сие се скъсват да говорят, че народът ги е избрал и в парламентарната България управляват ТЕ! Кой народ и откога невежите и некадърни депутати от НС с ужасяващ рейтинг ще управляват БГ ?!
116
10
 
18
 
! Отговори
Watch преди 5 месеца
абе Радев... ти единствен си командващ армията!!! бе хвани и измети тая и'з'мет от парламента и да се оправяме вече!!!! само продажници ни управляват ,нагъ'зват се неколко милиончета...
115
10
 
13
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Преврат и трябва на тая държава, преврат и диктатура. Аз друг вариант за оправия не вижда,
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Гражданин Добре де, "мъдрецо" какво точно ти казаха на теб хората? Казаха, че никой не става от кандидатите, за да му даде властта. Обаче вместо нови избори се събраха група мафиоти и марионетки на посолството, като така заграбиха властта, за да си изперат досиетата, да се предпазят от закона и да си правят каквото си искат. Да не би сега да се опитваш да прокараш инсинуацията, че не е така??? Никой не е гласувал и не е избирал СГЛОБКА от кукли на конци, управлявани от чуждо посолство!!!
113
4
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 5 месеца
А ве, хасковски ***, представителството в парламента се определя от изборите. А хората си казаха думата на тези избори кои да ги представляват там.
112
9
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 месеца
До горните товариши червени чукундури.Може само да си мечтаете че една партия на радев ще поведе народа който негласуваи ще помете нещо си. Червенушка радев нека направи ,ако ще 2 партии,ще видите всички малумници *** как гордо предвожда тоз дурак крякащите гъски и патки на село.Това хората да не сме *** като вас че да вярваме нанещастници като чукундура трандафор радев