След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света

Борисов: Ако не се случи сега, Еврозоната никога няма да се случи
16 дек 2023 12:39, Елка Василева
203
След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че компромисите в името на важните цели като Шенген и еврозоната са определящи за сегашното управление.

"Напредъкът по Шенген можеше да се случиq само когато ЕНП и либералното семейство работят заедно", допълни Борисов.

Още по темата
Той подчерта, че след време студентите политолози ще изучават структурата на некоалицията, която по думите му е уникална за света.

"В желанието си да чегъртаме се самоизчегъртахме всички. Ако погледнете последните няколко премиери, дори тази дума премиер в България девалвира, защото премиерът може да си тежи на мястото, когато зад него има мощна парламентарна група, подкрепена с мнозинство и решенията му могат да станат факт", каза още Бойко Борисов.

Еврозоната няма никога да се случи, ако не сега. Това каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“, която събра в Казанлък жени от структурите на ГЕРБ в цялата страна. По думите му има ясни сигнали, че държавата ни е стабилна.

Според Борисов ГЕРБ са изпълнявали своите функции за влизане на страната в Шенгенското пространство. Той посочи, че не е несправедливо Австрия да иска да върне мигрантите в България, тъй като през последните години “от нулева миграция” е станало така, че мигрантите минават директно през страната. “Ние направихме много, осигурихме 150 млн. евро от Европейската комисия, усилихме техниката на гражданите и тогава казваха, че България е пример”. Според него България може да поиска още граничари от Румъния, смесени патрули. Трябва да убедим Европа, че границите ни са сигурни, категоричен е той.

Харчим огромна енергия в обществото с разделителни процеси, каза още Бойко Борисов. По думите му народът не прощава глупостта, а политиците по един или друг начин се държат глупаво.

“Пет пъти поредни избори с един и същ резултат, над милиард похарчени за тях”, напомни Борисов. Той изрази мнение, че в момента българският народ е по-обединен от всякога. “Всъщност нацията не води към Москва, иска Европа, Америка, Канада, това иска основната част от обществото ни”, каза лидерът на ГЕРБ. Ние направихме всичко, което се искаше относно конституционни промени и съдебни реформи, за да затворим една част от темите, добави той.

По думите му ГЕРБ винаги са водили една балансирана политика. “В уникалността на тази грозна дума “сглобка” стои именно Украйна. До войната сме се придържали винаги към балансираната политика за добросъседство с всички държави”, каза той. Когато нападнеш цивилно население и тръгнеш да завземаш чужда държава, ние трябва да имаме едно наум какво може да се случи на Балканите и затова позицията ни е точна и ясна – подкрепа за Украйна, каза още Бойко Борисов.

Относно преместването на Паметника на Съветската армия Борисов коментира, че той е за преместването на монумента в Музея на социалистическото изкуство. Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, времето е такова, държавата се е променила, въпреки че почитаме историята, каза още той, цитиран от БТА.

Борисов изрази надежда идната седмица да има приет държавен бюджет. По думите му той ще бъде компромисен, но е по-добре за държавата да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
15
 
! Отговори
Ааа лъжеш се Баце преди 5 месеца
Не,няма това да учат! По вероятно е историята да се повтори с хляба,солта на брега на Дунав! А може да изучават и за нов Народен съд в който ти Мър що ще си главен герой
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, накрая ще ги питат да анализират как от първи и втори двете партии падат до 3%.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вместо Альоша със шмайзер, Тиквата с ганатомет! Уникалнопрост народ.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мълчи баце та да изглеждаш по-умен!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕС е капиталистическа финансова пирамида, която по думите на един италиански член на Римския клуб: "отворихме една по една социалистическите страни като консерви" и без нови "консерви" тази структура ЕС тип Понци, загива. Добрата новина за капиталистическия империализъм в близък план е, че има много "консерви" по света. Лошата новина в дългосрочен план е, че съдържанието на консервите рано или късно ще шупне.
27
3
 
7
 
! Отговори
боко тъпото и киро п преди 5 месеца
Те и без това са достатъчно затъпели от образователни процедури , не им требе повече .
26
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Бойко, наистина си прав. Такова чудо няма и едва ли ще има. По-т.по правителство и парламент няма, такова *** и навеждане дори и магистралките не правят. След това правителство едва ли ще има какво да се подарява, продава.
25
3
 
14
 
! Отговори
ДА на ЕС преди 5 месеца
Аз съм европеец по душа и убеждение,но когато слушам тези свЕне,Баце Простака и Тлъстия Дебелян,почвам да си мечтая за Путин и твърдата ръка,съд и затвор за тези престъпници!
24
2
 
11
 
! Отговори
Ю преди 5 месеца
Ще се изучава в криминалистиката.
23
3
 
3
 
! Отговори
Агент преди 5 месеца
На паметника на освободителите слагат постаменти на Боко,делянчо,кирето, кокорчи,и много знайни наши фашаги.ще разширяват паметника,че да има място за всички синчета,внуци на комунистите,който бяха последни ,но станаха първи,а първите бяха в кърви.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радвам му се на Борисов, а той е НЕмутра!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво е уникалното, обикновен колониализъм с марионетно правитество. Уникален е народа, че търпи да го тъпчат всякакви мутри и Гьобелси и плъхове. Сега разбирате ли защо сте стояли 5 века под турско робство? Защото оставяте всякаквиМалоумници да ви рушат грдовете и да ви развалят Коледата.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ще изучават на Киро парапета и на Лена пицата
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И опозицията е уникална! Само няма доопе, да поведе нелегална борба!
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще изучават интимните отношения в сглобката кой, кой е.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Замириса на Шенгенски парфюм и враждуващите мафиотски фамилии рязко се заобичаха. Наистина ще излезе, че по Коледа ставали "чудеса".
16
1
 
8
 
! Отговори
ффф преди 5 месеца
Всеки ден ново 20... лудост или цирк за пред народа
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Г-н Милиционер, такава простотия - некоалиция, може да измисли само милиционерска БЪЛГАРСКА глава на бивш милиционер, може и на пожарникар в зряла възраст, в случая на 65 години. Нали сте чувал израза 'дървено желязо' за означаване на оксиморон. Та твоята коалиция означава двама или повече съюзници, единият от които е на власт, а другият - опозиция. Вторият непрекъснато прави номера на първия, включително клати властта му, но лекичко, за да не падне властникът, иначе съюзът се разтуря.
14
2
 
16
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 5 месеца
Ще изучават как една мутра спечели изборите и подари властта на най големия си враг, за да не влезе в панделата.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще изучават уникалната тиква изпрана от продължаваме пропадането.